Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím prosím o radu..
Loni se zavedlo, že když chtěl manžel uplatnit slevu na děti, můj zaměstnavatel vyplnil příslušný formulář, že já slevu neuplatňuji. V loňském roce jsem měla zaměstnavatele jen část roku, zbytek ne. Co mám tedy letos přiložit? Čestné prohlášení, jak to bylo dřív? Nebo musím něco vyžvandrat na ČSSZ (jsem na MD)? Nebo jak? Ten formulář ani manžel v práci nedostal, jen tam hlásil od kdy do kdy jsem byla zaměstnaná a kdy hlášená na kterém úřadu. DAP si podává ale sám.
A jak s prohlášením o tom, že jsem neměla příjmy vyšší než 68tis., to zůstalo stejně, že stačí čestné prohlášení?
Prohlášení o příjmech stačí čestné prohlášení. Ohledně toho uplatňování nebo neuplatňování, já jsem šla z rodičáku na rodičák, takže muž dotáhl z práce lejstro, kde jsem podepsala, že neuplatňuji slevu na dítě a toť vše. Zavolej si na ČSSZ a uvidíš, co ti řeknou
.
@msonulka Takže jsi podepisovala jenom čestné prohlášení, nebo to byl jejich spešl formulář? Já jsem se na to totiž na socce ptala a paní vůběc nevěděla.
@PetiteFillette píše:
@msonulka Takže jsi podepisovala jenom čestné prohlášení, nebo to byl jejich spešl formulář? Já jsem se na to totiž na socce ptala a paní vůběc nevěděla.
Nemyslím si, že to bylo něco spešl, spíš obyčejný papír a tam prostě pár vět. Už si to moc nepamatuju, ale je možné, že to bylo na bázi čestného prohlášení. Tak ať si L. zavolá na finanční do práce, tam mu řeknou.
@msonulka Na ČSSZ ji neřeknou nic, protože s daněmi nemají nic společného…
@msonulka píše:
Nemyslím si, že to bylo něco spešl, spíš obyčejný papír a tam prostě pár vět. Už si to moc nepamatuju, ale je možné, že to bylo na bázi čestného prohlášení. Tak ať si L. zavolá na finanční do práce, tam mu řeknou.
Jak kdybys to neznala, tam pani ví taky prd ![]()
@PetiteFillette Tak pokud si podává daně sám, tak by se měl ptát na finančáku, ideálně té úřednice, pod kterou spadá, protože ona bude jeho DP kontrolovat.
@j.a.n.i1 Doufala jsem, že to budeš vědět ty
Muž bude děsně nadšený, až ho tam zítra poženu ![]()
I když jsi na mateřské, máš zaměstnavatele, pokud ti teda neskončil pracovní poměr. Pokud je známo mi, měla bys to potvrzení od svého zaměstnavatele dodat. Jediná výjimka by byla, pokud byste si oba podávali daňové přiznání sami, to byste potom tato potvrzení nepotřebovali.
Možná se tady ale najde nějaká mzdová účetní, která bude vědět přesně.
@PetiteFillette Ja to mam stejne a davala jsem cestne prohlaseni, ze si deti neuplatnuju. Ale ja teda prijmy mam a DP si delam sama.
@Annci Právěže mi už prac. poměr skončil. Resp. do 30.5. jsem byla zaměstnaná, od 31.5. jsem byla v domácnosti, od 1.9. na ÚP a od 22.10. na MD, tak jsem z toho jelen.
@Any11 píše:
@PetiteFillette Ja to mam stejne a davala jsem cestne prohlaseni, ze si deti neuplatnuju. Ale ja teda prijmy mam a DP si delam sama.
A jsi OSVČ nebo zaměstnanec?
@PetiteFillette píše:
Jak kdybys to neznala, tam pani ví taky prd
Tohle u M. v práci, zrovna věděly - zázrak
.
@PetiteFillette Doporučuju tam hodit tvoje čestné prohlášení a pokud se to paní na finančáku nebude stačit, tak se ozve.
@j.a.n.i1 píše:
@PetiteFillette Doporučuju tam hodit tvoje čestné prohlášení a pokud se to paní na finančáku nebude stačit, tak se ozve.
To je vlastně taky možnost ![]()
@msonulka píše:
Tohle u M. v práci, zrovna věděly - zázrak.