Daně- úleva na děti.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
22.1.21 18:36

@maky 1993 Tak zrovna sleva na dani na deti je fixni castka. Takze je fuk, jestli mas hrubou mzdu 20 000 nebo 100 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.1.21 18:37

@maky 1993 je to stále stejná částka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
22.1.21 18:50

@Svistice Proto mě to právě zarazilo, proč by se měla částka měnit. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.4.23 16:00

Dane

Dobrý den, chci se zeptat a potaz jak to je, ja mám dvě děti v rodném listě jsem psanej.. beru úlevu na děti… Ale už chce maminka děti soudně osvojit děti do její péče, budu furt pobírat slevu na dani nebo se to musí nahlásit ci neneahlasit a pobírat dal děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
16.4.23 19:37

@Tomasulek podmínkou pro uplatnění deti je společná domácnost. Pokud ji nemáte, nemůžete si děti uplatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.1.24 16:29

:dance: Mám dotaz, ale opravdu, kdo tomu rozumí, děkuji, loni mě účetní profi obrala o 5 tisic, teď řeším následovné, jelikož jsem měla úraz, tak to vypadalo následovně: 1/23 -Evidence ÚP,2-4/23 zaměstnání,5 -8/23 opět ŮP, v 9/23 odpracováno 3 dny, bohužel kvůli úrazu opět nemocenská až do 12/23, jak a kolik mužů uplatnit slevu na dítě, v zaměstnání jsem uplatňovala měsíčně, zajímá mě co dál, všude píšou něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.1.24 16:33

Mám dotaz, ale opravdu, kdo tomu rozumí, děkuji, loni mě účetní profi obrala o 5 tisic, teď řeším následovné, jelikož jsem měla úraz, tak to vypadalo následovně: 1/23 -Evidence ÚP,2-4/23 zaměstnání,5 -8/23 opět ŮP, v 9/23 odpracováno 3 dny, bohužel kvůli úrazu opět nemocenská až do 12/23, jak a kolik mužů uplatnit slevu na dítě, v zaměstnání jsem uplatňovala měsíčně, zajímá mě co dál, všude píšou něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
25.1.24 16:58

@Strnadice aby mohl být uplatněn bonus na děti, musí být hrubá mzda aspoň ve výši šestinásobku minimální mzdy. Měla jsi takovou hrubou mzdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101617
25.1.24 17:27

@Strnadice No, pochybuju, ze te účetní obrala o 5 tisic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35739
25.1.24 20:47
@Strnadice píše:
Mám dotaz, ale opravdu, kdo tomu rozumí, děkuji, loni mě účetní profi obrala o 5 tisic, teď řeším následovné, jelikož jsem měla úraz, tak to vypadalo následovně: 1/23 -Evidence ÚP,2-4/23 zaměstnání,5 -8/23 opět ŮP, v 9/23 odpracováno 3 dny, bohužel kvůli úrazu opět nemocenská až do 12/23, jak a kolik mužů uplatnit slevu na dítě, v zaměstnání jsem uplatňovala měsíčně, zajímá mě co dál, všude píšou něco jinýho

Uplatnit můžeš vše, ale musíš splnit podmínky pro nárok.
Jestli máš pocit, že tě účetní obrala tak si můžeš podat daňové přiznání a ten rozdíl ti vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.1.24 08:53

Ano tak včera na finančaku mi to spočítali a vejdu se do toho, výdělek 103 800 je podmínka a ta zmínka o tom, že mě obrali, ano, obrala mě minulý rok profi účetní ve firmě Treves, nechala jsem si to překontrolovat na FÙ a ejhle 5 tisíc, takže bych těm účetním hlavně ve fabrikách moc nevěřila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.2.24 19:47

Bonus na dítě

Potřebovala bych poradit ;) Daňové přiznání si poprvé podávám sama, uplatňuji si bonus na dítě. Otec je zapsán v RL, ale nežijeme spolu, jiný trv. pobyt. Stačí abych o tom sepsala čestné prohlášení já? V loni mi ještě podepsal čestné prohlášení on, ale teď moc nekomunikuje, tak jeho podpis získat půjde těžko, jo a zaměstnaný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35739
25.2.24 20:09
@itusss píše:
Potřebovala bych poradit ;) Daňové přiznání si poprvé podávám sama, uplatňuji si bonus na dítě. Otec je zapsán v RL, ale nežijeme spolu, jiný trv. pobyt. Stačí abych o tom sepsala čestné prohlášení já? V loni mi ještě podepsal čestné prohlášení on, ale teď moc nekomunikuje, tak jeho podpis získat půjde těžko, jo a zaměstnaný není.

Staci rozhodnutí že máš děti v péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.2.24 20:37

@JancaS84 No jo, na to jsem úplně zapoměla, tam je vlastně vše zapsáno a ověřeno. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák