Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, inspirovala mne předchozí diskuze, kde se rozebiraji dárky pro učitele na konci školního roku. Mě by zajímal opak. Máte nějaký tip na dárky pro žáky? Končím s dětmi po pěti letech (1. stupeň ZŠ) a chtěla bych jim dát něco na památku, ale aby to zároveň nebylo něco, co za chvíli zahodí a už si na to nevzpomenu.. Dříve jsem často dávala USB s fotkami za celé období, ale to mi dnes přijde zbytečné, protože si všechny fotky mohou průběžně stahovat z webu, kam je pravidelně ukládám. Pak jsem myslela třeba na hrneček s fotkou třídy nebo malou fotoknihu, ale jedna věc by vycházela cca na 200 a to mi při počtu téměř 30 děti připadá příliš.
Představovala bych si cenu na jednoho cca kolem 100 max.. Předem dík za tipy a nápady..
Moje mamka učí 2. Stupeň a většinou pak na rozloučenou devaťakum dávala nějaký přívěsek na klíče…párkrát jsem ji je i vyráběla já z korálků nebo z bužírek…většinou koupi jeden typ pro holky a jeden typ pro kluky…jednou jsem ji i motala náramky přátelství pro celou třídu z bavlnek…to sem jela snad už od Vánoc ![]()
Co třeba magnet s fotkou třídy? Nechávám je dělat na Vánoce na téhle stránce
https://www.magnetkyzfotek.cz/ a není to nic tak drahýho jako třeba ten hrnek. Můžou si to píchnout na lednici nebo jinam ![]()
Nebo přáníčko udělané z fotky třídy a do něj napsat nějaký milý osobní vzkaz každému žákovi. ![]()
Mám píšťalky a takovou drobnost na stůl do pokojíku pro děti ve třídě. A klíčenky dekor zmrzlina do družiny.
Ještě koupím v Lidlu odpovídající počet balení těch mini balíčků gumových bonbónů, ať má každý svůj mini balíček. Měla jsem ty klíčenky i do třídy.
Pak jsem si uvědomila, že jsem stejné klíčenky objednávala i pro kolegyně do družiny. A v naší třídě jsou jejich děti v družině. Takže by to byl 2× stejný dárek pro některé děti. Takže jsem honem objednala něco jiného.
Ještě jsem viděla na fb fajn inspiraci gumu. Některé děti věčně nemají gumu. To taky není špatné a k tomu něco malého za škraň.
Můžeš vybrat jednu společnou fotku a dát jim to do rámečku (není to drahé) nebo to udělat jako magnetku na lednici - budou mít tak památku. Nebo pokud jsi kreativní můžeš udělat každému koláž s pár fotkami na papír.
Fotka tridy je spatny napad. Aspon za me. Ja svou tridu nesnasela a nebyla jsem jedina, kdo fotky tridy zahodil do krabice do kouta.
Naramky nenosi kazdy. Za me bych volila treba propisky, na kterych by byl nejaky Vami zvoleny text. Propisku vyuziji i nadale. Nebo treba odznacek, ktery si mohou dat na batoh. Nebo pripadne klicenku ci nejakou psaci potrebu. Jen se vyhnete fotce cele tridy.
Tot muj nazor.
@Capricorn61 Jojo, propisku využije snad fakt úplně každý
navíc mi přišlo, ze je to takovy pěkný symbolicky dárek k dalšímu pokračování studii ![]()
Díky všem za tipy, inspirace mám dost, líbí se mi privesek na klíče nebo i ta magnetka, propisky jsou také super nápad, ale už jsem je dětem kdysi dávala… Klidně pište dál, at je z čeho vybírat..
@Semtex Presne tak, vidim tam taky tu symboliku.
Napadlo me, ze by jeste slo dat jim skolni diar na pristi skolni rok.
@Capricorn61 píše:
@Semtex Presne tak, vidim tam taky tu symboliku.Napadlo me, ze by jeste slo dat jim skolni diar na pristi skolni rok.
Ten diář nevím, to podle mě dnešní děcka vůbec neumí používat. ![]()
@honduras píše:
Díky všem za tipy, inspirace mám dost, líbí se mi privesek na klíče nebo i ta magnetka, propisky jsou také super nápad, ale už jsem je dětem kdysi dávala… Klidně pište dál, at je z čeho vybírat..
Koupila jsem v Kiku klíčenky s malým rámečkem na fotku - prázdným. Prodávali je tam v sadě po asi šesti kusech za pár korun. Pak jsem se vyfotila s každým dítětem zvlášť na mobil a tu vytištěnou fotku nás dvou jsem dala do toho minirámečku. Bylo to fakt roztomilý.