Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Nejhodnější píše:![]()
![]()
![]()
diskuze je od toho, aby se v ní diskutovalo… Takže nevím proč řešíš 7mi stránkovou diskuzi
Ano, správně si napsala diskutovalo, ale toto moc s diskuzí nemá společného. Spíš dělá někomu radost, arogantně někomu připomínat dokolečka, jak je hloupý a velmi se vtom vyžívá… Však to znáš ![]()
Je Vám jasné, že s příchodem děcka Vám hlavně ze začátku vzrostou výdaje? Vás bych do žádosti nedával, pouze přítele. Pokud má záznam u VZP nemusí nutně znamenat záznam v BANKOVNÍCH registrech. Aktuální situaci záznamu nezjistíte do podání nezávazné žádosti, kterou můžete kdykoliv stáhnout na Vaši žádost. Dát tam ale hypotéku na 100% a pod. je ve Vašem případu nebezpečné. Záleží na aktuálním stavu.
Dobrý den, prosím o nezaujaté názory. Ráda bych si vzala hypotéku.
Mám vyhlednuty byt v ceně 2.150.000,– Kč. Jsem samoživitelka, jedno dítě 3 roky, pracuju na částečný úvazek za cca 11.000,– čistého, smlouvu mám na rok (s předpokladem prodloužení a rozšíření úvazku, jsem ucitelka) a 4.500,– přiznané i skutečně vyplácené alimenty. Ze svého bych mohla dát cca 950.000,– až milion, půjčovala bych si tedy něco málo přes 50% hodnoty bytu.
Oslovila jsem dva poradce, jeden říká, že to klapne, druhý, že ani náhodou, tak nevím.
@Anonymní píše:
Mám vyhlednuty byt v ceně 2.150.000,– Kč. Jsem samoživitelka, jedno dítě 3 roky, pracuju na částečný úvazek za cca 11.000,– čistého, smlouvu mám na rok (s předpokladem prodloužení a rozšíření úvazku, jsem ucitelka) a 4.500,– přiznané i skutečně vyplácené alimenty. Ze svého bych mohla dát cca 950.000,– až milion, půjčovala bych si tedy něco málo přes 50% hodnoty bytu.Oslovila jsem dva poradce, jeden říká, že to klapne, druhý, že ani náhodou, tak nevím.
Alimenty se přiznávají částečně - jak která banka… A plat 11 je nízký po odečtení životního minima na Tebe a dítě.. Zkusila bych bezprijmovou hypotéku… Nebo svou domovskou banku, zda nemáš predschvalenou nabídku bez dokládání prijmu. Bankám se bude líbit, ze mas témeř 50/ vlastních zdrojů ![]()
@JarPe domovskou banku mám MBank. Mám ještě jeden příjem 7.500,– měsíčně, ale ten je ve formě stipendia a to se prý nezapočítává. Což moc nechápu proč, už mi chodí třetím rokem bez pauzy a mám v ruce rozhodnutí o jeho přiznání do srpna 2016. A pak od září půjdu na větší úvazek.
Bezpřijmová hypotéka je co?
Obehej si primo banky. Pri castce 1,15mil Kc, uroku 1,89% a doby spalceni 30 let vychazi splatka na 4,2tis. Klapnout by to mohlo. Ale ruzne banky uznavaji prijem ruzne, takze nespolehej na poradce, ale jdi primo do tech bank. Byla by skoda, aby ti to nevyslo. Prijmy mas, jen nejsou standartne ze zamestnani.
@Anonymní píše:
Jo a to životní minimum nevíte, jak se počítá?
Na zivotni minimum jsou kalkulacky, na netu je jich spousta. Pro jednu dospelou osobu a dite od 6-15 let vychazi zivotni minimum 5280 Kc.
@Cuddy banky to ale počítají nějak jinak, přidávají něco na domácnost, vychází to výrazně víc… S tímto životním minimem by to problém nebyl. Splátka mi vychází kolem 4.700,– Kč měsíčně.
@Anonymní píše:
@Cuddy banky to ale počítají nějak jinak, přidávají něco na domácnost, vychází to výrazně víc… S tímto životním minimem by to problém nebyl. Splátka mi vychází kolem 4.700,– Kč měsíčně.
Je to mozne, ale kdyz si je obehas, zjistis, ze nektera ti uzna vic alimentu a jiz ti to vyjde. Banky se nelisi pouze urokem, ale i podminkami pro poskytnuti a cerpani.
@Anonymní píše:
Mám vyhlednuty byt v ceně 2.150.000,– Kč. Jsem samoživitelka, jedno dítě 3 roky, pracuju na částečný úvazek za cca 11.000,– čistého, smlouvu mám na rok (s předpokladem prodloužení a rozšíření úvazku, jsem ucitelka) …Oslovila jsem dva poradce, jeden říká, že to klapne, druhý, že ani náhodou, tak nevím.
Jestli je ta smlouva již jednou prodloužená, tak to projde. Pokud jste v zaměstnání první rok, tak to jisté není, ale mohlo by to projít. Ten příjem je dostatečný. Není Důležité je, že máte dost vlastních zdrojů
@ hlavní banka mBank: tady ruku do ohně nedám, jestli to tihle schválí, ale dle názorů na fóru mBank, rádi problémové věci zamítají. Je docela mrzuté si nechat vypracovat odhad za 3500-4000 Kč, který je pak k ničemu.
Pokud nechcete opustit mBank a stěhovat se s účtem do jiné banky za hypotékou, možnosti existují ![]()
@Anonymní píše:
@JarPe domovskou banku mám MBank. Mám ještě jeden příjem 7.500,– měsíčně, ale ten je ve formě stipendia a to se prý nezapočítává. Což moc nechápu proč, už mi chodí třetím rokem bez pauzy a mám v ruce rozhodnutí o jeho přiznání do srpna 2016. A pak od září půjdu na větší úvazek.Bezpřijmová hypotéka je co?
Bezprijmovou je bez dokládání přijmu, ale s vyššímu rokem, obvykle banka půjčí tak polovinu z hodnoty nemovitosti… Ale někde je podmínkou mít aktivní živnost, chce to obejmout banky ![]()