Dali byste 16měsíční dítě do soukromé školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4984
27.7.15 23:34

Ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
27.7.15 23:34
@Kriss Tina píše:
Jak to vybrala netušim, spíš asi vybrala část a musela do práce protože je na malýho sama, platí celkem vysokej nájem, chlap jí nedal ani korunu takže musela zpátky do práce co nejdřív… zas až tak sem to s ní neřešila, jenom vim že má právě malýho od roka v jeslích…

Tak ta ale nejspíš vážně neměla jiné řešení. Jinak bych fakt v 16 měsicích dítě do školky nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
27.7.15 23:35

Nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.7.15 23:35
@Kriss Tina píše:
Jak to vybrala netušim, spíš asi vybrala část a musela do práce protože je na malýho sama, platí celkem vysokej nájem, chlap jí nedal ani korunu takže musela zpátky do práce co nejdřív… zas až tak sem to s ní neřešila, jenom vim že má právě malýho od roka v jeslích…

Tohle už chápu, prostě aby je uživila, musel malý do jeslí, ale nebylo to kvůli vybrání rodičáku :) Ale v konecčném důsledku je to jedno. Je mi jich obou líto. Z tohohle pohledu díky za to, že jesle existujou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
27.7.15 23:37

@pajule022 Já bych dala, malá chodila od 17 měsíců na 1 den v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
27.7.15 23:38

@pajule022 záleží, jaký máš důvody. Já bych nedala, ošívala jsem se ještě když měl syn 2,5 roku, ale to už jsem dala. Známá odvedle vrzla dítě od 9 měsíců do soukr. jeslí, tak si vyber. Univerzální recept není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
@Kriss Tina píše:

No a to je ono, ona opravdu musela. On jí rodičák spíš nestačil asi, ne?

• Citovat
  • Upravit
10461

@pajule022 To strašně záleží na povaze tvého syna. Můj syn třeba začal chodit do jesliček taky v 16m, ale jen na jedno dopoledne týdně. Zvládl to perfektně, měli jsme 5 hodin na zvykání, kdy jsem tam měla být s ním a využila jsem z toho necelou 3/4 hodinu, protože syn o mě nejevil zájem. Chodí stále, je tam rád, ale jak říkám, je tam jen chvíli, ne celý den.
Za mě by hodně záleželo i na tom, jaké by to byly jesličky, jak sympatické by mi byly učitelky, jestli by tam byly děti +- stejného věku a ne třeba roční s tříletými… A samozřejmě na důvodu docházky. Pokud máš třeba možnost chodit na ty dva dny do práce, tak bych o tom uvažovala (za předpokladu, že by se mu v jesličkách líbilo). Pokud by to bylo jen tak a stejně bys byla i tak doma, tak ne, do školek a škol se nachodí za život ještě dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
27.7.15 23:39

Ja bych nedala, nastesti nemusim, kdyby nebylo zbyti a nemeli bychom, co jist, tak bych samozrejme dala, ale s tezkym srdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
27.7.15 23:41

Kdybych musela nastoupit do práce, tak jo. V zahraničí chodí matky do práce ještě dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
27.7.15 23:42

Pokud bych nutně nemusela do práce, tak nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
27.7.15 23:43

Pokud bych na ty dvě dopoledne měla nějáké zaměstnání, tak bych asi dala, pokud bych nevydělávala jen na ty jesle…nebo možná zkusit tu paní na hlídání, přece jen tak do dvou let děti si spolu navzájem moc nevyhrajou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
27.7.15 23:47

@pajule022 A důvod? Existenční krize nebo jen „zvykačka na kolektiv“? V prvním případě holt není zbytí, jinak je to zbytečně brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.15 00:00

@pajule022 A možná i dala. Záleželo by na povaze dítěte a důvodu, proč ho tam chci dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
28.7.15 00:11

@pajule022 ne.. mám ve svém okolí několik veselých usměvavých dětiček (mladších i starších), které příliš brzké odkládání od maminky, ať už do nějaké instituce nebo paní na hlídání) dost změnilo a ovlivnilo, skoro bych řekla až poznamenalo. POkud tě k tomu nenutí tíživá finanční situace, že bys musela do práce, nedělej to. Tohle nebudeš dělat pro své dítě, ale jen pro sebe. Takhle malé dítě, potřebuje ještě mámu..je to ještě mládě, kterému je nejpřirozenější držet se mámě u nohou. Pokud je to jen pro tvé pohodlí je to na úkor dítěte. I když samozřejmě že to přežije a zvládne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin