Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Petinka5115 píše:
Dobrý den,
Chci se zeptat, přítel není oficiálně zaměstnaný. Sice spolu bydlíme, ale papírově mám bydliště u mamky. Bylo mi řečeno že když přítel nepracuje tím pádem přicházím o nárok úlevu na dítě v daních.
Kdo poradí? Děkuji
A kdo si daňové zvýhodnění bude uplatňovat? Ty nebo přítel? V každém případě to musí být z čeho uplatňovat. Tedy musí být dostatečný příjem a pak společná domácnost atd.
@Petinka5115 píše:
Dobrý den,
Chci se zeptat, přítel není oficiálně zaměstnaný. Sice spolu bydlíme, ale papírově mám bydliště u mamky. Bylo mi řečeno že když přítel nepracuje tím pádem přicházím o nárok úlevu na dítě v daních.
Kdo poradí? Děkuji
Aha, takze pritel maka nacerno, neodvadi nic, ale ulevu na dite bys chtela…
Nepracuje = neodvadi dane
takze opravdu nemate narok na odpis deti na danich, zde je uplne jedno, kde mas bydliste ![]()
Proč by chtěl přítel úlevy na daních, když žádné daně neplatí?!!! Bože, trošku přemýšlej Větší úlevu už snad ani mít nemůže.
Si děti odepiš ty, pokud teda ty ofiko pracuješ.
Tak asi logicky když daně neplatí tak nemůže mít slevu na dani na dítě.
@Petinka5115 píše:
Dobrý den,
Kdo poradí? Děkuji
O nárok nepřicházíte, ten máte vždycky. Ale nejdřív je nutné nějaké daně odvádět, abyste si na nich mohla udělat nějakou úlevu. Je to podpora PRACUJÍCÍM rodičům.
Bydliště v tomhle nemá žádnou váhu. My jsme manželé, každý máme trvalé bydliště někde jinde, a přesto si manžel dceru na daních uplatňuje. Tam je důležité, aby ten kdo bude uplatňovat měl nějaký zdanitelný oficiální příjem…jinak těžko můžeš uplatnit slevu. Takových slev o které přichází, když dělá na černo je víc…třeba kdyby jste byli manželé a ty byla na rodičáku, může si odečíst z daní i tebe, nebo později i školku, až dítě do ní začne chodit…
@Petinka5115 píše:
@Russet
Protože! Ptám se na daně.
Abys čerpala příspěvky, co? A z černoty holt odepsat daně nejdou ![]()
@Petinka5115 píše:
@Russet
Protože! Ptám se na daně.
Na to je potreba nejdrive pracovat a dane platit, teprve pak na nich muzes mit slevu a ne ochcavat system a jeste neco chtit zpet.
@stinga jo já na rodicaku a mamka pracuje. Tak mě zajímá, jestli mamka si může odečíst ty dané když s ní mám společné bydliště i to dítě
@Petinka5115 ano může, už jsem ti psala sz ![]()
ať mamka zajde za svou mzdovou účetní, ta jí poradí
@Petinka5115 píše:
@stinga jo já na rodicaku a mamka pracuje. Tak mě zajímá, jestli mamka si může odečíst ty dané když s ní mám společné bydliště i to dítě
Ty sis udělala dítě s vlastní matkou? Jo, může, ale proč se nepostará vlastní otec?
Příspěvek upraven 29.12.19 v 18:17