Daňové přiznání a malý přeplatek

Anonymní
10.3.23 22:08

Daňové přiznání a malý přeplatek

Dobrý večer, prosím mohu se zeptat:
Vyplnila jsem daňové přiznání a mám tam úhrn všech příjmu 520 000 za rok a vyplacené daňové bonusy 45000,– a vychází mi, že mi, že mi budou vracet 2500,–Kč je to možné?
Minulý rok jsem měla 15000,– tak je mi to divné ale je fakt že bonusy byly jen 35000,–
Sedí to tedy prosím? Ptám se Vás zkušených co už „dle oka“ víte :D Já jen že jsem to tento rok vyplnila sama tak abych se neošidila :nevim: :D
Moc děkuji :kytka: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
10.3.23 22:20

15% je 78000
78000 - 45000 = 33 000
Počítáš do těch „bonusů“ i slevu na poplatníka? A na zálohách máš zaplaceno…?
Bez toho ti to nikdo nepoví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
11.3.23 09:20

Dětí máš kolik? Co máš vše za slevy? Kolik za tebe odvedl zaměstnavatel nebo jsi OSVČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 11:38

Sleva na poplatníka tam započtena je, vyplňovala jsem ten interaktivní formulář takže to se mi tam započetlo automaticky a sleva na děti taky(4 děti).
Jinak slevy žádné (životní a tak, nemám).
Vyplnila jsem do formuláře jen úhrn příjmu a ty daňové bonusy a děti :think: Jinak nic. Chybi tam ještě něco tedy?
Děkuji moc všem za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 11:39
@Kamkam píše:
15% je 78000
78000 - 45000 = 33 000
Počítáš do těch „bonusů“ i slevu na poplatníka? A na zálohách máš zaplaceno…?
Bez toho ti to nikdo nepoví. :)

Na zálohách nevím vůbec kolik, to nemám ani od zaměstnavatele vyplněno v tím souhrnu…dali mi jen potvrzení kde mám úhrn příjmu a daňové bonusy, nic víc právě

• Citovat
  • Upravit
35956
11.3.23 13:30
@Anonymní píše:
Na zálohách nevím vůbec kolik, to nemám ani od zaměstnavatele vyplněno v tím souhrnu…dali mi jen potvrzení kde mám úhrn příjmu a daňové bonusy, nic víc právě

Tak jestli máš slevu za poplatníka i na děti uplatňované u zaměstnavatele a žádné další slevy na daních nemáš, nebyla jsi třeba celý měsíc nemocná nebo na OCR tak není moc co vracet no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
11.3.23 13:38

Hodila jsem to rychle do přiznání 520 tis příjmy od zaměstnavatele a když ti na daňovém bonusu uplatnil už 45 tis tak mě vyšlo že by ti měli vrátit něco málo přes tisícovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 14:16
@JancaS84 píše:
Hodila jsem to rychle do přiznání 520 tis příjmy od zaměstnavatele a když ti na daňovém bonusu uplatnil už 45 tis tak mě vyšlo že by ti měli vrátit něco málo přes tisícovku

Moc díky…ještě mám k tomu právě že sdružení vlastníků příjmy 7200 a tam je sražená daň 1116,–To jsem ještě dala k tomu a vychází mi přes 2000 že mi vrátí tak to asi sedí…moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3115
11.3.23 16:26
@Anonymní píše:
Na zálohách nevím vůbec kolik, to nemám ani od zaměstnavatele vyplněno v tím souhrnu…dali mi jen potvrzení kde mám úhrn příjmu a daňové bonusy, nic víc právě

Tak ti jen povím, že to s tím porovnáním z loňska asi odpovídá :nevim: :) výplatní pásky nemáš?
Btw… Počkej, počkej… Co jsi teda v tom daňovém přiznání vyplnila do zaplacených záloh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 20:06
@Kamkam píše:
Tak ti jen povím, že to s tím porovnáním z loňska asi odpovídá :nevim: :) výplatní pásky nemáš?
Btw… Počkej, počkej… Co jsi teda v tom daňovém přiznání vyplnila do zaplacených záloh?

Do zaplacených záloh nic, jen do sražené daně těch 1116 já na tom potvrzení od zaměstnavatele o příjmech nemám zaplacené zálohy, mám tam jen úhrn příjmu a vyplacené daňové bonusy, nic víc. Tak nevím teda

• Citovat
  • Upravit
8514
11.3.23 20:18

Tak pokud není na potvrzení u sražených záloh nic, tak to znamená, že byla sražena v průběhu roku nula. Což teda odpovídá, při 4 dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.3.23 21:01
@Anonymní píše:
Do zaplacených záloh nic, jen do sražené daně těch 1116 já na tom potvrzení od zaměstnavatele o příjmech nemám zaplacené zálohy, mám tam jen úhrn příjmu a vyplacené daňové bonusy, nic víc. Tak nevím teda

Jo, jasně. Hele bude to správně.
Jestli ti ty bonusy a slevy dávají dohromady cca těch 80000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák