CT plic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
1.4.14 21:07

Tak zase máme změnu, ráno taťka volal že mu dnes vyndají ten hrudní dren, zítra půjde na rentgen a podle toho jak bude vypadat rentgen ho pustí domů. Jenže mu dren nevyndali, místo toho ho znova napojily, prý snad zítra půjde na rentgen a teprve podle rentgenu se uvidí jestli dren vyndají. Cosi mu říkal doktor že někdy je potřeba tu plíci nějak zatavit nebo co, že prý ta plíce z které mu brali ten lalok je nějaká špatná :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.4.14 21:49

@anickadomnik netuším, co míní tím termínem zatavit, může to souviset s těma odpadama z drénu. Taková sdělení pacientům „plíce je špatná“ se těžko interpretují. Uvidíš, co se z toho vyklube za přesnější informaci.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
1.4.14 21:52

@danyk to jsem vůbec nepochopila co to má znamenat, koukám že jsi na tom stejně jako já. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.4.14 21:59

@anickadomnik mohla bych spekulovat, že má velký odpady z drénu a pokud klesnou pod 500 ml/24 hodin, tak že mu „slepí“ poplicnici a pohrudnici (takový dvě blány, co pokrývají plíce a hrudník zevnitř a mezi nima se dělají ty odpady, když se „slepí“ nemají se kde odpady tvořit, ale zase tento postup se podle mě nevyužívá v pooperačním období, ale spíš jako odlehčující výkony.
Zas kdyby tam byl pneumotorax, tak spíš budoou dál sát drénem a zkusí to torakoskopicky přišít. Má ten drén v podklíčku nebo spíš třeba 10-15 cm pod podpažím trochu dopředeji či dozaději??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
1.4.14 22:03

@danyk nevím kde je podklíček :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.4.14 22:05

@anickadomnik promiň, pod klíční kostí, třeba 3 cm - 5 cm :-)
A to se držím, abych sem neflákala zkratky a některý výrazy :-), však kdyby cokoliv, tak se zeptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
1.4.14 22:09

@danyk myslela jsem si to ale radši se zeptám abych nenapsala kravinu, tak dren má v podpaží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.4.14 22:11

@anickadomnik tak to by lokalizací odpovídalo, že to je fakt drén s odpadem. Nevíš, jaký má odpady - množství za den a barva?? Zase jestli to je krabice (taková pěkná elegantní), tak tam se to jen maluje čárkama, jak to přibývá a barvu poznáš jen v hadici. To slepování poplicnice a pohrudnice mi tam prostě nesedí a nic jinýho mě nenapadá, co by k tomu mohlo sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
1.4.14 22:14

@danyk no když jsem tam byla minule tak měl plastovou krabici a v hadici byl nějakej hnus oranžovej, dneska tam byla mamka říkala že místo krabice dostal nějakou skleněnou vázu a prý to bylo světlejší než minule na pohled už ne tak hnusný, ale kolik toho z něj teče fakt netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.4.14 22:27

Krásný popis :-), česky se užívá i termín „výpotek“ :-). Hele, uvidíš, co zjistíš, takhle trochu věštíme z koule a nerada bych Ti dělala vrásky, či Tě nějak svými odhady strašila. Prostě jsou to jen mé odhady a dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.4.14 12:48

Holky tátovi dneska vytáhli ten hrudní dren, měl ho přes noc odpojený a ráno byl rentgen ok takže mu ho vyndali, zítra jde na nějaké odběry a zase na rentgen a když bude všechno ok tak ho pustí domů :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: a jinak se ptal kdy budou výsledky z histologie a řekli mu že to někam posílají a trvá to tak měsíc, takže mu je řeknou až pojede po propuštění na první kontrolu. Což mě teda přjde trochu dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
3.4.14 13:42

@anickadomnik moje histolka po revizi taky trvala tři týdny, ono se to barví a není to až tak rychle. Ale super, že je bez drénu. Rozluštilas to zatavování plíce??

Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.4.14 13:44

@danyk vůbec ne ale vzhledem k tomu, že mu dren vytáhli tak už to ani řešit nebudu, bůh ví co zase taťkla zmotal dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
7.4.14 09:14

Holky vůbec jsem nestihla napsat že máme taťku doma :dance: :dance: :dance: 24. si má jet pro výsledky z histologie, podle zprávy mu vzali jeden lalok asi 6 uzlin a jednu bulu, při operaci akorát jednou pokles tlaku, dostal efedrin jinak operace ok a po operaci akorát jednou fibrilace síní a jinak ok. Ty injekce proti embolii dostával :lol:

jo a říkal že se vás mám zeptat jestli když ho operovali ho operovali mezi žebrama nebo mu je přeřízli, prý se na to neptal. Jizdu má prakticky kolem lopatky až do podpaží cca 20 cm dlouhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
7.4.14 09:23

@anickadomnik Záleží,jak velký prostor pro operaci potřebovali. Někdy žebra štípou ;) Jizva je standardní, přesně takhle je normálně velká, předpokládám, že stehy má vyndané. Teď hlavně mazat, ať se brzy uvolní a netáhne :) A modlit se, ať jsou uzliny čisté ;) i když 24. je za strašne dlouho 8o u nás pacienti vedí výsledky histologie než jdou domů, max. do 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí