Dali byste 16měsíční dítě do soukromé školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
28.7.15 15:16

@j.a.n.i1 no vidíš a ti tříleťáčci, co chodí s prckem klukem do školky (nebo co si pamatuju z bráchovy školky), tak nebyli fixovaní jenom na maminku. Jezdili na hlídání k babičkám. Ale tam byl režim podle nich, mohli spát do kolika chtěli, nebyli ve velkém kolektivu, „hlídač“ se věnovala jenom jim (případně sourozenci).

• Citovat
  • Upravit
101643
28.7.15 15:25

@lucenka No, tak je snad rozumnější dát dítko dříve do miniškolky, kde není jeden hlídač na jedno dítko, není režim zcela podle nich, ale je to na druhou stranu v podstatně menším kolektivu a volnější, aby to pro ně nebyl takový šok, než se tvářit, že to 3 let ani náhodou a pak šup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.15 15:39

@j.a.n.i1 a proč je připravovat zbytečně o dětství? O ten klid? Vždyť pevný režim, buzení brzy ráno, kratší spánek, toho si užijí zbytek života. Proč jim nedopřát alespoň pár let klid?

• Citovat
  • Upravit
101643
28.7.15 15:44

@lucenka Já nemám pocit, že bych je tím připravovala o dětství, je to pro ně změna, těší se tam, zažijí tam zase jiné aktivity, nevidím na tom nic špatného, někdo chodí s dítkem do mateřského centra, moje místo toho chodí jednou týdně do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.7.15 15:50

To mi připomíná moji babi, která naší skoro 7 létě říkala, chudinko ty už pujdes do školy, nechoď tam, vykasli se na to :zed: až jsem na babinu houkla ať přestane, že tohle říkat nebude, stejně oplakávala decka ve školce, až jsem zakrocila teprve si takové kecy odpustila. Rikam proč ji to proboha prakticky, kdyz se těší.
Stejně tak se mi je loni snažila ovlivnit než jsme šli na kolotoče, babí proč těm deckam ty kolotoče hnusis když se těší? Protože je sama nemám rada ať je taky nesnáší :zed: :zed: :zed:.

To, že nektere děti brečí ve školce a nechtějí do školy za to můžou rodiče, prarodiče, že je negativně ovlivňují recima, že jsou ještě chudinky malé, ukrivdene, na to nemají, jsou nevyzrale a že se decka těší je uz vedlejší asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.15 15:55
@Kelsey píše:
To mi připomíná moji babi, která naší skoro 7 létě říkala, chudinko ty už pujdes do školy, nechoď tam, vykasli se na to :zed: až jsem na babinu houkla ať přestane, že tohle říkat nebude, stejně oplakávala decka ve školce, až jsem zakrocila teprve si takové kecy odpustila. Rikam proč ji to proboha prakticky, kdyz se těší.
Stejně tak se mi je loni snažila ovlivnit než jsme šli na kolotoče, babí proč těm deckam ty kolotoče hnusis když se těší? Protože je sama nemám rada ať je taky nesnáší :zed: :zed: :zed:.To, že nektere děti brečí ve školce a nechtějí do školy za to můžou rodiče, prarodiče, že je negativně ovlivňují recima, že jsou ještě chudinky malé, ukrivdene, na to nemají, jsou nevyzrale a že se decka těší je uz vedlejší asi.

ne není to řečma rodičů, babiček. Prostě ty děti na to zralé nejsou. Měla jsem s bráchou stejnou výchovu. Já do školky chtěla, chtěla jsem tam hned i spát ve 2,5 letech (pravznala jsem učitelku od svého narození). Brácha se stejnou výchovou prořval ve školce ve 3 letech několik měsíců (stejně tak jeho spolužák). Je to o zralosti každého jednotlivého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
140238
28.7.15 16:00
@lucenka píše:
@j.a.n.i1 a proč je připravovat zbytečně o dětství? O ten klid? Vždyť pevný režim, buzení brzy ráno, kratší spánek, toho si užijí zbytek života. Proč jim nedopřát alespoň pár let klid?

jaké připravování o dětství? to jsou zase řeči. Pak to tak s dětmi vypadá ve školce, proto brečí. Maminky z toho mají nervy a přenáší to na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.15 16:03
@mojmira píše:
jaké připravování o dětství? to jsou zase řeči. Pak to tak s dětmi vypadá ve školce, proto brečí. Maminky z toho mají nervy a přenáší to na děti.

už jsem to sk šel do školky skoro vech naprosto vyrovnaný. A ano beru povinnost vsávat ráno podle budíku, odpoledne chození spát přesně na čas s ostatními, jídlo ve stejnou dobu, hromadné aktivity na které zrovna nemá náladu jako o připravení části dětství.

• Citovat
  • Upravit
140238
28.7.15 16:09
@lucenka píše:
už jsem to sk šel do školky skoro vech naprosto vyrovnaný. A ano beru povinnost vsávat ráno podle budíku, odpoledne chození spát přesně na čas s ostatními, jídlo ve stejnou dobu, hromadné aktivity na které zrovna nemá náladu jako o připravení části dětství.

a myslíš, že to těm dětem uškodí? určitě ne. Ovšem nesmí ty matky o tom mluvit, jak je to strašné. Děti to berou jako přirozenou věc. To matky z toho dělají strašáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.15 16:13
@mojmira píše:
a myslíš, že to těm dětem uškodí? určitě ne. Ovšem nesmí ty matky o tom mluvit, jak je to strašné. Děti to berou jako přirozenou věc. To matky z toho dělají strašáka.

a teda vysvětlíš, že kluk i jeho spolužák ve 3 letech nástup do školky několik měsíců prořvali a já a ségra od jeho spolužáka jsem to zvládly úplně v pohodě? Měli jsme lě stejnou výchovu, takže žádný stres, nic takového. Stejně k teď u kluka ve školce. A ano klukovi to nedělalo dobře, že musel začít vstávat o víc jak 2 hodiny dřív a že odpoledne měl o víc jak hodinu kratší spánek. Nedovedu si představit ho dát do jeslí v 16 měsících, kdy přes den potřeboval 2 spánky (1,5 hod dopoledne, 2,5 hod odpoledne). To by mu tam nedopřáli, protože by na to nebyl prostor. Nebo ve 3 letech, kdy odpoledne potřeboval 3 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
140238
28.7.15 16:22

@lucenka moje děti chodily všechny do jeslí, od jednoho roku. Spaly jen jednou denně. Mám dojem, že od 11hod. A to zase šly dřív večer spát a ráno potom neměly problém vstát. Nejmladší syn chodil do jeslí, které patřily nemocnici. Některé děti tam byly brzy, jak šly matky do práce. Proto ten režim měly posunutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.7.15 16:22
@KackaDoup píše:
@radkka my jime, nestradame, nemam rada tyto odpovedi…protoze nedavaji smysl…protoze to jak jsem to mela neznamena ze nekdo stradal. Nejsem totiz nesvepravny blazen.Příspěvek upraven 28.07.15 v 11:04

Jenže tohle si můžeš dovolit ty, protože máš doma manžela. A kdyby náhodou nemohl manžel, tak pokud se nepletu, tak ještě tchánovce.
Každý nemá ten luxus, že může být doma s rodičákem a peníze nosí ještě tatínek. Když zůstane ženská s tím dítětem sama, tak se vůbec nemůže zamýšlet nad tím, jestli chce nebo nechce dát dítě do školky. Musí, aby měli z čeho žít. Stejně tak se nemůže zamýšlet nad tím, jestli je její dítě ve školce spokojené nebo tam brečí. Nemůže, aby měli z čeho žít.

Tohle sice není případ zakladatelky, ale to už je její věc.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
28.7.15 16:24
@mojmira píše:
@lucenka moje děti chodily všechny do jeslí, od jednoho roku. Spaly jen jednou denně. Mám dojem, že od 11hod. A to zase šly dřív večer spát a ráno potom neměly problém vstát. Nejmladší syn chodil do jeslí, které patřily nemocnici. Některé děti tam byly brzy, jak šly matky do práce. Proto ten režim měly posunutý.

tak to by můj kluk musel jít spát hned po příchodu z jeslí, aby dospal čas o který by díky jeslím přišel.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
28.7.15 16:27
@VerousekVracov píše:
Navic mrkni jak je dlouha doma md a rd v jinych zemich a co tam delaji, taky nejspise daji dite do skolky nebo maji hlidani, jen v cesku je mozne byt s ditetem doma 4roky coz je teda na zblazneni snad.. :D
http://www.finance.cz/…-a-nejvyssi/

Tohle doporučuju přečíst, aspoň by si konečně mohly přestat stěžovat, jak je to tady hrozný :roll:

• Citovat
  • Upravit
140238
28.7.15 16:36
@lucenka píše:
tak to by můj kluk musel jít spát hned po příchodu z jeslí, aby dospal čas o který by díky jeslím přišel.

nedělalo mu to problém, nikdy tam nebyl tak brzy jak ostatní, většinou jsme dorazili v 7.30.Některé děti tam byly před 6,aby maminky stihly šichtu v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin