Dali byste 16měsíční dítě do soukromé školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
28.7.15 00:19

Nedala bych, takhle malý dítě kolektiv nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.7.15 00:26

Kdyby to melo duvod tak dala. Nedala bych kvuli vlastnim aktivitam, ale kvuli praci asi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
28.7.15 00:29

Nedala. Dcera chtěla dat malou do školky teď od záři, to by jí bylo 30 měsíců, a ja jí uprosila ať to nedělá :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.7.15 00:29

Pokud by nám nehrozila smrt hladem a bydlení pod mostem, tak rozhodně nedala. Mám nejmenší dcerku v tomto věku a je „jen moje“ :lol: A ještě aspoň rok a půl bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.7.15 00:34

Kvůli zaměstnání ano. A nemusela by nám hrozit ani smrt hladem a ani nevěřím báchorkám o tom, jak to ty děti nenávratně poznamená. Prostě dala, kdybych se chtěla/potřebovala vrátit do práce. I moje osobní realizace je pádný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
28.7.15 05:16

Reaguji na uvodni dotaz: klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.7.15 06:01

Také jsem dávala všechny děti do jeslí od roku. Nevšimla jsem si, že by utrpěly nějakou újmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.15 06:18

Pokud bych nemusela nutně kvůli penězům do práce, tak bych určitě nedala. Přijde mi to strašně brzy. Navic třeba v tomhle věku mi kluk ještě spal ráno do 8 a přes den 2×. Takže by mu jesle pěkně narušily rytmus.

• Citovat
  • Upravit
6653
28.7.15 06:59

Dala. Pokud bych k tomu měla důvod, proč ne. Pochybuji, že by to na syna mělo újmu :mrgreen: Když je u babi po mamince ani nevzdechne. A ty školičky jsou na tak malé děti přizpůsobené, tedy i přizpůsobí spánek, aktivity, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
28.7.15 07:04

Kdyz mela babicka mamku byla materska jen pul roku pak museli do prace nebo byt doma zadarmo, takze deti byli v jestlich jiz od pul roku ci roku a nikkomu to neprislo divne divne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
28.7.15 07:09

Navic mrkni jak je dlouha doma md a rd v jinych zemich a co tam delaji, taky nejspise daji dite do skolky nebo maji hlidani, jen v cesku je mozne byt s ditetem doma 4roky coz je teda na zblazneni snad.. :Dhttp://www.finance.cz/zpravy/finance/232979-eu-kde-je-rodicovska-dovolena-nejdelsi-a-nejvyssi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
28.7.15 07:38

Dala jsem syna ve 14 m do soukromých jeslí a nelituju. Doma se nudil, nejsem matka, co dokáže denně vymýšlet skvělý program, potřebovala jsem do práce, vyřešili jsme to takto a byť se okolí chytalo za hlavu, všichni potom přiznali, že mu to prospělo. Takže za mě klidně :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
28.7.15 07:51

@pajule022
Některé děti to zvládají v pohodě, jiné ne… Tak to vyzkoušej a uvidíš. Nemusíš se nikomu zpovídat, jaké máš důvody. Pro někoho je to nepředstavitelné, pro jiného běžná praxe. Nebudeš o nic horší máma, pokud tam dítě nebude vyloženě nespokojené a nebude mu to působit stres. Vybírej ale jen ověřená zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
28.7.15 07:57

@Hanka253uzu se zeptat jaknto ty děti konkrétně poznamenalo? 8o mala chodila, na 3 dny v týdnu od asi roka a pul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.7.15 08:02

Kdybych mela padny duvod (finance, pracovni nabidku, ktera se neopakuje a moc mi na ni zalezi…), tak ano, dala. Ale peclive bych vybirala ;)
Ja dala dceru na dva dny do soukrome skolicky ve 23 mesicich (necele 2 roky) a z prvni vybrane jsem ji za 2 tydny stahovala, plakala tam. Pak jsme nasli uzasnou soukromou miniskolicku a tam si zvykla hned a chodila tam cely rok rada ;) A myslim, ze to bylo tim, ze ta druha skolicka byla smisena pro cca 12 deti, tedy prtavky jako byla moje dcera tam meli dve nebo tri a meli na ne cas. V te prvni vybrane byla zarazena do mensiho oddeleni, ve kterem bylo 12 urvanych 1,5-2 letych deti, ktere pul dne plakaly po mamince, kdyz prestalo jedno, zacalo druhe, kdyz se nepolilo nebo nepocuralo jedno, zvladlo to jine, no masakr a fakt nikdy vice :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin