Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ty nevíš že v lednici něco chybí, že dochází toaleťák? To má žena jediný patent na to? ![]()
A nevíš že když něčeho koupíš víc najednou, že se to sní mnohem rychleji, než když se to koupí na víckrát? to je zákon, co doma není, nesní se, co tam je a je toho víc, protože to bylo v akci, sní se stejně rychle, jako by toho bylo míň, tudíž se moc neušetří. ![]()
@Anonymní píše:
Když přijedu jednou za rok k našim a oni se hádají s cigaretou na rtu kolik kdo snědl rohlíků![]()
, tak v duchu děkuju za převýchovu. Takhle dopadnout nechci.
@martina.se zlomové bude, až nastoupím po 6 letech do práce. Najednou budu „v balíku“,tak snad nezblbnu.
![]()
@andelka83 píše:
Ty nevíš že v lednici něco chybí, že dochází toaleťák? To má žena jediný patent na to?
A nevíš že když něčeho koupíš víc najednou, že se to sní mnohem rychleji, než když se to koupí na víckrát? to je zákon, co doma není, nesní se, co tam je a je toho víc, protože to bylo v akci, sní se stejně rychle, jako by toho bylo míň, tudíž se moc neušetří.
Tak odcházím ráno v 6 a vracívám se o půl paté odpoledne a buď jdu nakoupit po tom ce se ukážu odma, nebo ještě cestou. Pak dostanu většinou děti na krk s tím, že jsou šťastné že vidí táty a něco si pohrajem, žena nachystá večeři, tu zbaštíme, pak se začne koupet jedno dítě, pak druhé a jaksi nemám čas šmejdit domem kde co chybí. Většinu potřeby zvládám v práci a tak jen vidím jestli stojí rolička tam kde má, ale jestli je ve skříňce, nevím, páč tam nechodím, neperu abych věděl kolik je prášku a žena se mi snaží snídaňi, a svačinu ráno nachystat a odpoledne zase dát večeři a když už do ledničky kouknu že mě honí mlsná, tak nevím co tam bude zítra, když to žena přes den sní.
@Anonymní píše:
Tak odcházím ráno v 6 a vracívám se o půl paté odpoledne a buď jdu nakoupit po tom ce se ukážu odma, nebo ještě cestou. Pak dostanu většinou děti na krk s tím, že jsou šťastné že vidí táty a něco si pohrajem, žena nachystá večeři, tu zbaštíme, pak se začne koupet jedno dítě, pak druhé a jaksi nemám čas šmejdit domem kde co chybí. Většinu potřeby zvládám v práci a tak jen vidím jestli stojí rolička tam kde má, ale jestli je ve skříňce, nevím, páč tam nechodím, neperu abych věděl kolik je prášku a žena se mi snaží snídaňi, a svačinu ráno nachystat a odpoledne zase dát večeři a když už do ledničky kouknu že mě honí mlsná, tak nevím co tam bude zítra, když to žena přes den sní.
můj přítel všechno kupoval sám, to už není taková práce…
No jo, to se stává že máš na něco chuť a někdo je rychlejší. To je bohužel normální.
Pokud nemůžeš mít přehled o domácnosti ty, o tom co se bude vařit, chystat, musíš to delegovat na ženu. Ale pořádně probrat co a jak. Je to vaše společná domácnost. Ani jeden by neměl mít pocit, že musí šetřit na svůj úkor, mělo by to být vyrovnané. Z 10 tis. měsíčně si vyskakovat nemůžete. Chtělo by to rozumně vést hospodaření. Třeba rozdělit peníze na jídlo na týdny.. Nevím, ono je fajn kupovat v akci, více do zásoby, ale člověk musí mít odhad a udržet se, nepřehánět, a je fakt že je dobré když kasu umí držet ten, kdo tráví v domácnosti víc času, víc vaří a nakupuje.
@Anonymní píše:
@martina.se zlomové bude, až nastoupím po 6 letech do práce. Najednou budu „v balíku“,tak snad nezblbnu.![]()
@andelka83 píše:
No jo, to se stává že máš na něco chuť a někdo je rychlejší. To je bohužel normální.
Pokud nemůžeš mít přehled o domácnosti ty, o tom co se bude vařit, chystat, musíš to delegovat na ženu. Ale pořádně probrat co a jak. Je to vaše společná domácnost. Ani jeden by neměl mít pocit, že musí šetřit na svůj úkor, mělo by to být vyrovnané. Z 10 tis. měsíčně si vyskakovat nemůžete. Chtělo by to rozumně vést hospodaření. Třeba rozdělit peníze na jídlo na týdny.. Nevím, ono je fajn kupovat v akci, více do zásoby, ale člověk musí mít odhad a udržet se, nepřehánět, a je fakt že je dobré když kasu umí držet ten, kdo tráví v domácnosti víc času, víc vaří a nakupuje.
když jsem dostávala ze začátku ten týdenní příděl, tak jsem třeba už ve čtvrtek neměla ani korunu, tak jsem tady řešila s holkama, co nakoupit na víkend, abych vyšla.
Neuměla jsem vůbec hospodařit. Postupně to bylo lepší a lepší, nakonec mi začaly i peníze zbývat. Chce to plánovat a plánovat.
@Anonymní píše:
když jsem dostávala ze začátku ten týdenní příděl, tak jsem třeba už ve čtvrtek neměla ani korunu, tak jsem tady řešila s holkama, co nakoupit na víkend, abych vyšla.Neuměla jsem vůbec hospodařit. Postupně to bylo lepší a lepší, nakonec mi začaly i peníze zbývat. Chce to plánovat a plánovat.
Jj, on se do toho člověk časem dostane. Já mám taky určitou částku a musím vyjít, trochu přemýšlet.
@martina.se píše:chlap bude mít kontrolu
mě hřeje, že mám místo dluhů úspory. To je báječný pocit, který si nenechám sebrat.
Kdyby moje rodinka věděla, že máme něco našetřeno, tak by určitě i přijeli. ![]()
@Anonymní píše:
mě hřeje, že mám místo dluhů úspory. To je báječný pocit, který si nenechám sebrat.Kdyby moje rodinka věděla, že máme něco našetřeno, tak by určitě i přijeli.
tací jsou nejhorší ![]()
@martina.se píše:
tací jsou nejhorší
je to těžké. Nevědí, že se dá žít jinak. jenom pořád, jak se měli za socíku dobře.
Kupodivu na té jejich ubytovně nejsou žádní čmoudi.
@Anonymní píše:
je to těžké. Nevědí, že se dá žít jinak. jenom pořád, jak se měli za socíku dobře.
Kupodivu na té jejich ubytovně nejsou žádní čmoudi.
A co dát manželce každou neděli 2 tisíce a říct ji, že s tim musí vystačit do další neděle a hned máte měsícne ušetřeno 2 tis.