Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@krtek7489 no on se na to ptal ještě když byl v nemocnici a řeki mu že to trvá měsíc, ještě si má 23. zavolat kdyby náhodou ty výsledky ještě neměli tak aby tam nejezdil zbytečně.
Aha takže takhle velká jizva je vždy a někdy se žebra štípou a někdy ne? Ono to v té zprávě vůbec nebylo napsané, jediné co psali skrz operaci byl ten pokles tlaku, malá ztráta krve a co všechno odebrali
Jinak jizvu maže sádlem, doporučili mu ho ve špitále že je prý nejlepší
@anickadomnik dobré zprávy, jen to čekání je takové blbé.
Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:33
@anickadomnik přesne tak, je to standardní velikost jizvy 20 - 30 cm. Ty žebra se štípají podle toho, jak je zákrok velký
Někdy stačí jen ty žebra roztáhnout. Řekla bych ale, že se ve většině případů štípají, bývají to velké zákroky. A sádlo, doma vyškvařené je ideální ![]()
@danyk @krtek7489 holky mám dotaz naši mají u několik let takovou tu biolapmu, hodně jí používají na odřeniny a všechny možný kraviny, taťka jelikož má pocit že mu lampa vždy ve všem pomohla by si chtěl svítit na tu jizvu, ale mamka si myslí že když ji před těmi hodně lety kupovala že jí říkali že když má někdo nádor že se svítit nesmí, protože jak podporuje růst buněk tak prý nejvíc podporuje ty nádorové, otázka zní může svítit nebo ne? Máte zkušenost? Ptal se ve špitále ale doktorka mu řekla že neví ![]()
mají tohle http://www.zepter.cz/…ctRange.aspx
@anickadomnik Já na tyhle alternativní věci moc nejsem, nevěřím tomu, takže bohužel neporadím
A on má s tou jizvou nějaké problémy? Pokud má ránu zhojenou, není potřeba s ní nic dělat, jen doporučuji to mazání. Ale jinak…
Nevím, v čem by mu měla ta lampa pomoci.
@anickadomnik já znám užívání na otevřené rány typu dekubitů, ale jizva (pěkně vypadající) mi nestojí za péči ani na mém těle, natož na chlapovi, kde to vypadá zajímavě ![]()
@krtek7489 @danyk holky mám dotaz pořád nemáme výsledky z histologie, je normální že to trvá tak dlouho?
@anickadomnik já bych se nedivila. Určitě bych se připomněla, ale nehledala bych za tím nic. I moje histologie trvala měsíc. A nic v ní nebylo.
EDIT jenže mě ani nenapadlo, že jedu na histologii, takže jsem žila v blahé nevědomosti.
@danyk no my tam pořád voláme, oni vždycky řeknou že to ještě není a že máme zavolat zase za dva dny, kontrolu s výsledky měl plánovanou na minulý týden ![]()
@anickadomnik zeptala bych se, proč to není, třeba tam je nějaká prodloužená kultivace??? Nebo prostě nějaká metoda, která chce víc času?? Fakt netuším.
Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:34
@anickadomnik z mojí zkušenosti, čím dýl to trvá tím líp…jak mají výsledky hned většinou není výsledek dobrý…Ale je to jen má zkušenost…
@danyk ha ha tatík byl zase vtipnej jsem se ho ptala proč to tak dlouho trvá a řekl mi že má určitě nějaký speciální typ nádoru který je supervzácný a tak jim dlouho trvá než ho prozkoumají a až ho prozkoumají tak ho pojmenujý po něm
ale vážně prý to někam poslali a ještě jim ty výsledky nepřišly, proč neřekli
@krtek7489 no my už čekáme přes měsíc, 25. tam měl jet pro výsledky ale řekli mu aby nejezdil že výsledky ještě nemají, ať zavolá dnes, to zase řekli že výsledky nejsou a má volat zase 6. května
![]()
je to na palici, pořád mu je blbě, pořád nespí, navíc je to chlap takže ho všechno bolí 2× víc a 2× déle než ty ostatní
@Lucisek.smudlinka máš zkušenost s histologií po odebraném zhoubném nádoru?