CT plic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.4.19 21:38
@Anonymní píše:
Uvedeny nalez na rentgenu neni specificky, resp.nic nerika o diagnoze. Takovy nalez muze byt i u zdravych lidi. Dg. Astmatu se podle rtg stanovit neda! Nutna je spirometrie a dalsi vys. Astma neboli. Nejcasteji se objevuje dusnost, zejmena v noci, na plicich to piska atd.

děkuju, asi to tam napsali jen jako jednu z možností. Řekli mi, že normální nález to není, že u štíhlých lidí takováhle kresba nebývá. Na plicním mě tedy čeká spirometrie a podle výsledků pak případně jaká vyšetření?
V noci jsou opravdu potíže větší, ale v plicích nepíská, dýchání je těžké a hruď bolí sama o sobě.

• Citovat
  • Upravit
4.5.19 13:38
@Anonymní píše:
Ma zvetsene uzliny v ruznych castech hrudniku a mezihrudi. Dale tam ma loziska v plicich. Musi se zjistit od ceho jsou zvetsene. Budou mu brat vzorek z uzlin z mezihrudi. Neni to velky operacni vykon. Mozna by stacila bronchoskopie v narkoze a pichnuti uzliny, coz neni operace a velke plicni kliniky delaji. K sarkoidoze se delaji i krevni testy. Krome sarkoidozy to muze byt i neco jineho, tak proto je nutna biopsie uzlin. Kde probiha vysetreni?

Děkuji za odpověď, zákrok mu budou dělat ve Fnol Olomouc, nevíš jak dlouho tam po zákroku bude a jak to bude se stravou když bude mít sesitou dírku na krku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.19 13:41
@sediza píše:
Manžel má zvetšené uzliny a lekar si myslí, že by mohlo jít o onemocnění sarkoidoza vizhttps://sarkoidoza.zdrave.cz/co-je-sarkoidoza/ Je teď nutné, aby vzali na histologii cast tkáně ( rozbor buněk) a zjistili v laborce, zdali tam je to opravdu granulomatozni-zanetlive bunky jako u sarkoidozy vidíme, nebo je tam nejaka infekce, apod. Jenom mu tedy odeberou tkáň na rozbor a podle výsledků se uvidí, co to je a jak se to bude léčit. Držím palce!

Děkuji, pak dám vědět jak dopadl, teď čekáme na telefon kdy na zákrok půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.19 17:41

Plicní embolie,tromboza

Má někdo zkušenost dymeri 313 ct plic v pořádku k vyloučeni plicní embolie…nejsem těhotná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
20.10.19 18:51
@Zuzanina82 píše:
Má někdo zkušenost dymeri 313 ct plic v pořádku k vyloučeni plicní embolie…nejsem těhotná :)

U nás v nemocnici norma pro dimery 500, ale každá laboratoř může mít meze normy jiné. CT k vyloučení plicní embolie dost přesné…větší embolie se rozhodně pozná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.19 19:02
@maja45 píše:
U nás v nemocnici norma pro dimery 500, ale každá laboratoř může mít meze normy jiné. CT k vyloučení plicní embolie dost přesné…větší embolie se rozhodně pozná

Tak myslíte ze to je v pořádku? uplne mě to vylekalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.19 19:03
@maja45 píše:
U nás v nemocnici norma pro dimery 500, ale každá laboratoř může mít meze normy jiné. CT k vyloučení plicní embolie dost přesné…větší embolie se rozhodně pozná

A ještě jsem ty y-i napsala obráceně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 16:53

Ahoj najdu ještě někoho v téhle diskuzi? Je mi 25 let a ve zprávě z rtg plic se píše - při lateral. stěně hrudníku na rozhraní SPP a DPP vpravo polokulovitý zastínění vef. 56×17mm sumace se měkkými částmi? Jiné etio?

Čeká mě CT, myslíte že by se mohlo jednat o nádor? Jsem nekuřák a také jsem z toho pěkně v hajzlu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 17:07
@Anonymní píše:
Ahoj najdu ještě někoho v téhle diskuzi? Je mi 25 let a ve zprávě z rtg plic se píše - při lateral. stěně hrudníku na rozhraní SPP a DPP vpravo polokulovitý zastínění vef. 56×17mm sumace se měkkými částmi? Jiné etio?Čeká mě CT, myslíte že by se mohlo jednat o nádor? Jsem nekuřák a také jsem z toho pěkně v hajzlu :zed:

Měla jsi i bočný snímek, ten by řekl více. Kde ti rtg dělali?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 17:07

Nedávno jsem si prošla nálezem stínu na rtg na plicích u rodinného příslušníka. Ve zprávě bylo napsáno dokonce i event. nádor. Po CT konstatování, že to nádor zřejmě není, což potvrdila následná bronchoskopie. Co jsem předtím studovala, stíny můžou být z různých důvodů. Mohou to být nádory a také nemusí, jako tomu naštěstí bylo v případě mého rodinného příslušníka. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 17:11

Snímek dělali pouze zezadu - Chomutov.
Ráda čtu, že to nebyl nádor, děkuji za zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 17:14
@Anonymní píše:
Snímek dělali pouze zezadu - Chomutov.
Ráda čtu, že to nebyl nádor, děkuji za zkušenost.

Nádor v tvém věku je velmi málo pravděpodobný, navíc ten rozměr proto ani moc nesvědčí. My vždycky děláme současně i bočné snímky, protože ty často ukážou, že se o žádný stín nejedná…proč ti vůbec rtg dělali?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 17:20

Asi cca. od začátku měsíce cítím tlak na hrudi, pocit jak kdybych spolkla šutr nebo třeba blbě prášek - při polykání je to horší, ale cítím to pořád no a pokašlávám.. taky jsem se začala celkem zadýchávát jakože víc než normálně. Šla jsem k obvodnímu a ten mě poslal na vyšetření srdce a plic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 17:24

Ještě dodám takový fakt, který mi lékař zavrhl. Současně asi, kdy mi začali ty potíže. Jsem se jeden den šíleně zakuckala soustem, kašlala jsem až mi tekly slzy, ale to soustu jsem nevykašlala. Myslíš, že je možné aby mi to doputovalo do plic a dělalo to problémy?

• Citovat
  • Upravit
75
19.2.24 16:08

@mroe Dobrý den, omlouvám se, že vám lezu do konverzace, ale chtěla jsem se zeptat.Mam za sebou CT plic a 2× rentgen plic - vše v pořádku, zatím. Za 3 týdny jdu na plicní. Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nevíte, jestli se na CT vyšetření nebo RTG vyšetření ukáže nemoc CHOPN? Chronická obstrukční plicní nemoc se to myslím jmenuje. Moc děkuji za případnou odpověď a nezlobte se prosím za dotaz. Děkuji Eva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí