Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
BaroF - ale vždyť Ty si stabilně pleteš „mě“ a „mně“, tak si tu z nás přestaň robit prdel
.
Mmch. pokud jde o zdraví, a že kolem sebe pár dětí s ABKM mám, fakt bys to riskla, pokud bys měla na výběr pasterizované MM a UM?
Jo, riskla. Pokusy s HA UM 1 byly tristní, byla hladová, ale tak hladová aby pila tuhle srágoru ne, UM 1 ihned mňamka a do týdne 500 g navrch ( ve 3 měsících). Pro mně bylo důležitější ať žije a roste než ať se neosype. My máme kravičky rádi.
Škoda že už zanikla diskuse o ČJ, mohly jsme to tam rozpálit ![]()
Tady je to trochu OT, jak bys to viděla s tou ABKM? Já si totiž myslím, že lékař - tedy ordinující třeba dokrm u novorozence v porodnici - by měl všechna možná (alias potenciální) rizika brát v úvahu. proto také u mimča s rizikem alergií dostává zpravidla HA mlíko místo klasiky.
Len-til-kah píše:
BaroF - ale vždyť Ty si stabilně pleteš „mě“ a „mně“, tak si tu z nás přestaň robit prdel.
Netvrdím, že jsem bohemista a skloňování já je pro mně (nebo mě?) věc, kterou se nikdy nenaučím (protože to je pravidlo, které není slyšet). Kritizuju věci co slyším a pak taky neshody podmětu s přísudkem v písmu.
No jo, ale alergie zdaleka není jen projev „osypáním“
Ono mimčo taky může zvracet, neprospívat, mít průjmy, dokonce s krví.
Buď ráda, žes to nezažila, a zodpovědný doktor si tohle na triko nevezme, většinou.
Netvrdím, že jsem bohemista a skloňování já je pro mně (nebo mě?) věc, kterou se nikdy nenaučím (protože to je pravidlo, které není slyšet). Kritizuju věci co slyším a pak taky neshody podmětu s přísudkem v písmu.
Tak já nemám potřebu kritizovat češtinu (kromě u studentů
), ale třeba mi vadí víc psaný text, jehož smysl je pozměněn chybějícími nebo špatně umístěnými čárkami - viz tento tvůj
- než cizí slovo s nevhodnou příponou, které chápeme ve stejném smyslu. Srozumitelnost je podle mého jedna z hlavních žádoucích vlastností jazyka. To jen jako reakce na to, co nám komu vadí, já podle toho lidi nehodnotím, proč taky?
Eliška píše:
No jo, ale alergie zdaleka není jen projev „osypáním“Ono mimčo taky může zvracet, neprospívat, mít průjmy, dokonce s krví.
Buď ráda, žes to nezažila, a zodpovědný doktor si tohle na triko nevezme, většinou.
V naší porodnici dokrmovali zodpovědně Sunarem HA 1 a když to nepomohlo tak nezodpovědně cukrovou vodou (a dudlíky měla vrchní sestra zamčené v zásuvce a dávala je zoufalým matkám největších řvounů až když odpřísáhly, že to budou zapírat i na smrtelné posteli…a jestli mně prásknete tak to popřu).
Eliška píše:
No jo, ale alergie zdaleka není jen projev „osypáním“Ono mimčo taky může zvracet, neprospívat, mít průjmy, dokonce s krví.
Sama sis naběhlo češtinářko, nemělas mi předhazovat tu čárku navíc! V jedné větě zamlžit význam: zodpovědný=vždy zodpovědný, většinou? Fuj, hanba, vrátit diplom…možná asi tak nějak podobně ale určitě správně to vnímám já.
BaraF píše:a dudlíky měla vrchní sestra zamčené v zásuvce a dávala je zoufalým matkám největších řvounů až když odpřísáhly, že to budou zapírat i na smrtelné posteli…a jestli mně prásknete tak to popřu
Bože.
To je vtipné
. Btw. tak si vezmu svůj vlastní dudlík ne? A že zrovna ty jsi se neozvala? ![]()
Jinak zajímavé jak tě jímá hysterie při pravopisných chybách druhých ![]()
Eliška píše:
HIV - kopíruju:
Přenos z matky na dítě
K takovému přenosu může dojít v průběhu těhotenství přes placentu nebo při porodu. U HIV pozitivní matky existuje 20 až 30% riziko, že se její dítě infikuje (8% při léčebné terapii). Proto je těhotenství u těchto žen pro jejich dítě rizikem.
Po porodu je potenciálnímzdrojem HIV kojení. Proto se dnes ve vyspělých zemích doporučuje, aby HIV pozitivní ženy nekojily. V rozvojových zemích, kde je při umělé výživě dítěte riziko střevní infekce vyšší než riziko přenosu HIV mateřským mlékem, však SZO kojení doporučuje.
(stránky http://www.aids-pomoc.cz/…avotnici.htm )
Nejsem odborník, ale nestačí u kojení nějaká ragáda a je to hotové?
Jako že to ani nemusí jít přes mléko…
Angua píše:Eliška píše:Nejsem odborník, ale nestačí u kojení nějaká ragáda a je to hotové?
HIV - kopíruju:
Přenos z matky na dítě
K takovému přenosu může dojít v průběhu těhotenství přes placentu nebo při porodu. U HIV pozitivní matky existuje 20 až 30% riziko, že se její dítě infikuje (8% při léčebné terapii). Proto je těhotenství u těchto žen pro jejich dítě rizikem.
Po porodu je potenciálnímzdrojem HIV kojení. Proto se dnes ve vyspělých zemích doporučuje, aby HIV pozitivní ženy nekojily. V rozvojových zemích, kde je při umělé výživě dítěte riziko střevní infekce vyšší než riziko přenosu HIV mateřským mlékem, však SZO kojení doporučuje.
(stránky http://www.aids-pomoc.cz/…avotnici.htm )Jako že to ani nemusí jít přes mléko…
Taky jsem si říkala, co když tý ženský popraskají bradavky ![]()
Jinak mě přijde zajímavý jak se z diskuze o kojných stane diskuze o pravopisu ![]()
a k dudlíku? V nemocnici měl malý takovou tu klasickou kytičku, ovšem měl malinkou papulku a velkou kytičkou se dávil a já se bála použít náš malý dudlík. Pěkně jsem si naběhla, místo dudlíku používá palec a ne ne se ho zbavit.
Takže příště jen co bude rozkojeno vrážím dudlík a hotovo a můžou mi nějaký sestry vlízt na hrb. Je to moje dítě a připadný zničení kojení si zaviním já a následky is taky ponesu já.
Kojnou bych zvolila pouze v případě, že by v mém čase či prostoru nebyla možnost koupit UM.
Už jen proto, že koupit sunar je snadnější, než hledat vhodnou ženštinu, u které bych požadovala nekuřáctví a abstinenci..
A plíz neopravujte mojí čestinu, nejni to mý hobi, příde my to jako ďetinckosť
![]()
Diskuze o pravopisu se snadno stane z jakékoli diskuze
![]()
Já jsem dudlíky měla koupené a byla jsem připravena ho podat v okamžiku, kdy si dělal dudlík ze mě - to bylo tak po 14 dnech (možná víc) a to už kojení uměl, takže dobré
Zato teď je to náš věrný přítel
![]()