Daně- úleva na děti.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101638
16.3.14 11:04

@evelein Ne, na děti nemůžeš, pokud je tedy ten příjem z ŽL jediným příjmem (nebo vyšším než 50% všech tvých příjmů). Na sebe ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
24.3.14 08:29

Co se týká nákladů tak nevíte někdo jak je to s autem když není moje ale mám ho půjčené? není tam nějaký paučál? Budu to moset letos řešit a teda fakt se mi nedaří nic najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
26.3.14 15:01

Danove priznani - sleva na deti/ najem bytu

Ahoj holky, chtela bych poprosit o pomoc nekoho, kdo se vyzna v danich:

1. kdyz manzel pracoval loni jen 8 mesicu, ulevu na dani za deti a me (na rodicovske) si muze dat jen za 1-8 nebo za celych 12 mesicu?
  2. pri dani z pronajmu bytu musim financaku dodat overenou kopii najemni smlouvy nebo staci prosta kopie?

Dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.11.15 10:44

Ahojky, má narok na ulevu na dani otec dětí ktery s námi nežije, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.11.15 11:33

Pro úlevy na dani na děti je jednou z podmínek společná domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.11.15 11:34

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.12.19 09:59

Taky v tom tápu. Ale když už jsme u toho, tak by mě zajímalo zda-li mohu zádat o zpětné vyplacení ulevy na daních za dva měsíce kdy jsem děti měla ve faktické péči a úlevu na ně pobíral jejich otec. Nežijeme s polu už 3 roky děti mám v péči já. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.12.19 07:23

@KIty 123 málo informací. O jaký rok se jedná? Proč uplatňoval otec dětí, i když nesplnil podmínky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.12.19 11:26

Ahoj. Mam otazku na nekoho kdo tomu rozumi. Jsem od unora 2019 na nemocenske. Pak od cervna na materske dovolene, ktera trva do 19.1.2020 mam syna z predchoziho manzelstvi, ktery je v me peci. Bonus na dite propadne, kdyz ja nemam vydelek? Soucasny manzel ho cerpat nemuze kdyz neni jeho, i kdyz zijeme ve spolecne domacnosti a jsme svoji? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.12.19 13:22

Manžel si uplatňovat dítě může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.12.19 16:17
@Hanula1212 píše:
Manžel si uplatňovat dítě může.

už s polu nežijeme dost dlouhou dobu jsme rozvedení a děti mám ve faktické péči já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.12.19 16:20
@KIty 123 píše:
už s polu nežijeme dost dlouhou dobu jsme rozvedení a děti mám ve faktické péči já.

Já myslela současného!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
5.12.19 16:41

Může uplatnit současný manžel, když sdílí společnou domácnost s dítětem.
 https://www.jakpodnikat.cz/…ani-dite.php

Na jaké dítě můžeme slevu nebo bonus uplatnit

Daňové zvýhodnění můžeme uplatnit na každé dítě žijící s námi v domácnosti, které je nezletilé (až do ukončení povinné školní docházky) nebo do dovršení 26 let dítěte, které se soustavně připravuje na budoucí povolání nebo se díky zdraví připravovat nemůže. Zároveň musí jít o dítě vlastní, osvojené, v náhradní péči, dítě druhého z manželů nebo vnouče, jehož rodiče nemají příjmy, ze kterých by si mohli slevu na dani uplatnit. Nemůžeme uplatnit slevu například na dítě družky. Můžeme ji však uplatnit i na dítě druhého z partnerů, pokud jsme registrovaní partneři. Další méně časté případy popisuje §35 c) zákona o daních z příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.19 15:14

Dane

Dobrý den,
Chci se zeptat, přítel není oficiálně zaměstnaný. Sice spolu bydlíme, ale papírově mám bydliště u mamky. Bylo mi řečeno že když přítel nepracuje tím pádem přicházím o nárok úlevu na dítě v daních.
Kdo poradí? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.12.19 15:37
@Petinka5115 píše:
Dobrý den,
Chci se zeptat, přítel není oficiálně zaměstnaný. Sice spolu bydlíme, ale papírově mám bydliště u mamky. Bylo mi řečeno že když přítel nepracuje tím pádem přicházím o nárok úlevu na dítě v daních.
Kdo poradí? Děkuji

A proč máš bydlení u máti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák