Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud by samo dítě projevilo zájem, tak jo. Jinak ne. Každé dítě je v tomhle jiné.
Nás chtěl do školky a to až tak, že ráno, když vedu dcery tak menší vpluje do třídy, odmítal ji opustit, uč. ho musi vynést. Breci. To se nam vždycky rodiče smějí, že kolikrát tam čtyřletý kluk breci, že nechce být ve školce a nám, že tam nemůže zůstat. Kvůli práci že jsem šla na záskok do školky, tak mi ho letos duben květen vzali od 2r.do státní, šel se sestrama do třídy hned od rána do odpoledne, během dne jsme se několikrát potkali par minut, byl nadšený, že tam může byt, jak skoncil záskok zas nechápal proč už tam nemůže chodit, oficiálně nastupuje teď od 2,5r.od října.
Syn chodí do miniškolky od necelých 20m. Chodí 2 dopoledne v týdnu a je spokojený. Má děti rád, učí se novým věcem, je tam fakt spokojený. Já doma pracuji, nebo si zajedu i na tu kosmetiku a vyřídím si, co potřebuji..
@Hanka253 píše:
@pajule022 ne.. mám ve svém okolí několik veselých usměvavých dětiček (mladších i starších), které příliš brzké odkládání od maminky, ať už do nějaké instituce nebo paní na hlídání) dost změnilo a ovlivnilo, skoro bych řekla až poznamenalo. POkud tě k tomu nenutí tíživá finanční situace, že bys musela do práce, nedělej to. Tohle nebudeš dělat pro své dítě, ale jen pro sebe. Takhle malé dítě, potřebuje ještě mámu..je to ještě mládě, kterému je nejpřirozenější držet se mámě u nohou. Pokud je to jen pro tvé pohodlí je to na úkor dítěte. I když samozřejmě že to přežije a zvládne
poznamenalo
? Neni to trochu silne? Jestli zakladatelka musi nutne do prace, tak ji tohle asi moc neprida. Moji vrstevnici chodili do skolky vsichni, drtiva vetsina i do jesli, exot jsem byla vzdycky ja, protoze jsem do kolektivu nastoupila az ve skole.
Zakladatelko, jestli musis do prace, tak bych dite dala, ale nejdriv bych zjistila, jestli manzel nemuze treba jeden den mit home office (pokud to samozrejme povaha prace dovoluje), jestli nemas nejakou kamaradku se stejne starym ditetem, ktera by si hlidanim privydelala par kacek nebo nejakou pani na hlidani. Asi bych se snazila to zkombinovat tak, aby v jeslich bylo dite jen treba jedno dopoledne.
@Nabot duvod je, ze chceme s muzem zacit podnikat a predstava navysit si prijem o 15 tisic mesicne je lakava… Problem je, ze by to sam nezvladl, byl by v praci od pul 6 do pul desate do vecera kazdy den, protoze svoje zamestnani zatim opustit nemuze…
Záleží hodně na dítěti, já třeba vím, že moje malá by to zvládla, miluje společnost dětí, takže já bych svou malou dala, ale záleží na tvém dítěti a hlavně na tobě aby sis to ty nevyčítala a neměla pocit vinny že jsi ho „odložila“
@medunka23 to je prave to… syn neni zadny mamanek, je svuj a ma rad deti.. On by to zvladl (aspon myslim) v pohode. Ale ja? Nesla bych to asi tezce… ![]()
@pajule022 píše:
@medunka23 to je prave to… syn neni zadny mamanek, je svuj a ma rad deti.. On by to zvladl (aspon myslim) v pohode. Ale ja? Nesla bych to asi tezce…
Když budeš mít ten den dost práce, tak ti to ani nepřijde. Ve vašem případě bych dala. Jestli máte nějaké perspektivní plán s dobrým výhledem.. Ty dva dny v týdnu nejsou nic, jsou děti v tomhle věku, který jsou v jeslích nebo u paní na hlídání celý týden. Jestli nemá s kolektivem problém, tak si to tam užije.
@pajule022 no já mám dítě v tomhle věku a je bez plen, takže na půl dne dvakrát do týdne bych problém neměla..nicméně bych si tu organizaci i tety v ní pracující hodně prověřila..musely by se mi vychovatelky, prostředí i počet dětí líbit ![]()
@Hanka253 píše:
@pajule022 ne.. mám ve svém okolí několik veselých usměvavých dětiček (mladších i starších), které příliš brzké odkládání od maminky, ať už do nějaké instituce nebo paní na hlídání) dost změnilo a ovlivnilo, skoro bych řekla až poznamenalo. POkud tě k tomu nenutí tíživá finanční situace, že bys musela do práce, nedělej to. Tohle nebudeš dělat pro své dítě, ale jen pro sebe. Takhle malé dítě, potřebuje ještě mámu..je to ještě mládě, kterému je nejpřirozenější držet se mámě u nohou. Pokud je to jen pro tvé pohodlí je to na úkor dítěte. I když samozřejmě že to přežije a zvládne
Ano, na západ od nás jsou samé poznamenané děti ![]()
@Hanka253 změnilo? poznamenalo? blbost. Mě tak chodily děti do jeslí od roku a vůbec jich to nepoznamenalo. Věř, že vím o čem mluvím. Jsou dospělé, vystudovaly, jsou z nich slušní lidé. A hlavně teď jsou mi velkou oporou. Mohla bys mi napsat, v čem to děti poznamená, když jdou v roku do jeslí? Moc by mě to zajímalo.
@radkka jsou,fracci, ktere uz treba tady u nas ani nechteji do penzionu…pac by ho rozbili..
A ted do me ![]()
ja bych proste tak maly dite jeste nedala, a vubec se za ot nestydim, vim ze tohle obdobi je kratke a uz se neikdy nevrati. kazda jsme jina ja vim.
@KackaDoup píše:
@radkka jsou,fracci, ktere uz treba tady u nas ani nechteji do penzionu…pac by ho rozbili..
A můžou jesle? Ne rodiče, kteří si neumí vychovat ty své decka.
@KackaDoup píše:
A za to můžou jesle
![]()
Takoví spratci jsou i u nás a to je má matka u prsu ještě v pěti letech.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.