CT plic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24292
26.2.14 21:30

Píšeš, že ten nádor není velkej, takže by stačilo jen pár segmentů, event. lalok, což ti ubere část kapacity plic a na tu změnu si musíš zvyknout. Je to hrudní operace, to člověka zatíží, ale zase ještě ber v potaz, že není nijak významně stár a teda zda má nějaká přidružená onemocnění (srdíčko, cévy, jiné…) S tou procházkou to neumím odhadnout.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
26.2.14 21:44

@danyk ne ne žádné jiné zdravotní problémy nemá, až na toto je zcela zdravý, jak píší doktoři opotřebovaný úměrně věku :mrgreen:

takže myslíš že třeba za měsíc by mohl normálně fungovat, tedy samozřejěm pokud bude všechno v pořádku bez komplikací

chápu tedy dobře že toto by měl být poslední zákrok, kdy vyndají TU a event. část plíce a pak už jen podle histologie možná chemo nebo ozař.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
26.2.14 22:26

@anickadomnik já si myslím, že jo, ale tělo se ne vždy chová standardně a nejvíc komplikací mívají zdravotníci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
26.2.14 22:29
@danyk píše:
@anickadomnik já si myslím, že jo, ale tělo se ne vždy chová standardně a nejvíc komplikací mívají zdravotníci

tak to je dobrý u nás v rodině je polovina elektrotechniků a druhá chemiků, zdravotník ani jeden tak to bude doba léčení krátká :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
27.2.14 00:27

@anickadomnik dobře,že upustili od té punkce, často stejně nevyjde a zbytečně se tak všechno prodlužuje. No a operace probíhá asi tak. Nevím, jak moc podrobně chceš popsat, jestli den ode dne, nebo v kostce :) Ve stručnosti a jestli bude všechno probíhat, tak jak má, bez komplikací, postup bude vypadat asi tak - 0.den operace, cca 1. - 6. den pobyt na jipu. Zhruba tak 2.den vstane s rehabilitační sestrou. Ta tam pak bude docházet každý den na dechovou a pohybovou rehabilitaci. Tatínek bude mít zaveden hrudní drén a pokud budou odpady v normě, tak se asi tak po 6. dnech vyndá. Zároveň kolem toho 6. dne proběhne přesun na standardní oddělení a pokud bude vše ok,10. den se vyndají stehy a pacient odchází domů. Ty dny ber s rezervou ;) To, že by mu například drén vytáhli až 8.den neznamená, že je něco v nepořádku ;) Jinak jak jsem psala, vstává se brzy a brzy se začíná chodit, většinou s tím nikdo nemá větší problém. To kolik té plíce tatínkovi vezmou nezáleží ani tak na tom, jak je ten nádor velký, ale spíš kde přesně je uložený. Znám případy, že nádor měl průměr pouhých 18 MILIMETRU a byla odstraněna celá plíce. Provádí se to u centrálních nádorů, ale pokud se nepletu, tak tatínek to má v pravém horním laloku. Pacienti a kupodivu ani ti, co mají jednu plíci odstraněnu, žádnou zásadní změnu nepociťují. Tělo si zvykne poměrně rychle. Dá se v pohodě žít i s půlkou jedné plíce ;) Pokud tě ještě zajímá něco konkrétního, tak se ptej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.3.14 20:32

@krtek7489 ahoj mám pár praktických dotazů, když bude taťka na jipu tak tam asi nesmí mít noťas co? A mohl by tam mít even. třeba knížku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
4.3.14 21:59

@anickadomnik myslím,že tam může mít cokoliv bude chtít ;) takže noťas, mobil, cokoliv. A o knížce se ani nebavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
4.3.14 22:44

@anickadomnik My měli erární TV, noťas být mohl, jestli má daná nemocnice wifi pro pacienty by mohlo být na stránkách. Kdyby nějakej personál měl námitky, že mobil nesmí být u monitoru (srdeční křivky, tlaku apod.), tak v návodu na monitor je psáno, že od 1,2 metrů může být mobil používán :-). No, pravda, my jsme měli i psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.3.14 13:50

@krtek7489 @danyk ježiš holky tak to je super, já pořád žiju v tom že na JIP se nesmí nic brát právě kvůli těm přístrojům co tam jsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
5.3.14 18:42

@anickadomnik dneska to není, co bývalo před 20 lety :mrgreen: normálně jsou na jip povoleny i návštěvy a jakákoliv elektronika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
12.3.14 13:01

@krtek7489 @danyk holky tak mám ještě jeden dotaz až dneska jsem si všimla že má taťka ve zprávě z hrudní chirurgie napsáno že se může jednat o pozánětlivý stav, tak jsem se ho na to ptala a doktor mu prý řekl že je možné že to není nádor ale že přechodil zápal plic a je to z toho :nevim: :nevim: :nevim: co si o tom myslíte? Mě přijde divné že už ho vidělo tolik doktorů a řekl mu to až tento

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
12.3.14 13:07

@anickadomnik a ten doktor byl odborností co? Třeba u nás si klasický plicní snímky popisují sami pneumologové, takže je mají načtený nejlíp, pak samo dr. z rentgenu. Pozánětlivý stav Ti může udělat nějaký šmouhy, to klidně, a když tam nádor nádor nedohledali, tak „něco tam napsat musej“. Já měla zlomený/nalomený žebra, ale protože se to snímkovalo až s odstupem měsíce, tak to radiolog popsal jako sumaci (nasčítané stíny), ale zlomeninu staršího data nevyloučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.3.14 13:09
@anickadomnik píše:
@krtek7489 @danyk holky tak mám ještě jeden dotaz až dneska jsem si všimla že má taťka ve zprávě z hrudní chirurgie napsáno že se může jednat o pozánětlivý stav, tak jsem se ho na to ptala a doktor mu prý řekl že je možné že to není nádor ale že přechodil zápal plic a je to z toho :nevim: :nevim: :nevim: co si o tom myslíte? Mě přijde divné že už ho vidělo tolik doktorů a řekl mu to až tento

No já osobně jsem za ta léta zažila jen jediný podobný případ, kdy dokonce ten člověk měl potvrzeno z vyšetření, že je to nádor! :zed: a nakonec až při operaci se zjistilo, že šlo o pozánětlivé změny ;) Takže možné to jistě je, možné je úplně všechno a moc bych ti přála, aby to tak bylo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
12.3.14 13:46

@danyk @krtek7489 no napsal to přímo doktor z ambulance hrudní chirurgie v ústí, takže předpokládám že to byl plicař ve zprávě je možné pozánětlivé změny nebo maligita. Ten samý doktor co ho objednal na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
24.3.14 12:21

Ahoj holky tak taťka je na sále, nevíte jak dlouho taková operace trvá? na sál měl jít v 9 tak nevím v kolik tam mám volat, zkoušela jsem to v 11 a řekli mi že je ještě brzy že je ještě na sále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí