Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím, nerada bych zněla jako hrozná lenoška, ale zajímalo by mě, jestli se dají koupit už nastouhané ořechy:) nemám je totiž jaksi jak nastrouhat, pokud nepočítám obyčejný struhadlo, což si moc nedovedu představit:) napadlo mě to, protože třeba sýr se prodává i nastrouhaný, mák namletý, tak že by možná toto bylo taky možný
ale nevím…
jo já taky jak blbec strouhám na struhadle…nikde v krámě jsem je neobjevila, ani minulý rok…leda nějakým drtičem to zkusit ![]()
Já myslela,že mlýnek na ořechy se dá v domácích potřebách běžně koupit.Nebo ne?
Strouhat ořechy na struhadle si fakt nedovedu představit.
Nevím zda se dají koupit i nastrouhané-možná ve větším městě ve větším supermarketu,ale běžně asi těžko.
já teda ořechy dělám v robotu a pohoda
na struhadle si to taky neumím představit ![]()
fíha holky, to vám nezávidím
blbá práce tedy.
nastrouhaný ořechy jsem ještě prodávat neviděla - rychleji se kazej. já když sije namelu do foroty, tak je pak skladuju v ledničce, jinak mi rychle žluknou (o tom že by se mi do nich daly brebery ve spížce ani nemluvě. )
nějakou oříškovou speciálku asi v dosahu nemáte? tam mají kde co, a velký obrat, tak třeba by do těch strouhaných šli taky
- takhle jsem nedávno přesvědčovala kamarádku, že v pohodě koupíš půlené mandle, a ukázalo se, že je asi mají jen v té speciálce, kam občas chodím já.
no právě žádnýho robota ani nic, na čem bych to mohla nastrouhat nemám
no, bydlím v brně, takže speciální obchod bych určitě našla, ale netuším, jestli to tam mají, proto sem se ptala, jestli ste se s tím některá nesetkaly
to že se to rychle kazí, mě nenapadlo ![]()
Hannah84 píše:
jo já taky jak blbec strouhám na struhadle…nikde v krámě jsem je neobjevila, ani minulý rok…leda nějakým drtičem to zkusit
fakt? a de to nebo je to hrůza? ![]()
Bydlím v malém městě a strouhané ořechy - vlašské i lískové, tu mají. V potravinách, v zelenině.
baghira píše:
Bydlím v malém městě a strouhané ořechy - vlašské i lískové, tu mají. V potravinách, v zelenině.
fakt? tak to sem ráda, to se pokusím je někde taky najít:)
rhiannon píše:
Já je dneska koupila, takže jsou
a v nějakým malým specializovaným obchůdku nebo kde? ![]()
Běžně se prodávají.Nevím jak vlašáky, ale lískáče i v Kauflandu.O mandlích nemluvě
!
tak jsem uplně slepá
ale tady obchody v okolí fakt ne. Neprodávají se nakonec běžně aj ty půlené mandle? nevíte?
S ořechy strouhanými do zásoby mám stejnou zkušenost jako harpyje - při pokojové teplotě ve špajzu časem žluknou. Takže ty v obchodě jsou asi nějak ošetřené
Pro rychlou přípravu se osvědčil obyčejný mlýnek na maso, ale pomleté se třeba nedají použít k obalování obvodu dortu, leda tak do těsta na cukroví.
Jura007 píše:
S ořechy strouhanými do zásoby mám stejnou zkušenost jako harpyje - při pokojové teplotě ve špajzu časem žluknou. Takže ty v obchodě jsou asi nějak ošetřenéPro rychlou přípravu se osvědčil obyčejný mlýnek na maso, ale pomleté se třeba nedají použít k obalování obvodu dortu, leda tak do těsta na cukroví.
Bohužel nemám ani mlýnek na maso
a právě je potřebuju do těsta:)