Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Baba píše:
Selhalo… nebo ne selhalo, ale vybodli se na to už na jaře. Teď už je to takové křečovité plácání.
Pustit hned školy, omezit dlouhodobě hromadné akce, chránit křehké a ostatní nechat žít. Kapacity zdravotnictví máme slušný, žádný mrazáky nebudou.
U nás povolavaji do nemocnice studenty a všechny zdravotníky, kteří nepracují v oboru.
V této době, cca 3 týdny zpět, jsme bohužel museli využít zdravotnické záchranné služby, ohledně covid neplasil nikdo, i když jsme čekali na testy, nahlasili jsme to dispečerce, neprijeli ani v oblecích, jen respirátory. Ale že je jich málo, rikali.
@vokishka píše:
Fakt? Tak asi záleží na kraji. Dcera dostala v úterý sms, ze je pozitivní, druhy den ji volalo trasovaci centrum, a to byl svátek. Nahlasila manžela a tomu dalsi den volala hygiena a sami ho objednali. A to se u nas ceka pet dni.
U nás se čeká týden a berou na testy jen toho, kdo byl v kontaktu s prokazatelně pozitivním. Taky prý nestíhají.
@Maminanamatersky píše:
Chudak babicka, aby radsi nevidela vnoucata ani jednou za rok, kdyz pracuje ve zdravotnictví.. Ja se nedivim, ze na to lidi s.rou.. Driv totiz chcipnem doma zavreni na hysterii a izolaci, nez na virus
Ne můžeš klidně pořádat tajný akce u sebe v garáži, ale pak se nediv. To je na tom to… A to fakt musíme do karantény, a to nemůžu se psem, no děti přece nedám na test a na nákup atd atd. Už není jaro, kdy to mělo jenom tisíc lidí ![]()
@Baba píše:Mě to fakt nepiš. Prostě to porušuješ, racionalizuješ si to. Mě osobně to nevadí, kvůli covidu je hystarie ažaž. Za mě je tvoje chování úplně v pohodě. To moralizování mi vadí. Už je to pochopitelné?
![]()
A obiňování mě z arogance je takové srandovní. Jestli arogance není spíš to, že někoho peskuju za chování, které sama dělám. Takové trošku papalášské
Nic si nedomýšlímVycházím jen z toho, co ty píšeš.
Smarjanku tebe zas někdo z něčeho obviňuje ![]()
@vokishka ak u nas tatka byl objednany na testy az po 8 dnech od prvnich priznaku a kdyz uz mu je udealali, tak uz byl negativni…takze jde ted na krev, aby mel potvrzeny ze ma protilatky…
@Pears206 píše:
U nás povolavaji do nemocnice studenty a všechny zdravotníky, kteří nepracují v oboru.
V této době, cca 3 týdny zpět, jsme bohužel museli využít zdravotnické záchranné služby, ohledně covid neplasil nikdo, i když jsme čekali na testy, nahlasili jsme to dispečerce, neprijeli ani v oblecích, jen respirátory. Ale že je jich málo, rikali.
No a muz atestovany anesteziolog z kovidaria se nabizel do udajne se hrouticiho spitalu, a nechteli ho, ze maji lidi dost.
Si vyber.
U nas medici vyplnuji s lidma dotazniky u vchodu. Nic specialniho delat nebudou.
@Baba píše:
No a muz atestovany anesteziolog z kovidaria se nabizel do udajne se hrouticiho spitalu, a nechteli ho, ze maji lidi dost.
Si vyber.
U nas medici vyplnuji s lidma dotazniky u vchodu. Nic specialniho delat nebudou.
Muž pracuje v sociálních službách, mají tam dvě uzavřená oddělení, kde mají pozitivní klienty. Nabízela jim pomoc armáda a taky to nejvyšší vedení odmítlo ![]()
@Pears206 píše:
Muž pracuje v sociálních službách, mají tam dvě uzavřená oddělení, kde mají pozitivní klienty. Nabízela jim pomoc armáda a taky to nejvyšší vedení odmítlo
@Baba píše:A pak vyleze Flégr s mrtvolama na ulicích. My neměli nikdy tolik volných míst jako teď, i intenzivních lůžek - navyšování kapacity + omezený provoz.
Toho beru s rezervou. Jeho pohled mi přijde až moc katastrofální. Ale stejně tak odmítám opačné extrémní názory, že je to jen chripecka a vlastně o nic nejde. Pořád se snažím hledat takovou rozumnou míru chování a jednání, abychom nikoho neohrožovali, ani sebe, ale abychom se z toho úplně nezblaznili. Každý ty meze máme někde jinde. Někdo volněji než my, někdo ještě prisneji. Neodsuzuji. Já nemám vazby na zdravotnictví, snad jen dva lékaře v širší rodině a pár kamarádek zdravotních sester, nejsem s nimi teď v kontaktu. Jen vím, že ti doktoři byli pozitivní, jejich rodina negativní. A vím, že u nás v malé bývalé okresní nemocnici se nedělají teď neplanovane zákroky. Vím to díky tomu, že jsem řešila akutní problém, vykloubene rameno. Přístup obdivuhodný
To se bez lékařského ošetření neobešlo a nikdo nebyl zlý, arogantní ani nedával najevo, že obtezujeme. Muž je objednany na únor s vleklym poměrně banálním problémem na zákrok v krajské FN a zatím termín platí, ale co bude v únoru, nevíme.
Nicméně říkal, že lidi v domově důchodců a na domově že zvláštním režimem celou tu situaci klienti špatně snáší-zákaz vycházení, odtržení od rodiny, nemožnost návštěv. Psychicky stav klientů, jeho zhoršení, se tam řeší denně.
Ja jsem byla že začátku taky proti rouškam, hlavně u dětí ve škole. Ve volném prostoru venku to stejně smysl nemá. Teď to beru tak, že je to to jediné možné, čím můžu vir zbrzdit, když už někam akutně musím. Máme jednorázové, opravdu na jedno použití, v mezidobí jsme si nakoupili zásoby. Odstupy dodržujeme a nikoho kromě vlastních dětí teď neobjimam.
@Neuz píše:
@vokishka ak u nas tatka byl objednany na testy az po 8 dnech od prvnich priznaku a kdyz uz mu je udealali, tak uz byl negativni…takze jde ted na krev, aby mel potvrzeny ze ma protilatky…
Dcera byla po 12 dnech od prvnich příznaků a pozitivní
@Baba vždyť rodina není cizi domácnost? Chodíme normálně k rodině, roušku určitě nemám. Jsk se psalo vyse, žádný party ne pořádáme ale nevidět rodinu? Jak dlouho to vydrzite? To bude pořad dokola, fakt se nebudu izolovat x mesicu, Mmch vsichni okolo nás v chodi do prace takze…
@luckaa85 píše:
@Baba vždyť rodina není cizi domácnost? Chodíme normálně k rodině, roušku určitě nemám. Jsk se psalo vyse, žádný party ne pořádáme ale nevidět rodinu? Jak dlouho to vydrzite? To bude pořad dokola, fakt se nebudu izolovat x mesicu, Mmch vsichni okolo nás v chodi do prace takze…
Domácnost je domácnost. Když nežije rodina spolu, tak je to jiná domácnost.
A mě to nepiš, mě to nevadí. Mě vadí, když někdo,,pyskuje" na druhý, a přitom dělá to samý. Proto sem reagovala. Ne že by mi vadlo, že se lidi navštěvujou.