Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@anickadomnik vyčkej času, stejně Ti po telefonu říct nemůžou nic nebo skoro nic. Pokud jsi např. domluvená s konkrétním dr., že Ti po telefonu řekne, tak i když už bude tatínek ze sálu zpátky, tak dr. ještě může být na sále. Volala bych nejdřív v jednu, i dýl.
Příspěvek upraven 29.07.14 v 10:24
@danyk děkuju
no včera byla mamka v úl za taťkou (já tam nemůžu kvůli spalničkám
tak mám všechny informace zprostředkované) a řekli jí že si má dnes zavolat, on taťka nesmí mít na JIP mobil, tak jí dali číslo kam má volat, ale mamka volat nechce bo má strach že by jí řekli něco blbýho tak volám já. Moc mi toho asi neřeknou, ale myslím že takhle krátce po operaci stejně ani oni moc vědět nebudou
, ale alespoň mi řeknou že je po operaci v pořádku. Taťkovi včera řekla doktorka aby počítal s tím že mu vezmou celý lalok, že počítají že bude nádor zhoubný, po operaci mu prý píchnou něco do páteře proti bolesti, asi něco jako epidurál netuším
, ale takhle jsem to pochopila.
@anickadomnik nesmí mít mobil?
kde leží? To už jsem fakt dlouho neslyšela
. Jinak operace trvá podle rozsahu operačního zákroku. A domnívám se, že by toho mohli vědět už naopak poměrně dost, protože pokud si dobře vzpomínám, psala jsi, že mu budou dělat biopsii přímo při operaci a tím pádem budou čekat na výsledek. O to se operace také mírně může prodloužit. Takže si dovolím tvrdit, že budou mít v ruce téměř 100% diagnozu. A přesně tak, do páteře mu píchnou epidurál a tak zhruba 5 dní, týden se do něho aplikují analgetika.
@krtek7489 no to říkali že mu vezmou nejdřív kousek nádoru který budou na sále zkoumat a podle toho pak budou odebírat dál ale aby počítal s tím, že mu vezmou min. celý lalok, já myslela že to bude jen nějaký předběžný výsledek, tak to až tam zavolám tak se zeptám jestli mi řeknou o jaký nádor se jedná.
@krtek7489 a jinak je v masarykově nemocnici ústí nad labem oddělení hrudní chirurgie
@anickadomnik píše:
@krtek7489 no to říkali že mu vezmou nejdřív kousek nádoru který budou na sále zkoumat a podle toho pak budou odebírat dál ale aby počítal s tím, že mu vezmou min. celý lalok, já myslela že to bude jen nějaký předběžný výsledek, tak to až tam zavolám tak se zeptám jestli mi řeknou o jaký nádor se jedná.
Není to předběžný výsledek, to by bylo špatné, protože podle toho výsledku pak budou postupovat dál. Bylo by špatně, kdyby jim vyšlo, že je nádor zhoubný, oni udělali rozsáhlý zákrok a pak při nějaké další definitivní biopsii by jim vyšlo, že je ten nádor třeba nezhoubný. Ta peroperační biopsie, musí být jistá. Samozřejmě tak na 99,9 %
Samozřejmě se na další zkoumání posílá celý ten odoperovaný kus plíce, uzliny atd.
Nemít mobil, to je skoro středověk
. lalok je dobrej, kamarádka po TBC má jeden nefunkční a to je tak 30 % kapacity plic říkal doktůrek, to jako nijak významně mladýho jinak zdravýho člověka neomezí… a tatínka to třeba motivuje k nekouření
Příspěvek upraven 29.07.14 v 10:25
@krtek7489 @danyk náhodou taťka už tři týdny nekouří
tak třeba po doléčení už bude dost odvyklej na to aby znovu začínal
![]()
prozatím děkuji za rady, teď letím pro dítko a zítra dám vědět co jsem zase zjistila nového
![]()
@krtek7489 @danyk holky tak taťka je ok, mamka s ním mluvila, sestra mu držela telefon u ucha, byl unavený a hodně chraptěl ale říkal že je mu v rámci možností dobře. Ve čtvrtek by ho mohli pustit z JIPky tak by tam za ním jela. Jinak o operaci nic nevím, protože taťka o tom nemluvil a mamka se ho nechtěla vyptávat a doktor řekl že se musíme přijet zeptat osobně
ale mám hroznu radost že je mu dobře a taky se mi zdá že na té JIPce bude ležet jen chvíli
![]()
@anickadomnik omlouvám se za trochu černého humoru, ale první fázi má tatínek úspěšně za sebou, operaci přežil
Teď chce zjistit, jak vyšla histologie, jak rozsáhlý zákrok nakonec udělali, co uzliny a jaká bude následná léčba. To ti ale do telefonu nikdo neřekne, takže až osobně.
@anickadomnik tak aspoň, že jste mohly mluvit s tatínkem, že jim umožní telefonovat přes pevnou. A dál se zase uvidí, přesně jak je psané níže.
@danyk @krtek7489 tak jsem dneska mluvila s taťkou já, sestra mi dala číslo na telefon pro pacienty, který nosí na postele aby si mohli pokecat když nesmí mít mobily
Takže taťkovi po operaci řekli že mu odebrali jeden lalok nádor prý byl zhoubný, jaký je to přesně nádor a jaká bude následná léčba mu prý řeknou cca za 14 dní, teď prý když bude mít dobrý poslech tak ho ve čtvrtek pustí z JIP a pak asi za další dva dny domů, pro výsledky a návrh další léčby si pak pojede ambulantně jako na kontrolu. Jinak je mu celkem dobře, stěžuje si sice že ho to bolí, ale prý se to dá vydržet. Dneska ho prý pan doktor chválil že poslech je ok
Ahoj holky tak na taťku dolehla depka, měli ho dnes pustit z JIP na normální pokoj, nepustili ho, je mu špatně a asi mu konečně došlo že je nemocnej tak je na tom hrozně psychicky. Ještě před dvěma dny nadšeně mluvil o tom že příští rok chce letět na mauricius (vyčetl v katalogu který někdo nechal v nemocnici) a dneska mu ségra volala, měla včera narozeniny a dostala od partnera nový foťák, tak mu říkala že mu ho na ten mauricius půjčí tak na ní začal ječet proč ho obtěžuje s nějakým foťákem když on už na žádnou dovolenou v životě nepojede protože jestli to neví tak on umírá
Teď mi volala je z toho úplně hotová. Tak ani nevím jestli mu mám zavolat když nechce nebo ho nechat a zkusit to třeba zítra… Asi to bude normální takový psychic. stav myslíte že s tím i nějak pracují v nemocnici?
@anickadomnik nedělej si iluze, že tam mají psychologa a volají ho k pacientům. To možná napadne sestru, ale ta není kompetentní k objednání psychologického konzilia. Když bude mít štěstí, může dostat běžnou podporu od sestřiček. Jedině, kdyby tatínek nebyl proti, jestli mají duchovní službu. Neděs se toho, u nás ji máme, smí ji volat kdykoliv i sestra a naši duchovní byli velmi milí, příjemní a pokud se lidi nelekli toho, že je to duchovní, tak jim to vždycky pomohlo. Měli jsme převážně na běžný kontakt a popovídání evangelické duchovní.