Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kathleena Jeste nutridrinky pomahaji, nekdy je dokonce davaji i na predpis.. pila jsem je v nemocnici..zkuste se jeste optat jestli by to nahodou neslo..
@Kathleena Neni vubec zac, ono je to protivna nemoc ale myslim, ze se to zvladne
kdyby neco tak pisni, rada pomuzu a znova vleju zivot do zil ![]()
@Reaskiller píše:
@Kathleena Jeste nutridrinky pomahaji, nekdy je dokonce davaji i na predpis.. pila jsem je v nemocnici..zkuste se jeste optat jestli by to nahodou neslo..
Ona má Modulen, jsou v tom i léky přimo na tu nemoc. Díky za tip.
@Reaskiller píše:
@Kathleena Neni vubec zac, ono je to protivna nemoc ale myslim, ze se to zvladnekdyby neco tak pisni, rada pomuzu a znova vleju zivot do zil
Díky moc.
![]()
Holky, co máte tuto nemoc, jak jste na tom s fyzickou aktivitou? Tím myslím nějaký sport a co doktoři na to?
@LenkaN26 mudr doporučil kolo, ale né hodně namáhavou fyzickou aktivitu
@ka2ka díky, náš mladý totiž jen leží v posteli nebo hraje hry na PC a nikam krom práce, kterou fyzicky náročnou nemá, nechodí neb je prý smrtelně nemocný a nesmí nic dělat. Na moje argumenty, že kdyby si trochu zlepšil kondici tak by to i při dalším zhoršení snášel lépe se tváří, že jsem úplně blbá.
@LenkaN26 píše:
@ka2ka díky, náš mladý totiž jen leží v posteli nebo hraje hry na PC a nikam krom práce, kterou fyzicky náročnou nemá, nechodí neb je prý smrtelně nemocný a nesmí nic dělat. Na moje argumenty, že kdyby si trochu zlepšil kondici tak by to i při dalším zhoršení snášel lépe se tváří, že jsem úplně blbá.
no to není moc dobrý přístup, manžel měl třeba tak trošku depku že je nemocný, ale pak mu došlo, že vlastně přežil a je to dobrý, mudr mu doporučil kolo jako naprosto ideální, jedna holčina psala že chodí do fitka a dělá jí to dobře. Namáhavou činností myslel, kácet celý den dříví v lese, naházet ho do káry, je fakt že manžel to dělá, ale s přestávkami, nebo třeba jen tři, čtyři hodiny a pak bývá hodně vyřízený
@ka2ka to víš, když je někdo líný jak veš tak tohle je super výmluva… Teď jsme něco dělali na domě tak ho chlap šel nahnat ať taky něco dělá. Zatloukal hřebíky a druhý den se tvářil jak ještě umírá únavou. Nicméně svoje stravovací návyky nezmění. Jak jsem psala výše, brambůrky, oplatky, ta nejlevnější mražená pizza, fast foody, kofola, pivo, panáčka…
@LenkaN26 píše:
@ka2ka to víš, když je někdo líný jak veš tak tohle je super výmluva… Teď jsme něco dělali na domě tak ho chlap šel nahnat ať taky něco dělá. Zatloukal hřebíky a druhý den se tvářil jak ještě umírá únavou. Nicméně svoje stravovací návyky nezmění. Jak jsem psala výše, brambůrky, oplatky, ta nejlevnější mražená pizza, fast foody, kofola, pivo, panáčka…
kolik mu je? manžel si tak občas dá pivo, nebo panáka když se třeba zapijí mimino nebo něco slaví, tak si dá řízek,ale fakt se snaží jíst dietně, ví že když moc ujede bude mít bolesti a průjem což teda má pořád , ale bude to ještě horší.
@LenkaN26 a on má pořád střeva celá a nebo už má za sebou operace ?
@ka2ka je mu 30, svobodný, protivný, naprosto nepoužitelný… Má pryč 40 cm střeva.
@ka2ka jednak by ho každá hned nakopala do zádele a druhak on žádnou nechce. Co kdyby náhodou chtěla děti a s něčím pomáhat. Přeci se nepřipraví o svoje pohodlíčko, když bydlí v klídku u tatínka. DOnedávna každý den navařeno vypráno. Praní jsem utla o vánocích neb jeho chování bylo fakt otřesné a od června nevařím, protože od té doby máme oba s chlapem oběd v práci.