Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
ne není to řečma rodičů, babiček. Prostě ty děti na to zralé nejsou. Měla jsem s bráchou stejnou výchovu. Já do školky chtěla, chtěla jsem tam hned i spát ve 2,5 letech (pravznala jsem učitelku od svého narození). Brácha se stejnou výchovou prořval ve školce ve 3 letech několik měsíců (stejně tak jeho spolužák). Je to o zralosti každého jednotlivého dítěte.
Jo, takže protože tvůj bracha řval, tak na to ( vlastně ani nevím na co) není žádné dítě zralé ![]()
@lucenka A jen tak mimochodem, moje zpočátku spala 2× i v té školce, prostě jak začal být unavená, tak šla bokem do postýlky a bylo, nikdo s tím neměl problém. A čtyřleťáka jsem si párkrát budila sama, nevzbudil se když ostatní vstávali, tak ho prostě nechali chrnět, takže když se chce, tak to jde i ve státní školce.
Příspěvek upraven 28.07.15 v 17:09
@j.a.n.i1 píše:
Jo, takže protože tvůj bracha řval, tak na to ( vlastně ani nevím na co) není žádné dítě zralé
Asi nectes pořádně. Nerval jenom můj brácha, bylo jich ve třídě takových víc. Stejně tak u kluka. A vždycky to byli ti nejmladší.
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka A jen tak mimochodem, moje zpočátku spala 2× i v té školce, prostě jak začal být unavená, tak šla bokem do postýlky a bylo, nikdo s tím neměl problém. A čtyřleťáka jsem si párkrát budila sama, nevzbudil se když ostatní vstávali, tak ho prostě nechali chrnět, takže když se chce, tak to jde i ve státní školce.Příspěvek upraven 28.07.15 v 17:09
Takže celá třída nešla ven, protože tvoje spalo?
@j.a.n.i1 píše:
@lucenka A jen tak mimochodem, moje zpočátku spala 2× i v té školce, prostě jak začal být unavená, tak šla bokem do postýlky a bylo, nikdo s tím neměl problém. A čtyřleťáka jsem si párkrát budila sama, nevzbudil se když ostatní vstávali, tak ho prostě nechali chrnět, takže když se chce, tak to jde i ve státní školce.Příspěvek upraven 28.07.15 v 17:09
No zrejme jsou deti v zapadnich statech vice pripravene nez ty ceske
ono totiz o 500km dal se rodi uplne jine deti, ze…
Příspěvek upraven 28.07.15 v 17:14
@lucenka Jo, ti nejmladší tříletí, kteří tam z ničeho nic byly furt… Jak je tedy možné, že ty mladší jsem (krom občasné ranní scény) řvát nikdy neslyšela a to jsem v té školce bývala dost dlouho, než se mé dítko napojili. Možná protože to brali jako příjemné zpestření a neměly pocit, že je tam po 3 letech s maminkou někdo odložil.
@lucenka píše:
V té miniškolce nechodí až před obědem, ale dřív, nejspíš vědí proč… a odpoledne většinou nechodí ani ta naše.
@Šarlota4 píše:
No zrejme jsou deti v zapadnich statech vice pripravene nez ty ceskeono totiz o 500km dal se rodi uplne jine deti, ze…Příspěvek upraven 28.07.15 v 17:14
No to si piš
Nebo tam jsou všechny traumatizované ![]()
Mam 15 měs. a neumím si představit, že by šla na dva dny do jeslí. Je to moje holčička, dost na mě visí a to se ji snažím otukavat. Má ráda svoje prostředí, svoji postylku. Fakt si to neumím představit
a jsem velmi ráda, že to nemusím řešit.
@j.a.n.i1 píše:
V té miniškolce nechodí až před obědem, ale dřív, nejspíš vědí proč… a odpoledne většinou nechodí ani ta naše.
Tak v naší jsou tak od 9:30 do 11:30 venku a pak vždycky po spaní (po
@lucenka píše:
Tak v naší jsou tak od 9:30 do 11:30 venku a pak vždycky po spaní (po
Ale tohle byla školka pro mrňata, to zas nechceš chápat ty… takže se jim i přizpůsoboval program.
@RadkaCh píše:
No to si pišNebo tam jsou všechny traumatizované
Jj vsichni jsou poznamenani na celej zivot
moje dite je pro me zazrak jako pro kazdou mamu, ale nemyslim si, ze u me musi byt upoutano do puberty
@j.a.n.i1 píše:
Ale tohle byla školka pro mrňata, to zas nechceš chápat ty… takže se jim i přizpůsoboval program.
Tak psala jsi i o ctyrletakovi, ten snad už chodí do normální školky ne?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
A čím jsou připraveny o dětství? Tím, že tam jsou s jinými dětmi? A ten režim? Vždyť tohle dělá spousta matek už od narození, že to dítě jede v nějakém harmonogramu. Tím ho připravuje taky o dětství?