Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Revmatologické testy vše v pořádku, tam byla doktorka, co se jí opravdu věnovala, i dost věcí nabrala. K psychologovi a psychiatričce chodí, je to velký nápor na psychiku, táhne se to už od listopadu
Teď měla EMG a zase negativní, no doufám, že nový neurolog pomůže. Říkal, že tyto nemoci jsou na dlouho a někdy špatně diagnostikovatelné. Měl pochopení.
Dobrý den, jak tady někteří píšou. Mám už skoro půl roku tuhnuti v nohach nekdy i v prstech na rukach vetsinou kdyz chci neco pevne stisknout a v nohach nejhorsi kdyz se rozebehnu tak sebou placnu na z, pak vetsinou do schodu se mi nohy jakoby zaseknou a chvilku trva nez se rozejdu, kdyz ze sedu chci vstat. Na neutolohii jsem byla mam po 2 CT vyšetřenich a v poradku, limbální punkce ukazala jen vetsi mnozstvi bilkovin, ale nijak se to neresi, dalsi kontrolu mi doktorka na neurologii neudelala? Tak jsem si vyzadala o obvodaka krevni obraz a koncem cervence jeste magnet. Rezonance. Jsem z toho uz nestastna jsme sportovne zalozena rodina? Male deti a ted jsem tim hrozne omezena o jake vysetreni bych si mohla jeste rict? Koukaj se na mne uz jako bych simulovala je to neprijny ????
Dobrý den, mám to podobné. Viditelné cukání v lýtkách na noze. Nohy unavené, někdy až dost těžké. Našli jen protilátky na chlamydie. Někdy pocit ztuhlosti prstů rukou apod. Pomohl Vám někdo?
@Anonymní píše:
Opravdu? Chlap muze mit taky rozhozene hormony?
samozřejmě copak ty nemáš štítnou žlázu?
@locilka Jsou další zprávy?
Mám záškuby svalů několik let, za ty roky už vím vyvolávací faktory (bolesti svalů a únava, léky), fyzička jde postupně dolů, posledních pár měsíců jsem totálně KO. Mám problém byť jen s procházkami, přitom před rokem/dvěma jsem zvládala 2-3 násobek délky trasy a chodila s nadšením. Dnes někdy vyjdu z domu a už poznám, že je špatný den a ke konci procházky mne budou důchodci předbíhat.
U mne je „jen pozitivní autoimunita“, ale choroba žádná. Na jednu stranu, to je dobře, na druhou bych ty problémy chtěla nějak zvládat.
Všimla jsem si, že některé hodnoty v krevním obrazu jdou velmi pomalu nahoru, ale stále je to asi málo, aby něco ukázaly.
@pidimartis píše:
Dobrý den, jak tady někteří píšou. Mám už skoro půl roku tuhnuti v nohach nekdy i v prstech na rukach vetsinou kdyz chci neco pevne stisknout a v nohach nejhorsi kdyz se rozebehnu tak sebou placnu na z, pak vetsinou do schodu se mi nohy jakoby zaseknou a chvilku trva nez se rozejdu, kdyz ze sedu chci vstat. Na neutolohii jsem byla mam po 2 CT vyšetřenich a v poradku, limbální punkce ukazala jen vetsi mnozstvi bilkovin, ale nijak se to neresi, dalsi kontrolu mi doktorka na neurologii neudelala? Tak jsem si vyzadala o obvodaka krevni obraz a koncem cervence jeste magnet. Rezonance. Jsem z toho uz nestastna jsme sportovne zalozena rodina? Male deti a ted jsem tim hrozne omezena o jake vysetreni bych si mohla jeste rict? Koukaj se na mne uz jako bych simulovala je to neprijny ????
bielkoviny v mozogovo-miechovej tekutine znamenaju zapal. S najvacsou pravdepodobnostou mas autoiminitny zapal= roztrusenu sklerozu, nikde to v prispevku nespominas…to ti nehovorili, ci si to len vytesnila? To ze mas CT v pohode nic neznamena, to by videlo len vacsie poskodenia. Ani u mna CT nic neukazalo
Pockaj si na tu magneticku, ked sa diagnoza potvrdi nasadia ti liecbu a budes ok ![]()
Mohu se zeptat, jak to s vámi všemi dopadlo? Máte uz nekdo diagnozu? Já ji ss svalovymi slabostmi hledám uz 2 roky a s bolestmi kloubů od roku 2013. Také autoimunita, ale nic na jistotu.
Zdravim..ja to mam porad..vsude jsem chodila po doktorech..no a vim ze je to psychika nekdy je hur nekdy lip. Nejhorsi kdyz mam nekde jit nebo jsem nervozni tak to jsem uplne tuha..nesmi se na to myslet proste, zabavit se nejak, hybat se a zajit si treba na masaz nebo do vyrivky na uvolneni, brat magnezko. Ted uz vim ze se na to neumira..je to neprijemny a je to verte jen v hlave😉 ![]()
Zdravím, ozivuji diskuzi a prosím o radu. Již asi 3mesice bolesti rukou a nohou. Na pohotovosti mi rekli ze je to nejspíše zánět žil. A na nohy že asi křečaky. vcerejsi noc hrůza. Špatně se mi dychalo několikrát sem se vzbudila. Bolesti na plicích nakonec sem zaspala.. Ráno zase bolesti nohou jako bych celou noc běhala. Silene me bolí ruce a ramena. Spatne se mi polyká. Těžce. Diagnostikovali mi astma. Chci se zeptat jestli by ALS poznali z lumbalky? Před měsícem sem na ni byla a prej nic vazny ho nenašli.
@Anonymní píše:
Zdravím, ozivuji diskuzi a prosím o radu. Již asi 3mesice bolesti rukou a nohou. Na pohotovosti mi rekli ze je to nejspíše zánět žil. A na nohy že asi křečaky. vcerejsi noc hrůza. Špatně se mi dychalo několikrát sem se vzbudila. Bolesti na plicích nakonec sem zaspala.. Ráno zase bolesti nohou jako bych celou noc běhala. Silene me bolí ruce a ramena. Spatne se mi polyká. Těžce. Diagnostikovali mi astma. Chci se zeptat jestli by ALS poznali z lumbalky? Před měsícem sem na ni byla a prej nic vazny ho nenašli.
Anonymní, zkus napsat tady.Nove tema s holky dost diskutuji: https://www.emimino.cz/…moci-397825/
@Anonymní píše:
Ne, z LB se ALS nepozná! je potřeba udělat EMG.