Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@danyk však spolknu, jen musím počkat až co řeknou na plicním, předpokládám že oni ho na to CT pošlou, pak uvidím jaký mu dají termín a podle toho zavolám, teď je to zatím předčasné třeba to ani nebude potřeba
@anickadomnik aha,já myslela, že už jste na plicním byli, proto mě zarazilo těch 4-6 týdnů, u nás chodí s tímhle nálezem max. do týdne. Na tom plicním by ten termín měli urychlit a jsem přesvědčená, že ho nejdřív pošlou na bronchoskopii.
@krtek7489 ne ne na plicním nebyl, na RTG byl v rámci preventivky a ten nález mu napsali tam, až s tím nálezem ho teď posílá OL na plicní. Tu lhůtu 4-6 týdnů jsem psala že je obvyklá čekací doba na CT u nás a právě nevím jestli s tímto podezřením bude stejná nebo se na to nějak bere ohled. Každopádně pondělí je blízko tak uvidíme co mu řeknou na plicním
Tak dnes byl konečně na plicním, měli tam dovolenou, udelali mu nový TRG plic tam prý nebylo nic vidět a poslali ho na CT, rovnou mu řekli že u nás by čekal 6 týdnů a to je prý dlouho (pokud nebylo na druhém RTG nic vidět tak nevím proč CT pospíchá) a objednali ho do Loun tam ho vezmou v pondělí, s výsledkem má přijít hned v pondělí zpátky na plicní
@anickadomnik píše:
Tak dnes byl konečně na plicním, měli tam dovolenou, udelali mu nový TRG plic tam prý nebylo nic vidět a poslali ho na CT, rovnou mu řekli že u nás by čekal 6 týdnů a to je prý dlouho (pokud nebylo na druhém RTG nic vidět tak nevím proč CT pospíchá) a objednali ho do Loun tam ho vezmou v pondělí, s výsledkem má přijít hned v pondělí zpátky na plicní
No uvidíš, to že tam nebylo nic vidět, může mít několik příčin, jestli tam fakt nebylo NIC vidět. Držím palce a ozvi se po CT, co je napsáno v nálezu
@krtek7489 koukala jsem do zprávy a tam u druhého rentgenu nebyl žádný nález, jen okopírovaný ten první, přiznám se, že přímo zprávu z CT asi neuvidím, protože rovnou z CT jede na plicní a tam si ji asi nechá dr. ale snad ji přepíše a dá mu nějaký papír minimálně pro obvoďáka. Já s ním na CT nejedu jede brácha takže se k té zprávě nedostanu
@anickadomnik píše:
@krtek7489 koukala jsem do zprávy a tam u druhého rentgenu nebyl žádný nález, jen okopírovaný ten první, přiznám se, že přímo zprávu z CT asi neuvidím, protože rovnou z CT jede na plicní a tam si ji asi nechá dr. ale snad ji přepíše a dá mu nějaký papír minimálně pro obvoďáka. Já s ním na CT nejedu jede brácha takže se k té zprávě nedostanu
No, zpravu z CT rozhodne nedostanete hned, dostane ji pravdepodobne zadajici lekar. Takze vysledek se nejspis otec dozvi az pri dalsi navsteve na plicnim.
@mroe ona mu doktorka na plicním sama řekla, že mu tam dají zprávu hned a s tou má jet rovnou k ní, v papírech má napsáno dostaví se v pondělí 17. po CT s výsledkem
@anickadomnik píše:
@mroe ona mu doktorka na plicním sama řekla, že mu tam dají zprávu hned a s tou má jet rovnou k ní, v papírech má napsáno dostaví se v pondělí 17. po CT s výsledkem
Hm, tak to je podle me dost neobvykly postup, zrejme toho tam tak moc nemaji. Co ja vim, tak z CT snad nikde( kde to znam) nalez do ruky nedavaji, ono chvili trva, nez se to popise. U nas do druheho dne a to je taky dost neobvykle rychle, jinde to trva dele.
Koukam, ze v Lounech je vsechno jinak( kdysi jsem tam pracovala, ale uz je to hodne davno a do ruky jsme to rozhodne nedavali)
@mroe taky jsem byla překvapená jednou jsem na CT v Lounech byla je to tak 8 let zpátky a výsledek mi tedy nedali. Jsem se právě táty ptala kdy si jde pro výsledky a on mi řekl, že nejde že mu ho dají hned a rovnou s ním má jet do Jirkova. Pak jsem si to ještě ověřila v té zprávě z plicního. Ještě mě napadá jestli mu to nedají hned kvůli tomu že jede z jiného okresu, že by to jako měl daleko si pro něj jet druhý den znova
![]()
U nás v nemocnici jsem byla na CT a než jsem sešla dvě patra a dočkala se asi půl hodiny doktora, tak už tam měl kompletní výsledky
asi opravdu jak kde
@Natyna ahoj kočko
tak to máte rychlé, no ale nevíš jestli posílala jen snímky nebo sepsaný nález, to trvá dýl
![]()
@anickadomnik píše:
@Natyna ahoj kočkotak to máte rychlé, no ale nevíš jestli posílala jen snímky nebo sepsaný nález, to trvá dýl![]()
![]()
ne ne snímky i s popisem, poněvadž doktor to prohlížel a hledal kde mám ložisko po mrtvici, které tam našel a popsal právě doktor z CT
@Natyna no tak to snad bude tak rychlé i v těch Lounech, jako já byla překvapená už tím, že tam má být na lačno a objednaly ho před desátou
to se mi zdá dost pozdě na to že nemá nic jíst a pít