Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Aby si mohla mamka vnouče uplatnit, musí mít společnou domácnost. Což nemají. Trvale bydliště nehraje roli.
@Petinka5115 tahle problematika je o přesných informacích, jinak nejde poradit. A ty píšeš dost zmateně.
@Hanula1212 píše:
Aby si mohla mamka vnouče uplatnit, musí mít společnou domácnost. Což nemají. Trvale bydliště nehraje roli.
Já jsem našla že můžou. Ale přijde mi to moc štědré. Daňové zvýhodnění ano, ale pracujícím rodičům. Ať mají rodiče motivaci legálně pracovat.
@Russet píše:
Já jsem našla že můžou. Ale přijde mi to moc štědré. Daňové zvýhodnění ano, ale pracujícím rodičům. Ať mají rodiče motivaci legálně pracovat.
Můžou, pokud mají společnou domácnost. Tzn. že spolu trvalé žijí a dohromady hradí náklady na bydlení. Což v tomto případě není. Nejlépe hledat v zákoně!
@Hanula1212 píše:
Můžou, pokud mají společnou domácnost. Tzn. že spolu trvalé žijí a dohromady hradí náklady na bydlení. Což v tomto případě není. Nejlépe hledat v zákoně!
Tak aspoň že tak.
Chci se zeptat, zda je pravda, že daňový bonus na děti je výhodnější pro toho rodiče, který má menší plat? Myslela jsem, že je to pořád stejná částka. Děkuji ![]()
@maky 1993 píše:
Chci se zeptat, zda je pravda, že daňový bonus na děti je výhodnější pro toho rodiče, který má menší plat? Myslela jsem, že je to pořád stejná částka. Děkuji
Ano, je to jedno.
@maky 1993 Může to být výhodnější z hlediska čerpání dávek, pokud ten s vyšším příjmem to má formou slevy a tomu s nižším to vychází formou bonusu.
@Anix Mně to říkala šéfová v práci, že je to výhodnější pro mě, tak mě to jen zmátlo
.
@Lendeš Ona právě vedoucí říkala, že chlapovi se to víc daní, pokud dobře chápu, já se v tom nevyznám
.
@maky 1993 Z hlediska součtu příjmů vaší domácnosti je to jedno, chlap bude mít o stejnou částku méně na výplatě, ty o to více. Ale pro dávky (třeba přídavek na dítě) se bonus nepočítá, takže z toho pohledu je to lepší uplatnit u toho kdo má menší příjem a půjde mu to do bonusu. Pokud to mají oba formou slevy, ne bonusu, tak je to jedno.
@maky 1993 Jako ze chlap plati vyssi dane, prortoze ma pindika? Sefova asi nebude nejostrejsi tuzka v penale. ![]()
Pokud nemas nejaky pidi prijem, tak je to jedno.
Ale muze to ovlivnit pripadne davky, ktere se vypocitavaji z ciste mzdy.
@Lendeš Děkuji za odpověď
, nechám si to tedy napsat na sebe, aspoň mi to trochu zvýší výplatu.
@Svistice Jako asi kvůli vyššímu platu
. No, nechám si to napsat na sebe, každá kačka se hodí
.