CRP 35, dostal ATB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85396
27.12.13 14:34

@74paja Tak to radeji zmen, pokud mu neveris, urcite neni jediny v okoli. No kazda laborator muze mit jine hodnoty, ale ta hranice bude podle me mezi temi 5-10, vyssi nebude. Jinak souhlasim s tim, ze rozhoduje klinicky nalez. O tom, zda to vypada spise na bakterialni nebo virovy zanet rozhoduje lekar, to on hleda cepy na mandlich, povlak na jazyku atd. Asi je to hodne individualni. Ja bych ty ATB nasadila spise v zarodku, nez aby se to rozjelo a rozsirilo treba dal. Mne osobne uz 35 pripadne u ditete dost. Tak brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
27.12.13 14:40
@74paja píše:
@Zizalka Horecku mel rano v pet 39,2. To dostal i panadol. Ted ma 37,7 - takze zatim jenom tekutiny a spi.

Mně se osvědčilo tu horečku nesrážet do 39,5 (nad dávám vlažné obklady na lýtka a ochlazuji hlavičku), ale samozřejmě to není pro každého.
Obecné doporučení lékařů je jiné, ale já osobně věřím v sílu horečky. V to, že tělo ví, proč ji vyrábí. (tady jeden dlouhý ale zajímavý článek… http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/ )

Mám tři děti a u všech to tak praktikuju. Obvykle horečka úplně klesne do dvou dnů.

Samozřejmě, pokud se přidá nějaká bolest a nejde jinak ulevit, příp. nemocný dlouho nemůže usnout, pak klidně lék dám. Úplně se tomu nebráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
27.12.13 14:53
@74paja píše:
@blumen No tak me hlavne matou ty rozdilne informace o tech hodnach. U dospeleho je norma do 7, jinde se pise ze do 35 je to virove, 35-50 neurcite a nad 50 bakterialni.
To to ma kazda laborator jinak?

Ano každá to má jinak pokud si to dobře pamatuju tak CRP není test na jeden faktor ale testuje se několik různých molekul a z nichti vypadně jedno kouzelné číslo. Rozdíl mezi testy je ten že některé testujou víc a některé míň molekul. Takže jeden test muže být v normně a další už indikuje nasazení ATB.

@misicka455 píše:
My jsme minule měly crp 27 atb. nenasazena. Za 3 dny kontrola crp stejné jen nález na plicích začínající zápal plic. Už máme vybrané dvoje atb. ty nej silnější co mohly být a už se v tom plácáme 3 týdny. CRp je jeden s ukazatelů, ale zálež i na klinickém obraze dítěte. Příště bych raději nasadila atb. i při crp 27 než to co prožíváme teď:-(

No nejsilnější není dobrá definice ATB atb nejsou silnější nebo slabší ale

• mají různý mechanizmus kterým ničí bakterie a bakterie na ně získávají rezistenci jiným způsobem,
  • různě pronikají do různých tkání
  • jsou různě komfortní na používání

Napiš co jsi dostala za kombinaci a vek, a já kouknu koukni jestli je to vhodnej mix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.12.13 15:05

@martin 35 Tak dr. říkala, že jsou nej silnější tak jen píši její slova. Dostaly jsme Klacid. Malé jsou 4 roky, ale nemůže vše máme nemocné srdíčko s umělou chlopní a bere Warfarin. Dále bereme Spiropent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
27.12.13 15:15

Při takhle dlouhé léčbě je lepší nasadit dva druhy ATB aby se zamezilo vzniku rezistence třeba PNC a Klacid, ty jseš komplikovanej případ… doktorka jistě ví co dělá když ti dala jen Klacid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.12.13 15:18

CRP 35 je už celkem dost, já bych se též ATB nebránila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.12.13 15:21

My jsme se jednou dopracovali k CRP 135 a pak se mi při jedné z dalších nemocí 35 zdálo dost slabý vývar na ATB :) ale nad těch 30 už dr. sahají k ATB. Při virové infekci mají děti většinou kolem CRP 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.12.13 15:29

Měly jsme první týden jiné nějaké na D už si nepamatují název a asi po 4 dnech jsme pak přesedlaly na ten klacid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
27.12.13 15:36

No to není ale totéž jako brát dvě antibiotika současně. Pokud se v tom moc neplácáte tak to nech na doktorce ono je jednodušší říct že je určitá kombinace špatná než říct jak to má být správně protože se doktorka snaží její organismus co nejméně zatěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.12.13 15:36

Jj :-) dík za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
27.12.13 17:45

Vhodné je vyšetřit kombinaci C-reaktivního proteinu a prokalcitoninu. CRP dosahující hodnoty 35 nikomu nic neřekne, o bakteriální infekci můžeme s jistotou hovořit až od hodnoty 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.12.13 19:02

Ja bych byla za ATB rada. Vikend pred nama, silvestr pred nama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.13 20:34

Já bych asi dala, doktorce věřím, sice si snažím informace ověřovat i jinde, ale snad ví, co dělá.
Ta teplota - já se snažila naposledy nesrážet, ale nevydržela jsem. Malá se klepala zimnicí (10m) a jen se nosila, spala a koukala, úplně mimo byla, takže jsem to nevydržela a dostala čípek. Chtěla jsem nechat, ať se popere sama, ale nedala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
28.12.13 10:01

Já bych ATB asi dala…CRP 35 není sice moc, ale taky to není málo, ale klidně se od doby, co byla u lékaře mohlo o dost navýšit..u virovýho zánětu by CRP bylo asi míň…i když 100% bakteriální zánět je u CRP 50 a výš…ale CRP hlavně není jediný ukazatel, lékař se rozhoduje i podle jiných vyšetření, jestli ATB nasadit nebo ne…jestli mu nedůvěřuješ, asi bych ho změnila nebo se aspoň poradila jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
5.2.19 20:45

Ráda bych obnovila dikusi,malá od včerejšího večera vysoké teploty a během dneška se přidal i docela škaredý kašel.Teploty skoro ke 40,srazit pod 38 nešly,tak jsem volala dr a ta řekla at raději přijdeme.Na poslechu pískot na průduškách,ztížené dýchání,krk jen zarudlý bez čepů,hodnota CRP 26 a nasazena ATB.Mám trošku strach,jestli je nebereme zbytečně,protože pak jsem se dočetla že se běžně nasazují nad hodnoty 50,ale zase že není jediným směrodatným ukazatelem.Dcera bude mít dva a ATB ještě nikdy nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí