Dali byste 16měsíční dítě do soukromé školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
28.7.15 11:04

@j.a.n.i1 vysvetli presne…

• Citovat
  • Upravit
20767
28.7.15 11:05
@KackaDoup píše:
@radkka my jime, nestradame, nemam rada tyto odpovedi…protoze nedavaji smysl…protoze to jak jsem to mela neznamena ze nekdo stradal. Nejsem totiz nesvepravny blazen.Příspěvek upraven 28.07.15 v 11:04

Neříkám, že tvoje děti strádaly, ale nevíš, proč se zakladatelka ptá, chtělo by to trochu citu v odpovědích, nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
28.7.15 11:05

@KackaDoup že při rodičáku se dá pracovat, takže klidně může jít dříve do práce i ten, kdo má 4 letý rodičák. Jo a pak taky jde rodičák i zrušit, pokud člověk potřebuje dát dítko do školky dříve než to jde s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
28.7.15 11:06
@KackaDoup píše:
Me staci u nas ve skolce trida nejmladsich deti…a to uz je skolka…vzdycky koukam jak od zari ty prckove breci a breci a breci…uklidni se tak v dubnu, kvetnu…trid aje od dvou let tusim, takovy ti odplenovani oddudlikovani prcci. ;)
každé dítě je jiné, některé brečí i v 5letech. A většinou je to tak, že čím starší dítě, tím si hůř zvyká. Protože bylo zvyklé s mámou a teď když se má podřídit v kolektivu, dělá mu to problém.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
28.7.15 11:08
@KackaDoup píše:
Me staci u nas ve skolce trida nejmladsich deti…a to uz je skolka…vzdycky koukam jak od zari ty prckove breci a breci a breci…uklidni se tak v dubnu, kvetnu…trid aje od dvou let tusim, takovy ti odplenovani oddudlikovani prcci. ;)

Jasně a ty v té školce učíš, že tak dobře víš, že brečí a brečí od září do dubna, jo? A nejlépe ještě všichni, že.

Příspěvek upraven 28.07.15 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.7.15 11:08

@radkka ale ja jsem ji preci neodpovidala…reagovala jsem na vyvoj diskuse…zakladatelce jsme stejne jako x jinych napsala ze bych to neudelala..byla bych rada kdyby ona rozvedla co ji k tomu presne vede :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101638
28.7.15 11:09

@KackaDoup A proč by to ona měla rozvádět, to je její věc, zda tam dítko dá nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.7.15 11:09

@j.a.n.i1 co? ne, ja do ni denne chodila a videla jsme co se deje rano, co se deje kdyz jdou jist a spat…proc porad rypes?

• Citovat
  • Upravit
3200
28.7.15 11:12
@mojmira píše:
každé dítě je jiné, některé brečí i v 5letech. A většinou je to tak, že čím starší dítě, tím si hůř zvyká. Protože bylo zvyklé s mámou a teď když se má podřídit v kolektivu, dělá mu to problém.

Přesně tak. Jinde ty děti chodí od malička, jsou zvyklé a vůbec jim to nepřijde. Ono se stačí trošku zajímat, jak to vnímají jinde. Samozřejmě by ty mámy byly radši s dětma dýl doma, ale ono je jim nenápadně podsunuto, že je to i pro dobro dětí. Tady je zas nenápadně podsunuto, že dítě, která nemá mámu za zadkem a k dispozici bezmála do 18, je citově zmrzačený jedinec. Ač mám třeba Matějčka moc ráda, tak některé jeho výzkumy byly (jsou) poplatné tomu, že máme jednu z nejdelších rodičovských na světě. V jiných zemích ty výzkumy jsou zase udělané tak, aby trošku povzbudily jejich uspořádání. Ono u neexaktních věd jde metodikou ošetřit leccos.
Velká část bude v hlavě mámy, protože pokud ona se cítí pod psa, že vede malinké dítě do jeslí a v uších jí zní, co jí zas ženské kolem řeknou a vyčtou, že je krkavčí matka a jestli opravdu musí do práce, no tak tahle máma ten svůj blbý pocit i nervozitu zákonitě přenese i na dítě. To je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
28.7.15 11:12
@KackaDoup píše:
@j.a.n.i1 co? ne, ja do ni denne chodila a videla jsme co se deje rano, co se deje kdyz jdou jist a spat…proc porad rypes?

ty myslíš, že se děti mají ve školce špatně? nebo co jsi tam viděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.7.15 11:16

@mojmira ale neeeeeeeeeeeee, jen ze proste plakaly po maminkach…ach jo.

• Citovat
  • Upravit
3200
28.7.15 11:17
@KackaDoup píše:
@mojmira ale neeeeeeeeeeeee, jen ze proste plakaly po maminkach…ach jo.

A ty se divíš? Jsou tři roky zvyklé být s mámou 24/7 a najednou bum - máma jde na plný úvazek do práce. To je šok jak blázen. Kdyby je mámy dávaly do školky na pár hodin postupně od 2 let, tak to bude u většiny dětí úplně jiné. Samozřejmě jsem si vědoma naplněnosti školek a že tohle není reálné, bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.7.15 11:18

@KackaDoup
To mas opravdu těžké, mám tři decka a s toho to nejmladší naskočil ve 2r. a rovnou denne od 6 do 15h.sice jsem tam byla taky, ale během dne jsem měla čas ho vidět pár minut, během svacin, oběda a to mi jen zamaval, ani si mě nevšiml. Dcery prostřední nebrecela, nejstarší v to zari po nástupu.
Je to individuální, všechny decka nebreci nebo dlouho, my máme ve třídě ve školce jen jednoho ten brečí, ale za to může jeho vlastní mamka, ona ho dovede a pak se zbytečně dlouho zdržuje v šatně až ten malý začne brecet, že nechce, aby šla pryč. Měli jet na výlet dojeli s ním až ke školce, tam začal dělat scény, že on na výlet bez mamky nejede, tak nejel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
28.7.15 11:18
@KackaDoup píše:
@mojmira ale neeeeeeeeeeeee, jen ze proste plakaly po maminkach…ach jo.

Myslíš si, že maminkám to rve srdce málo? Holt to někdy jinak nejde. Taky jsem řvala a řvala jsem celej roka a újmu nepociťuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.15 11:19
@KackaDoup píše:
ja jsem byla narizenim, doma do 4 let, ale maly chodil ve 3 aspon na 5 dni v mesici na dopoledne do skolky…prorval to.

sóuhlas… kluk šel do školky skoro ve 4 letech a byl tam propastný rozdíl v adaptaci oproti čerstvým tříleťákům. takže si nedovedu představit dát takhle na hlídaní ani ne dvouleté dítě :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin