Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mroe @danyk @krtek7489 holky tak v pátek budeme vědět výsledky z histolky. Bez třech dnů je to 8 týdnů od operace
@anickadomnik píše:
@mroe @danyk @krtek7489 holky tak v pátek budeme vědět výsledky z histolky. Bez třech dnů je to 8 týdnů od operace
To je hrozná doba, ale tak konečně
Jsem zvědavá na ty uzliny, typ nádoru je myslím jasný, jak jsem psala posledně.
@krtek7489 no hlavně to nesmím zakřiknout aby to ještě neodložili
ale snad už ty výsledky budeme mít.
@anickadomnik Věřit v dobré? Věřte v to, ať to dopadne co nejlépe, jak bude možné.
Dozvěděla jsem se, jak to bylo u nás. Neoperovali, pže byly meta. Dostal šetrnou chemo, jinou nesnesl, reakce byla, ale ne tolik co očekávali, po 3 měsíční pauze meta nejsou! Čekáme co bude dál. Jsme rádi, že je to tak, ale i tak se to může kdykoliv pokazit. Náš děda nemá ani špetku vitality vašeho.
@-Evka- ten náš je jak na houpačce, vždy je mu jeden den dobře, má pocit že je zdravý tak začne fungovat jako před operací pak tak tři dny leží aheká že ho všechno bolí, nemůže sedět ani ležet atd. pak jeden den zatěžuje tělo jen zlehka a pak ho odpočívání začne opět nudit a tak je to pořád dokola
ale co mu můžem říct dopělej je pomalu už půl století a když si postaví hlavu tak s ním nikdo nehne
takže teď aktuálně se pustil do rekonstrukci chaty, názorně 1. naměřil a nařezal palubky pak 5 dní ležel, pak 1 den přidělal polovinu palubek na zeď pak opět 5 dní ležel pak přidělal druhou polovinu palubek dnes je to 6. den teoreticky měl být ok ale v noci si přeležel záda tak se mu to tentokrát protáhne
kolikrát mu můj chlap nabízel že to udělá, je to práce pro jednoho tak na dvě hodinky a všechno včetně měření a řezání by bylo hotové, ale on ne, myslím že má do konce června co dělat, ještě potřebuje dát lišty a pak začne natírat
Já jako chápu že je nemocný ale fakt se ve svých letech chová jak umanmuté dvouleté dítě ale asi je to lepší na jeho psychiku, jo a zaplatil si dovolenou a 28.5. jede s mamkou na dovolenou
@anickadomnik Raději dlouhodobá práce než žádná!
I ta dovolená jim prospěje. Hlavně na ni musí jet předtím než by měl dostávat chemoterapii (pokud by ji měl mít).
@anickadomnik Třeba bolesti zad k této nemoci patří (náš děda si strašně stěžoval, teď už jsem ho tedy delší dobu neslyšela). Moc jsem o tomhle nehledala, říkala mi to moje sestra.
@-Evka- no on byl na kontrole na plicní ambulanci a tam mu doktor říkal že ho to prostě bolí jak mu srůstají svaly a tak že prý je to po operaci normální.
on si před operací nestěžoval na nic, nic mu nebylo, neměl vůbec žádné příznaky ani kašel apod. proto to pro nás bylo takové překvapení
kolik je vašemu dědovi?
@anickadomnik 68r. A taky mu to zjistili náhodou, když v loni v létě zkolaboval z horka.
@-Evka- tak to je skoro stejně starý jako ten náš (62) u něj na to přišli při preventivce.
@anickadomnik budu držet palce.
Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:35
@krtek7489 @-Evka- @danyk holky tak mám v ruce výsledky, opisuji závěr:
primární plicní středně diferencovaný adenokarcinom horního laloku pravé plíce v největším rozměru 2 cm převážně lepidický, méně papilární a mikropapilární, bez invaze do viscelární pleury, bez angio- a neuroinvaze. Resekční okraje bez nádorových struktur. Celkem vyšetřeno 5 uzlin úrovně N1 bez metastáz a 21 uzlin úrovně N2 z toho v 1 zastižena nádorová metastáza. pT1b N2 Mx
Dg.:C34.1 Adenokarcinom horního laloku pr plíce, pT2b N2 Mx, kl. st. III A. stp. horní lobektomii a lymfadenektomii 34.3.2014
Dop.: s výsledky histologie kontrola u PL, kontrola a sledování v TRN ambulanci ve spadu. Vzhledem k výsledkům histologie u pacienra je indikováno provedení pneumoonkologického konzilia a provedení adjuvatní CHT.
tak holky rozumíme tomu že v jedné uzlině je metastáza. Toto je vše co je ve zprávě napsáno, zprávy dostal 4 na jedné je pacient, na druhý PL, na třetí RTO ambulance a na čtvrté TRN ambulance, kam se tedy teď má hlásit? Má jít nejdříve k PL a ta ho pošle dál? A co je TRN a RTO ambulance?
A ještě jeden dotaz na kontrolním RTG má vpravo na rozhraní horního a stred. pole stín vel. 29×8 mm, který sumuje se skeletem žeber. Susp. drobný fluidothorax tušíte co to je?
@anickadomnik trn = tuberkuloza a respirační nemoci neboli plicní oddělení nebo pneumologie.
RTO je radioterapeutické oddělení (u nás onkologie se též jmenuje radioterapeutické oddělení)
U nás se pacienti vraceli k plicařům a ti pak domlouvají spolupráci s RTO.
fluidothorax je výpotek na plicích
a ano, v jedný uzlině je meta
Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:35
@anickadomnik náš děda se léčí (i chemo dostává) na plicním.