Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@anickadomnik píše:
@Natyna jo je to možný já fakt nevím snažila jsem se to vyzkoumat ale fakt je tam jen velký D a je bílej a kulatej, tedy ten prášekno a můj otec vezme si prášek a ani se nezeptá co to je a na co to je
kdyby mu dali jed na krysy tak ho sní ani nemrkne![]()
![]()
![]()
![]()
ale tfuj
jed na krysy je růžovej
![]()
@Natyna píše:
ale tfujjed na krysy je růžovej
![]()
a myslíš že by ho to zarazilo???
![]()
@Natyna píše:
tak to nevím, pokud nebere léky, tak je to snad v pohodě, ale třeba moje mamka bere léky na srdce a i když má být někde na lačno, tak ty léky stejně vezme a malinko zapije
mě obejdnávají na CT i na 13 hodinou ![]()
@anickadomnik píše:
a myslíš že by ho to zarazilo???![]()
![]()
no nevím, ale raději to nezkoušej ![]()
@Natyna píše:
no nevím, ale raději to nezkoušej
víš co hromada lidí se diví, že za dospělýho chlapa řeším takový věci já, ale on je fakt hroznej, na nic se nezeptá jako by se ho to netýkalo pak přijde domů a volá mi abych mu přišla říct co že mu to ten doktor vlastně našel, by mi občas cvaklo, minulej rok přinesl zprávu z kolonoskopie podle který měl brát léky, tak se ho ptám kde má ty léky a on že mu doktorka o žádných nic neříkala, tak tam volám a samozřejmě že mu řekla počkejte si u sestřičky na recept
![]()
@anickadomnik píše:
víš co hromada lidí se diví, že za dospělýho chlapa řeším takový věci já, ale on je fakt hroznej, na nic se nezeptá jako by se ho to netýkalo pak přijde domů a volá mi abych mu přišla říct co že mu to ten doktor vlastně našel, by mi občas cvaklo, minulej rok přinesl zprávu z kolonoskopie podle který měl brát léky, tak se ho ptám kde má ty léky a on že mu doktorka o žádných nic neříkala, tak tam volám a samozřejmě že mu řekla počkejte si u sestřičky na recept![]()
![]()
to znám, když je něco důležitého, chodím s mamkou i do ordinace
a s tchýní ani nemluvím, ta neví ani to co říkala ona doktorce, natož to co říkala doktorka jí ![]()
@Natyna píše:
to znám, když je něco důležitého, chodím s mamkou i do ordinace![]()
a s tchýní ani nemluvím, ta neví ani to co říkala ona doktorce, natož to co říkala doktorka jí
to je hrozný já si neumím předtavit co bude dělat za dalších 5 let, jako teď chodí do práce, kde dělá převážně hlavou (nechápu) je členem mensy IQ má přes 150 ale u doktora se chová jak můj roční syn.
@anickadomnik píše:
to je hrozný já si neumím předtavit co bude dělat za dalších 5 let, jako teď chodí do práce, kde dělá převážně hlavou (nechápu) je členem mensy IQ má přes 150 ale u doktora se chová jak můj roční syn.
víš kolik takových lidí je nepoužitelných v praktickém životě
to má ještě štěstí, že ho to postihlo jenom u doktorů ![]()
@anickadomnik píše:
@mroe no já tam docházela 2 roky coby pacient v době kdy už byla část nemocnice zavřená cca 10 let zpátky a tedy zážitky nic moc uprímně pokud to šlo jezdila jsem do žatce, tak mě jen za zvědavosti zajímalo jestli máš jako personál podobnou zkušenostjinak žádný léky nebere, jak říká je naprosto zdravej člověk a doktoři mají zrovna málo pacientů tak ho honí na zbytečná vyšetření, aby splnily nějaký limity vykonané péče![]()
![]()
Ja tam pracovala necele tri roky, odesla jsem v roce 2002. S nami odesel cely rentgen a zavirat oddeleni zacali az potom.
U nas se objednava i na 18. hodinu a o vikendu
.
A dostat termin u nas za tyden, tak to bys musela mit skutecne velky problem a lezet v nemocnici. V Lounech asi zadne moc akutni pacienty nemaji, jak jsem pochopila, je to vlastne LDN, ne? A prakticky je to vlastne male oddeleni, takze urcite nemaji ani na CT narvano. Pocitam, ze v Moste by termin byl delsi. V Zatci ale maji taky CT, ne? Tam pracuje moje kamoska, ktera se mnou kdysi v Lounech zacinala( ale mezitim pracovala pak jeste jinde).
@mroe no my jsme z Chomutova, Louny mu hned řekla sama doktorka takže to tam asi má zjištěný a posílá tam pravidelně i ho hned objednala takže mu do zprávy rovnou napsala kdy tam má být a ještě mu řekla že když pojede dřív tak se nic neděje že ho klidně vezmou dřív než na tu desátou
, je fakt že tam už snad funguje jen poliklinika a ta LDNka. No v žatci mají taky CT i v Kadani, v podstatě všude tady okolo ho mají.
@anickadomnik píše:
@krtek7489 koukala jsem do zprávy a tam u druhého rentgenu nebyl žádný nález, jen okopírovaný ten první, přiznám se, že přímo zprávu z CT asi neuvidím, protože rovnou z CT jede na plicní a tam si ji asi nechá dr. ale snad ji přepíše a dá mu nějaký papír minimálně pro obvoďáka. Já s ním na CT nejedu jede brácha takže se k té zprávě nedostanu
ať si ji ofotí mobilem
Příspěvek upraven 29.07.14 v 10:20
Holky tak žádnou zprávu jsem zatím neviděla, ale cestou z CT mi táta volal že podle zprávy co mu dali (dali mu popis opravdu hned) mu tam něco našli ale neví co a teď mi volal že je na cestě z plicního a že má ráno nástup do Mostu do špitálu na bronchoskopii, budou mu jí dělat ve středu, nic víc nevím teď jede do práce domluvit si do čtvrtka dovolenou
@anickadomnik píše:
Holky tak žádnou zprávu jsem zatím neviděla, ale cestou z CT mi táta volal že podle zprávy co mu dali (dali mu popis opravdu hned) mu tam něco našli ale neví co a teď mi volal že je na cestě z plicního a že má ráno nástup do Mostu do špitálu na bronchoskopii, budou mu jí dělat ve středu, nic víc nevím teď jede do práce domluvit si do čtvrtka dovolenou
ahojky Ani
tak to je mi líto
ale víc asi budou stejně vědět, až odeberou vzorek…to nemusí ani být zhoubné ![]()
holky tušíte?
na rozhraní S02/3 vpravo laločnatý stín o velikosti 21×17mm, cípovitých kontur se zžetelnou pleurální rcí. V předním KF úhlu vpravo nevelké fibrosní změny. V rozsahu stř. a hor. plicních polí četnější emfysematosní buly, větší vlevo až 44×26mm. Pleurální dutiny bez tekutiny, v mediastinu nněkolik LU vel 10mm, uzliny fyziol. vzhledu jsou v obou axilách, zachycená část jater bez ložiskových změn.
Z: susp. tu pravého hor. plicního laloku k cytol. verifikaci
bulosní emfysém plicní bilat
@anickadomnik přeložím si to, ale pořád tam zůstává, že je tam nádor v pravém horním laloku (neví se tedy stále, zda zhoubný či nezhoubný). Nicméně není velkej, což je dobře, uzliny kolem vypadají slušně. Při té bronchoskopii budou muset brát vzorky, natřít na sklíčka, dát pod mikroskop a koukat, jaké tam jsou buňky. jinak ty fibrozní a bulozní změny souvisejí s věkem. To S02/03 je popis segmentu (části plíce, kde to je).
Příspěvek upraven 29.07.14 v 10:20