Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey píše:
Pokud by samo dítě projevilo zájem, tak jo. Jinak ne. Každé dítě je v tomhle jiné.Nás chtěl do školky a to až tak, že ráno, když vedu dcery tak menší vpluje do třídy, odmítal ji opustit, uč. ho musi vynést. Breci. To se nam vždycky rodiče smějí, že kolikrát tam čtyřletý kluk breci, že nechce být ve školce a nám, že tam nemůže zůstat. Kvůli práci že jsem šla na záskok do školky, tak mi ho letos duben květen vzali od 2r.do státní, šel se sestrama do třídy hned od rána do odpoledne, během dne jsme se několikrát potkali par minut, byl nadšený, že tam může byt, jak skoncil záskok zas nechápal proč už tam nemůže chodit, oficiálně nastupuje teď od 2,5r.od října.
Já si hlavně neumím představit, jak by 16 měsíční dítě mohlo projevit zájem o kolektivní zařízení. ![]()
Já osobně bych nedala, když by nebylo zbytí, tak spíš nějakou hodnou paní na hlídání, ale jesle nikdy.
@pajule022 Jasný… No, svoje dítě znáš ty a ty budeš nejlíp vědět, jestli to zvládne. Mně v tomhle věku syna dvakrát týdně hlídala babička. Začali jsme v jeho 10 měsících. Ale byla to babička a bylo to o nás doma. V jeslích je až od dvou let a i když si zvyknul rychle, minimálně na začátku je to pro to dítě prostě záhul…
Na druhou stranu, ještě naše generace si tím taky prošla a o nějakých negativních účincích jeslí na naši psychiku se moc nediskutuje (nebo jsem to minimálně nezaregistrovala). Současnej přístup je danej hlavně tím, že jsme si zvykli na ten luxus být s dítětem do tří let doma, takže to je teď to „normální“ a správný.
Me staci u nas ve skolce trida nejmladsich deti…a to uz je skolka…vzdycky koukam jak od zari ty prckove breci a breci a breci…uklidni se tak v dubnu, kvetnu…trid aje od dvou let tusim, takovy ti odplenovani oddudlikovani prcci. ![]()
@Nabot píše:
@pajule022 Jasný… No, svoje dítě znáš ty a ty budeš nejlíp vědět, jestli to zvládne. Mně v tomhle věku syna dvakrát týdně hlídala babička. Začali jsme v jeho 10 měsících. Ale byla to babička a bylo to o nás doma. V jeslích je až od dvou let a i když si zvyknul rychle, minimálně na začátku je to pro to dítě prostě záhul…Na druhou stranu, ještě naše generace si tím taky prošla a o nějakých negativních účincích jeslí na naši psychiku se moc nediskutuje (nebo jsem to minimálně nezaregistrovala). Současnej přístup je danej hlavně tím, že jsme si zvykli na ten luxus být s dítětem do tří let doma, takže to je teď to „normální“ a správný.
ja jsem byla narizenim, doma do 4 let, ale maly chodil ve 3 aspon na 5 dni v mesici na dopoledne do skolky…prorval to.
@KackaDoup píše:
ja jsem byla narizenim, doma do 4 let, ale maly chodil ve 3 aspon na 5 dni v mesici na dopoledne do skolky…prorval to.
Nařízením těžko…
@j.a.n.i1 ano ze zakona…nebudu rozebirat nic z toho co mas na mysli, protoze tak zivot sel…nejsem zadny lempl.
@j.a.n.i1 píše:
Nařízením těžko…
si nejspíš nemohla volit délku rodicaku tak proto píše nařízením
![]()
@KackaDoup Nikoliv, pouze si ze zákona dostala 4 letý rodičák, což ale neznamená, že bys musela být 4 roky doma.
@Kelsey píše:
si nejspíš nemohla volit délku rodicaku tak proto píše nařízením![]()
Ale to neznamená, že by musela být 4 roky doma.
@KackaDoup píše:
Já jsem prořvala celou školku, ale zase já se radši najim, maminčina láska mi břicho nezaplní.
@radkka my jime, nestradame, nemam rada tyto odpovedi…protoze nedavaji smysl…protoze to jak jsem to mela neznamena ze nekdo stradal. Nejsem totiz nesvepravny blazen.
Příspěvek upraven 28.07.15 v 11:04
@KackaDoup Čemu? Tomu, že doma do 4 let si byla ze svého rozhodnutí a nikoliv nařízením?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@Kelsey oni nemaji cas…to je to co jsem myslela