Cvičení každý den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2669
29.6.24 19:35

Cvičení každý den

Ahoj, chtěla bych se zeptat těch, kteří se věnují fitness. Potřebuji trochu zpevnit tělo, začala jsem doma cvičit/posilovat stehna zadek, břicho, nějaké kliky, prkno, atd.
Myslíte, že je lepší/efektivnější takto si zacvičit 15 minut denně nebo raději 2× týdně 45 minut. Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
29.6.24 20:03

Já jsem domácí cvičení nikdy nezvládala, když nebylo denně. Je pro me snazší cvičit 10 min každý den, nez delší čas jednou, dvakrát týdně. Pro tělo je asi lepší cvičit s přestávkami, čili ne denně, svaly musí i odpočívat. Ale to moje domácí cvicenicko je spíš pro dobrej pocit, než že bych tím něčeho dosáhla, takže cvičím denně a mám ze sebe onen dobrý pocit :mrgreen: Pokud to časem bude mít i zpevňující efekt, budu to brát jako bezva bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
29.6.24 22:39

Když jsem cvičila doma, tak jsem cvičila obden, někdy lehčí někdy tezsi, jak si tělo řeklo. Jestli chces delat něco každý den, tak bych spis zavedla něco na protažení uvolnění, každý den si myslim, ze to není dobry a mohla by sis něco uhnat, úraz atd a taky se ti to může pak zprotivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
30.6.24 11:37

Podle pocitu je to nejlepší :nevim: cvičila jsme denně Mamacore, to je 70 dni, pak jsem dala pauzu, stejně se mi nechtělo nic jiného ani začínat. Po pauze cca čtyři měsíce :P (nechtělo se mi fakt moc :mrgreen: ) jsem začala dvakrát týdne sportovat, to už je dva měsíce, a teď si k tomu zase přidávám core v kombinaci s jógou podle toho, jak se mi chce. Ten sport mám poměrně dynamicky a silový, takže když mám pak svalovici, necvicim, ale až svalovice prejde, dam si to core v pauze. O prázdninách kdo ví, jak mi bude vycházet na ten sport čas, proto jsem přidala to core, abych měla kdyžtak co dělat, když zrovna nevyjde sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.6.24 13:16

Zalezi kolik mas casu, ja si radsi dam kazdy den 20 minut.. kdyz do toho totiz spocitam i sprchu atd tak by mi to zabralo casu docela dost kdybych cvicila treba hodinku trikrat v tydnu, tech 20 minut se da i s miminem. Efekt bych rekla ze bude stejny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
1.7.24 15:46

Necvicis vykonostne, takze na tom co to bude denne 15min alebo 3× tyzdenne 30min je relativne jedno.

Dolezite je aby si zaradila rozcvicku a strecing (co samo o sebe je 5+5min). Zaroven zrovna cviky s vlastnou vahou su dost narocne na techniku, takze si doporucujem nastudovat ako to spravne robit. Spusta ludi robi napriklad drepy ‚dopredu‘ bez uplneho doslapu (co ma tiez svoj vyznam ale ako cvicenie pre beznu populacie je to absoutne nevhodne). Podobne kliky s prepadnutou panvou a takto mozem pokracovat hodiny.
A vlastne skoro nikto nevie ako sa ma spravne dychat, toto sa neda vysvetlit ani na youtube to ti trener musi ukazat.

Ja ked pridem do miestneho fitka tak mi lezu oci z dulku co tam ty ludia robia a relativne presne viem povedat s cim skoncia… Raz som tam jednej babe povedal ze to uz fakt neije sranda a takto skonci zo zosrubovanou chrbticou (komentovala to asi tak ze vyzera lepsie ako ja takze asi vie co robi - narozdiel odomna), no a uz ma prve 2 stavce zosrubovane a teraz jej budu prisrobovavat aj dalsie - enjoy!

Ak zacinas a nemas skusenosti doporucujem si zaplatit par lekcii fitness trenera ktory ti ukaze spravne prevedenie. Najlepsie takeho ktory neziskal trenersku licenciu na weekendovom kurze. Idealne trenera nejakej reprezentacie, to su ludia ktory to maju ako konicek a vedia o tom vsetko. Moj trener si pred treningom bol lahko zabehat (=30km) a po treningu sme domov sli na bicykloch (=50km pre mna a nejakych 100 pre neho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková