Daňová úleva na manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.4.14 14:14

@LuMiTa sakra, já už jsem si říkala, co si příští rok koupíme :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
9450
9.4.14 17:38

Holky nějaká novinka, že FÚ nestačí čestné prohlášení, že příjem nepřekročil 68 000 a požadují potvrzení z úřadu práce, kde pobírám RP o vyplacených dávkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.4.14 17:40
@carambol píše:
Holky nějaká novinka, že FÚ nestačí čestné prohlášení, že příjem nepřekročil 68 000 a požadují potvrzení z úřadu práce, kde pobírám RP o vyplacených dávkách?

Já podepisovala pouze čestné prohlášení a nikdo kvůli tomu neprudil. Peníze jsme teda ještě nedostali, ale přiznání je podané už měsíc a prošlo bez problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
9.4.14 17:50
@KPKristy píše:
Já podepisovala pouze čestné prohlášení a nikdo kvůli tomu neprudil. Peníze jsme teda ještě nedostali, ale přiznání je podané už měsíc a prošlo bez problému…
Čestné prohlášení jsem tam měla taky. Ale včera volala a chtěla dodat z ÚP potvrzení za rok 2013 o vyplacených dávkách.

Není změna a doufám, že stále rodičák se do příjmu nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.4.14 18:22

@carambol nepočítá, ale počítá se podpora v nezamětnanosti. tak se možná chce úřednice jistit a mít doklad, že jsi ani tu nepobírala? :think: i když to by mohli chtít i potvrzení že sociálky, jak jsi na tom s nemocenskými dávkami a důchodem a od všech zaměstnavatelů, jesti jsi náhodou u nich nepracovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
9.4.14 19:34
@sagina píše:
@carambol nepočítá, ale počítá se podpora v nezamětnanosti. tak se možná chce úřednice jistit a mít doklad, že jsi ani tu nepobírala? :think: i když to by mohli chtít i potvrzení že sociálky, jak jsi na tom s nemocenskými dávkami a důchodem a od všech zaměstnavatelů, jesti jsi náhodou u nich nepracovala :mrgreen:

Tak vidí podle rodného čísla dítěte, že jsem na rd. To je jí potvrzení z UP o rodičáku k ničemu, když mužu pracovat. Možná to tak mají prostě nařízené no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
11.4.14 07:37

Ahojda připojím se k Vám, jestli mi někdo odpoví, podmínka aby si mě manžel mohl příští rok odečíst je že si nesmím vydělat více jak 68 000kč a někde jsem zaslechla něco o pravidelném příjmu??že nesmím mít? pracuju na dohodu střídám jen dovolené tak abych si to na příští rok pohlídala..díkyyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
11.4.14 07:40
@Helennaa píše:
Ahojda připojím se k Vám, jestli mi někdo odpoví, podmínka aby si mě manžel mohl příští rok odečíst je že si nesmím vydělat více jak 68 000kč a někde jsem zaslechla něco o pravidelném příjmu??že nesmím mít? pracuju na dohodu střídám jen dovolené tak abych si to na příští rok pohlídala..díkyyy

Je jedno, zda se jedná o pravidelný či nepravidelný příjem, je to strop pro celkový příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
5.4.22 11:12

Dobrý den, úplně v tomhle plavu, tak doufám, že mi to nekdo vysvětlí. Může si manžel příští rok požádat o ulevu na manželku? Ale teď nevím, vím, že si nesmím vydělat víc než 68tis. Ale do 3.unora jsem měla mateřskou, tak to se tam pocita jen měsíc leden a únor, ne to co mi přišlov lednu za prosinec? A ted mi přišly 2 měsíce zaplacené dovolene, počítá se to co mi posílají na účet, nebo mám brát částku v hrubém?
Taky mi ještě v září mají poslat bonus za odpracované roky, můžu si ho nechat poslat do benefitu, to se taky zapocitava nebo ne? Nejspíš na to nárok kvůli pár tis. mít nebudu, ale kdyby ta možnost byla, tak bych o to opravdu nerada přišla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
5.4.22 11:42

Mateřská se počítá to, co ti přišlo letos. Takže i za prosinec, co přišla v lednu. To, cojsi dostala za dovo, tak v hrubém. Bonus za odpracované roky, nevím, co přesně myslíš. Alepokud jde o příjem ze zaměstnání, bude se počítat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
5.4.22 13:43
@Hanula1212 píše:
Mateřská se počítá to, co ti přišlo letos. Takže i za prosinec, co přišla v lednu. To, cojsi dostala za dovo, tak v hrubém. Bonus za odpracované roky, nevím, co přesně myslíš. Alepokud jde o příjem ze zaměstnání, bude se počítat taky.

Děkuji za odpověď, tak to se do toho vůbec nevlezu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák