Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
@Lena 123 Byt hledáme jen v OV
ale byt v OV asi nenajdete do 5OO OOO,– si myslim ja ![]()
A jde to vůbec, aby dali hypotéku na brigádu
to podle mě nejde, ani mít dluhy ![]()
Rozumíš tomu, že pokud máš někde nějakou dobu nesplácený dluh, tak hypotéku nedostaneš?
Být vámi, tak nad tím ani nepřemýšlím..Počkala bych pár let, až se situace zlepší a nejlíp až budete mít oba práci..Hypotéka není v této době žádná sranda a můžete se dostat lehce do problémů..
Naštěstí hypotéku nedostane každý a to je dobře..Když vidím, kdo všechno by do toho chtěl jít.. ![]()
@Anonymní píše:
@Nejhodnější nad tím jsme taky přemýšleli, co kdyby se něco stalo. Ale přítel má jistou práci, kde ho nemohou vyhodit. Už tam dělá 7 let, ale bohužel jen brigádně. Nechci se spoléhat na jeho otce, ale ten by nás též nenechal ve štychu, kdyby se něco přihodilo(je dosti finančně zajištěný), ale jak říkám nechci se na něj spoléhat. A čím by jsme ručili tak jen tím bytem, na který by jsme si vzali hypo a autem. A kdyby nám aspon právě dali těch 300 000kč, což by nám stačilo na byt, který již máme vyhlídlí, tak by jsme ho do 6 let splatili, podle aspon té kalkulačky u KM. Ono totiž platit pronajem a hypoteku s inkasem, nam vyjde teoreticky na stejno, jen s tím, že platíme svoje. Já bych mohla dělat ručitele, budu brát rodičák 4 letou variantu + vyzivne na prvni dite mame stanovene 4 tisice.
Moc si to maluješ na růžovo se mi zdá
Z každé práce tě můžou kdykoli vyhodit… Ručitele s rodičákem?
no to nevím teda a výživné ti ex taky nemusí posílat… i jemu se může cokoli stát…
Představuješ si to drobet jako Hurvajs válku ![]()
ZAKLADATELKO, myslím, že byste se měli uklidnit. Jít do pronájmu, splatit dluh, ať si přítel zajistí pořádnej plat, na kterej bude mít papír, vyzkoušejte si, jak zvládáte finančně s nákladama, co máte - abyste se nedivili, že vám to nebude vycházet.
A až PAK zkoušejte hypotéku.
Jinak jedna věc je závislost na otci, a druhá, že myslím, že takhle vám nikdo nepůjčí (a podle mě je to dobře, stačí aby byl přítel pár měsíců nemocnej, a jste v loji) - spíš se s tím tatíkem zkuste domluvit, jestli by vám neručil, když jste si tak jistí, že to splatíte.
Chcete pouze 300tis a pritel ma bohateho otce. Proc si to nepujcite od nej?
@Sněhurka a nelinka no je pravda, ze pokud je zaznam v registru dluzniku, neprojdou ani omylem
@Anonymní píše:
@Nejhodnější nad tím jsme taky přemýšleli, co kdyby se něco stalo. Ale přítel má jistou práci, kde ho nemohou vyhodit. Už tam dělá 7 let, ale bohužel jen brigádně. Nechci se spoléhat na jeho otce, ale ten by nás též nenechal ve štychu, kdyby se něco přihodilo(je dosti finančně zajištěný), ale jak říkám nechci se na něj spoléhat. A čím by jsme ručili tak jen tím bytem, na který by jsme si vzali hypo a autem. A kdyby nám aspon právě dali těch 300 000kč, což by nám stačilo na byt, který již máme vyhlídlí, tak by jsme ho do 6 let splatili, podle aspon té kalkulačky u KM. Ono totiž platit pronajem a hypoteku s inkasem, nam vyjde teoreticky na stejno, jen s tím, že platíme svoje. Já bych mohla dělat ručitele, budu brát rodičák 4 letou variantu + vyzivne na prvni dite mame stanovene 4 tisice.
Tak si radši půjčte od otce. Ne, 100% a dokonce víc než 100% hypotéku lidem jako vy nedají.
Ja jsem pochopila, ze pritel zakladatelky bude mit praci na dobu neurcitou, s tim ze dela pod svym otcem.. tam ta jistota je… jedine, aby si vzal treba nekdo z rodiny hypoteku a on by byl rucitel… ake to je o h…
@Anonymní píše:
Jenže pochop, že tvůj přítel je vedený jako dlužník a banka bude chtít vidět smlouvu na neurčito, je nebude zajímat, že pracuje ve firmě svého tatíka.. ![]()
A jaký byt koupíte za 300.000,–
My koupili skoro za milion totální ruinu.. ![]()
@Anonymní píše:
@Silwinka87
Ono záleží kde byt kupuješ. U nás se byty v OV kupují např. 2+1 po rekonstrukci za 250 tis.
Ale normální člověk by k nám do městečka nešel
![]()
@jap14 píše:
Ja jsem pochopila, ze pritel zakladatelky bude mit praci na dobu neurcitou, s tim ze dela pod svym otcem.. tam ta jistota je… jedine, aby si vzal treba nekdo z rodiny hypoteku a on by byl rucitel… ake to je o h…
Ale pracuje tam už 7 let a ještě nemá smlouvu na dobu neurčitou?
To moc dobře nechápu, ledaže za něj tatínek nechtěl odvádět, to je tak jediné vysvětlení..
@Lena 123 Tady u nás takové byty jsou olomoucky kraj a je to na vesnici.
Děkuji holky za vaše rady a zkušenosti, vidím to tak, že se bude muset tedy vyřešit ten dluh, co nejdřív.