Daň z odstupného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
458
17.3.22 17:48
@Anonymní píše:
To je zvlastni. Ja mela 5 mesicni odstupne a podpora mi i tak bezela od 4. mesice. Pani na uradu rikala, ze vse nad 3 mesice je nezajima.

Koukala jsem na to a máte pravdu.
Zakladatelko omlouvám se za chybu, je to skutečně tak, že když máš nárok na 3 mzdy a dostaneš 5, tak ti podpora běží od 4.měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.3.22 18:10
@zelfka píše:
Měl by tam být uveden paragraf 52 a, b nebo c. U tebe tedy nejspíš c (nadbytečnost).
O té podpory pozor na to, že ti poběží až od 4. měsíce (pokud dostaneš 3 mzdy). Až od 5.měsíce (pokud dostaneš 4 mzdy), atd…

to vyjmenovavas zakonne duvody vypovedi. Zakladatelka se zamestanavatelem podepise dohodu o ukonceni pracovniho pomeru. Duvod byt uveden nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.3.22 18:11
@Anonymní píše:
2 jsou jakoby za výpovědní lhůtu… Nebo ne? Jsem ještě na MD.

ty jsi ted na materske dovolene, tzn. mas dite do cca 6 mesicu veku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10894
17.3.22 18:14
@matkabagristy píše:
ty jsi ted na materske dovolene, tzn. mas dite do cca 6 mesicu veku?

V uvodnim prispevku pise 4 roky, takze bude asi na neplacenem volnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
17.3.22 18:21
@matkabagristy píše:
to vyjmenovavas zakonne duvody vypovedi. Zakladatelka se zamestanavatelem podepise dohodu o ukonceni pracovniho pomeru. Duvod byt uveden nemusi.

Naopak v tomhle případě důvod být uveden musí. Jedná se sice o dohodu, ale musí být uvedeno, že se se jedná organizační důvody a ideálně který.

Jinak zákonných důvodů k výpovědi je snad více, já uvedla jen ty organizační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.3.22 18:30
@Tarena píše:
V uvodnim prispevku pise 4 roky, takze bude asi na neplacenem volnu.

a pak, ze je na md :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.3.22 18:31
@zelfka píše:
Naopak v tomhle případě důvod být uveden musí. Jedná se sice o dohodu, ale musí být uvedeno, že se se jedná organizační důvody a ideálně který.Jinak zákonných důvodů k výpovědi je snad více, já uvedla jen ty organizační.

proc v tomto pripade musi byt duvod uveden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
17.3.22 19:34
@Anonymní píše:
To je zvlastni. Ja mela 5 mesicni odstupne a podpora mi i tak bezela od 4. mesice. Pani na uradu rikala, ze vse nad 3 mesice je nezajima.

Přesně tak, protože je zajímá pouze zákonné odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
17.3.22 19:36
@matkabagristy píše:
proc v tomto pripade musi byt duvod uveden?

Tak nemusí, stačí, když tam bude uvedeno, že odstupné je tolik a tolik platů, ale je dobré, aby to tam bylo uvedeno, třeba proto aby se nekrátila podpora od UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 19:43
@j.a.n.i1 píše:
Tak nemusí, stačí, když tam bude uvedeno, že odstupné je tolik a tolik platů, ale je dobré, aby to tam bylo uvedeno, třeba proto aby se nekrátila podpora od UP.

a proto, aby se nekrátila případná podpora od UP, je tam potřeba mít napsáno co konkrétně? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
101764
17.3.22 19:46
@Anonymní píše:
a proto, aby se nekrátila případná podpora od UP, je tam potřeba mít napsáno co konkrétně? Děkuji

No, že je to sice dohoda, ale z organizačních důvodů těch a těch, ideálně přímo ten paragraf, který se používá při výpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 19:49
@j.a.n.i1 píše:
No, že je to sice dohoda, ale z organizačních důvodů těch a těch, ideálně přímo ten paragraf, který se používá při výpovědi.

moc díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
66815
17.3.22 19:51
@j.a.n.i1 píše:
Tak nemusí, stačí, když tam bude uvedeno, že odstupné je tolik a tolik platů, ale je dobré, aby to tam bylo uvedeno, třeba proto aby se nekrátila podpora od UP.

no prave, cekam, ze me dotycna presvedci nejakym argumentem, ze tam uveden duvod byt musi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
17.3.22 20:21
@Anonymní píše:
2 jsou jakoby za výpovědní lhůtu… Nebo ne? Jsem ještě na MD.

No, ale během té výpovědní doby bys přece nepobírala mzdu, když jsi na mateřské, že? A kdybys na mateřské nebyla a pobírala mzdu, tak zas bys musela chodit do zaměstnání a nemohla bys pracovat jinde. Takže to zas tak nevýhodné nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.3.22 20:23

No, a kdyz se zakladatelka nevrati do prace, bude mit podporu vypocitanou z narodniho prumeru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák