Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyby to melo duvod tak dala. Nedala bych kvuli vlastnim aktivitam, ale kvuli praci asi ano.
Nedala. Dcera chtěla dat malou do školky teď od záři, to by jí bylo 30 měsíců, a ja jí uprosila ať to nedělá
![]()
Pokud by nám nehrozila smrt hladem a bydlení pod mostem, tak rozhodně nedala. Mám nejmenší dcerku v tomto věku a je „jen moje“
A ještě aspoň rok a půl bude.
Kvůli zaměstnání ano. A nemusela by nám hrozit ani smrt hladem a ani nevěřím báchorkám o tom, jak to ty děti nenávratně poznamená. Prostě dala, kdybych se chtěla/potřebovala vrátit do práce. I moje osobní realizace je pádný důvod.
Také jsem dávala všechny děti do jeslí od roku. Nevšimla jsem si, že by utrpěly nějakou újmu.
Pokud bych nemusela nutně kvůli penězům do práce, tak bych určitě nedala. Přijde mi to strašně brzy. Navic třeba v tomhle věku mi kluk ještě spal ráno do 8 a přes den 2×. Takže by mu jesle pěkně narušily rytmus.
Dala. Pokud bych k tomu měla důvod, proč ne. Pochybuji, že by to na syna mělo újmu
Když je u babi po mamince ani nevzdechne. A ty školičky jsou na tak malé děti přizpůsobené, tedy i přizpůsobí spánek, aktivity, atd.
Kdyz mela babicka mamku byla materska jen pul roku pak museli do prace nebo byt doma zadarmo, takze deti byli v jestlich jiz od pul roku ci roku a nikkomu to neprislo divne divne
Navic mrkni jak je dlouha doma md a rd v jinych zemich a co tam delaji, taky nejspise daji dite do skolky nebo maji hlidani, jen v cesku je mozne byt s ditetem doma 4roky coz je teda na zblazneni snad..
http://www.finance.cz/zpravy/finance/232979-eu-kde-je-rodicovska-dovolena-nejdelsi-a-nejvyssi/
Dala jsem syna ve 14 m do soukromých jeslí a nelituju. Doma se nudil, nejsem matka, co dokáže denně vymýšlet skvělý program, potřebovala jsem do práce, vyřešili jsme to takto a byť se okolí chytalo za hlavu, všichni potom přiznali, že mu to prospělo. Takže za mě klidně ![]()
@pajule022
Některé děti to zvládají v pohodě, jiné ne… Tak to vyzkoušej a uvidíš. Nemusíš se nikomu zpovídat, jaké máš důvody. Pro někoho je to nepředstavitelné, pro jiného běžná praxe. Nebudeš o nic horší máma, pokud tam dítě nebude vyloženě nespokojené a nebude mu to působit stres. Vybírej ale jen ověřená zařízení.
@Hanka253uzu se zeptat jaknto ty děti konkrétně poznamenalo?
mala chodila, na 3 dny v týdnu od asi roka a pul
Kdybych mela padny duvod (finance, pracovni nabidku, ktera se neopakuje a moc mi na ni zalezi…), tak ano, dala. Ale peclive bych vybirala ![]()
Ja dala dceru na dva dny do soukrome skolicky ve 23 mesicich (necele 2 roky) a z prvni vybrane jsem ji za 2 tydny stahovala, plakala tam. Pak jsme nasli uzasnou soukromou miniskolicku a tam si zvykla hned a chodila tam cely rok rada
A myslim, ze to bylo tim, ze ta druha skolicka byla smisena pro cca 12 deti, tedy prtavky jako byla moje dcera tam meli dve nebo tri a meli na ne cas. V te prvni vybrane byla zarazena do mensiho oddeleni, ve kterem bylo 12 urvanych 1,5-2 letych deti, ktere pul dne plakaly po mamince, kdyz prestalo jedno, zacalo druhe, kdyz se nepolilo nebo nepocuralo jedno, zvladlo to jine, no masakr a fakt nikdy vice
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.