Dají nám hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3684
29.12.13 14:54
@Anonymní píše:
@Lena 123 Tady u nás takové byty jsou olomoucky kraj a je to na vesnici.
Děkuji holky za vaše rady a zkušenosti, vidím to tak, že se bude muset tedy vyřešit ten dluh, co nejdřív.

Pokud VZP dala přítele do Solusu, tak si 5 let nic nevezmete. Tak to bohužel je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
29.12.13 14:54
@T.Hololinka píše:
@Silwinka87
Ono záleží kde byt kupuješ. U nás se byty v OV kupují např. 2+1 po rekonstrukci za 250 tis. ;) Ale normální člověk by k nám do městečka nešel :mrgreen: :mrgreen:

Cííí voe 8o :mrgreen: Tak my taky nebydlíme zrovna ve velkoměstě a je fakt, že jsme si brali hypotéku za krize, kdy neprošlo 8O procent hypoték, tak jsme byli rádi, že jsme vůbec něco koupili..Už bysme se tak neunáhlili.. :nevim: Ale co už..

• Citovat
  • Upravit
27264
29.12.13 14:55

Já bych chtěla být tak strašně naivní, abych si mohla myslet, že za vašich podmínek dostanu hypotéku.
Jsi jako moje kamarádka, která si myslí, že jim někdo prodá byt a oni ho budou splácet formou nájmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.13 14:56
@lleennttiillkkaa píše:
Já bych chtěla být tak strašně naivní, abych si mohla myslet, že za vašich podmínek dostanu hypotéku.
Jsi jako moje kamarádka, která si myslí, že jim někdo prodá byt a oni ho budou splácet formou nájmu…
:mrgreen: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
@Anonymní píše:
Děkuji holky za vaše rady a zkušenosti, vidím to tak, že se bude muset tedy vyřešit ten dluh, co nejdřív.

Ale i tak bude v registru dlužníků minimálně 5 let..Pak teprve můžeš zažádat o smazání..
Já bych to nehrotila a počkala, až budeš pracovat taky ty..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Silwinka87 to netuším, proč mu jej nedal dřív. Ale jakmile se dozvěděl, že spolu čekáme dítě. Hned mu řekl, že mu dá tu smlouvu na neurčito od ledna, jak mu skončí brigádní.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
29.12.13 14:57
@lleennttiillkkaa píše:
Jsi jako moje kamarádka, která si myslí, že jim někdo prodá byt a oni ho budou splácet formou nájmu…

no jo no :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit
36504
29.12.13 14:57

Ještě mi tu chybí sen o „domečku“.Vážně, to není sranda, hypotéka je šílený závazek. O bezesných nocích by tu dost holek mohlo vyprávět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
29.12.13 14:58
@Anonymní píše:

Tak možná někde na Libavé nebo 35 km od Ol. a dál… J

Příspěvek upraven 06.02.14 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.12.13 14:58
@Silwinka87 píše:
Cííí voe 8o :mrgreen: Tak my taky nebydlíme zrovna ve velkoměstě a je fakt, že jsme si brali hypotéku za krize, kdy neprošlo 8O procent hypoték, tak jsme byli rádi, že jsme vůbec něco koupili..Už bysme se tak neunáhlili.. :nevim: Ale co už..

Taky jsem uvažovali o hypo nebo i o překlenováku, jelikož jsme chtěli odsud pryč. Ale zase proč se zavazovat na 30 let, když teď taky bydlíme ve svém bytě. Sice hoodně blbé městečko, ale dá se to zvládnout. :-)
Každopádně být v situaci jako zakladatelka, tak do hypo určitě nejdu. A hlavně málo která banka dá 100 % financování a když dá třeba už 80% tak je to z odhadní ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
29.12.13 14:59

Jen je dulezite, jestli je pritel v registru nebo ne..pokud neni, tak si myslim, ze se da neco resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Silwinka87 Chápu to dobře, kdyby se nám podařilo do konce roku splatit ten dluh u vzp, tak by jsme i nadále na 5 let měli utrum?

• Citovat
  • Upravit
36504
@jap14 píše:
Jen je dulezite, jestli je pritel v registru nebo ne..pokud neni, tak si myslim, ze se da neco resit…

I kdyby nebyl, tak to bude od výplaty k výplatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
29.12.13 15:00

Tak já bych to viděla takto: Přítel, ať si za vlastní náklady nechá udělat výpis z Centrálního registru (bankovní i nebamkovní) - jde zažádat i poštou, jeden stojí 200 kč, a zjistíte, zda vůbec v registru je. Následně dle toho bych se rozhodla, ale pokud potřebujete 300.000,– Kč nebo 400.000,– Kč, požádat by mohl pouze o úvěr, který dneska poskytují banky často do 500.000,– Kč bez zajištění. S příjmem 22.000,– Kč takový úvěr dostane, to není problém. A bez zajištění. Ale nesmí být v registru. Jinak, taky bych šla raději do svého, a splácela úvěr, než platit nájem někomu cizímu.
Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
3684
29.12.13 15:01
@Anonymní píše:
@Silwinka87 Chápu to dobře, kdyby se nám podařilo do konce roku splatit ten dluh u vzp, tak by jsme i nadále na 5 let měli utrum?

Pokud je v registru, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel