Daň z daru

8151
27.11.14 21:18

daň z daru

V lednu dostal syn od nadace finanční dar (příspěvek na léčbu) netuším jak máme postupovat, máme normálně vyplnit daňové přiznání, nebo to někam hlásit? Pokud ano tak na synovo jméno nebo na mé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5508
27.11.14 22:43

Nejlepší se zeptat na té nadaci, tam budou mít praxi, jak se to řeší, nebo se zeptej na FÚ. Je to dost specifická otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.11.14 22:50

@canaglia jsem na FÚ volala a paní mi řekla že neví, ale prý si to zjistí a mám si zavolat za týden :zed: :zed: :zed: asi odbornice na svém místě, jen jsem chtěla vědět jak na tom jsem a jestli mám začít šetřit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
27.11.14 23:00
@anickadomnik píše:
@canaglia jsem na FÚ volala a paní mi řekla že neví, ale prý si to zjistí a mám si zavolat za týden :zed: :zed: :zed: asi odbornice na svém místě, jen jsem chtěla vědět jak na tom jsem a jestli mám začít šetřit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No proto píšu, že je lepší se zeptat na té nadaci, ti to na rozdíl od ouřednice řeší běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.11.14 23:01

@canaglia zkusím tam zavolat, zatím to nehoří, řešit se to stejně bude až v lednu ale jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
27.11.14 23:09
@anickadomnik píše:
@canaglia zkusím tam zavolat, zatím to nehoří, řešit se to stejně bude až v lednu ale jsem zvědavá

Tipoval bych to na nějaké osvobození nebo danění na straně nadace, akorát dej pozor, přiznání se musí podávat i při nulové dani. I za to se dá napálit sankce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.11.14 23:15
@canaglia píše:
Tipoval bych to na nějaké osvobození nebo danění na straně nadace, akorát dej pozor, přiznání se musí podávat i při nulové dani. I za to se dá napálit sankce.

no vyzjistím to, taky si myslím že tam žádná daň nebude teda aspoň logicky mi to tak vychází, jelikož fakticky jsme žádné peníze nedostali, platila se z toho léčba a podkládala jsem to účty, ale nechci nic prošvihnout, každopádně díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
27.11.14 23:19
@anickadomnik píše:
no vyzjistím to, taky si myslím že tam žádná daň nebude teda aspoň logicky mi to tak vychází, jelikož fakticky jsme žádné peníze nedostali, platila se z toho léčba a podkládala jsem to účty, ale nechci nic prošvihnout, každopádně díky

Nemáš zač. U daní se na logiku nespoléhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák