Dárky pro rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11265
15.11.19 20:32
@Sára 1 píše:
Nevím, na co čekám. Vánoce, svátky, narozeniny jsou čím dál tím větší utrpení. Rodiče nic nechtějí. Pokud něco chtějí, tak si to koupí. Už jsem to opět řešila s mamkou. Je to horší a horší. Poukaz kamkoliv nechce. Vitamíny nechce, předplatné časopisu (použila jsem loni, ale letos mě ještě předtím, než jsem na to stihla pomyslet, varovala, že už nechce), oblečení nechce, chce si vybrat sama. Chtěla kabelku, ale varovala mě, že jí nesmím žádnou koupit, že si ji chce vybrat sama. Jenže ona si ji vybere, koupí a nechce ji ode mě zaplatit. Nic nechtějí. Jídlo - abych udělala nějaký balíček - nechtějí. Prostě nic nic nic. A já jsem zoufalá. Jsem jim vděčná za to, co pro mě všechno dělají a ráda bych jim udělala radost. Ale asi budou mít radost, když jim nedám nic. Už jsem za poslední roky vyčerpala všechny možnosti. A jak to mám vysvětlit dětem, že nebudou mít pod stromečkem nic? Knížky nové nechce - chodí do knihovny. Když se jí náhodou líbí nějaká drobnost, tak si ji koupí. Svíčky nechce - má toho hodně. Všeho má hodně. Jsem zoufalá. Nic nevyrábí.

No tak když si koupí třeba kabelku za 500 a nechce ti po tobě zaplatit, tak si zase ty kup třeba něco sobě jakože od ní. Bude to šul nul. My to tak děláme s mamkou. Dárky si pak zabalíme po stromek a jsme spokojené obě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
15.11.19 20:34

Já když se zeptám co chtějí, tak odpověď je taky jasná - nic. Dávám kosmetiku, to už mám okoukané co kdo používá. Nebo balíček oblíbených potravin. Sice poslouchám, že jsme si neměli dělat škodu, ale ono se to za ten rok spotřebuje. Je to jen symbolické. Dneska si prostě kdo co chce koupí hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11265
15.11.19 20:40
@Sára 1 píše:
Jenže já je chci něčím potěšit. Vysiluje mě to každý rok se snažit něco vymyslet, sehnat, jemně nadhodit a zjistit, že v žádném případě. Většinou se mi pak podaří aspoň pro mamku nakonec něco sehnat, co potěší. Jenže je to čím dál tím horší a pak se blíží Vánoce a já nemám nic a i mě to stresuje. Mně je jedno, kolik by to stálo. Klidně bych nakoupila 10 věcí po pár korunách nebo jednu velkou drahou věc, ale aby to potěšilo. Já bych klidně koupila i ty ponožky, ale mají všeho dost! A pro tátu to je vůbec ještě horší.
Kdybychom někam mohly vyrazit spolu, tak bych ji třeba ukecala k něčemu na sebe, že by si to vyzkoušela a já to koupila. Jenže už chodím do práce a není kdy - to bychom musely někam s dětma a to opravdu nehrozí, když chodím pozdě domu - mamka by ani nešla. Poukazy jsou už taky naprd - už jsem to vyčerpala, kam by ji poukaz potěšil. A každý rok ten samý poukaz… Hlavně je na tom poukazu cena - to je pro ni skoro jako když jí dám peníze.

Ještě mě napadlo, co třeba předplacenou registraci do knihovny? My to u nás v knihovně děláme, když chce někdo někomu zaplatit poplatek na rok. Pokud teda není důchodkyně nad 70 a nema to zadarmo :lol:. Nebo poukaz na nákup v běžném obchodě, kam chodí nakupovat třeba potraviny.

Je to těžké, někomu takovému něco vybrat :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6038
15.11.19 20:44

No já vloni z nouze dělala balíček v lékarně, a to žádné extra produkty, ale paralen, mast na klouby, živočišné uhlí… :lol: A jako táta spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
15.11.19 20:46
@vendulaaa píše:
No já vloni z nouze dělala balíček v lékarně, a to žádné extra produkty, ale paralen, mast na klouby, živočišné uhlí… :lol: A jako táta spokojený.

No nech bejt paralen hot drink stojí 170 korun a fakt se to využije :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
15.11.19 20:48
@Sára 1 píše:
To jsem taky zkoušela - v žádném případě - nechce fotokalendář ani nic jiného. Stačí jí pár fotek, co dostane ze školkového focení. Ty si dává na nástěnku a postupně mění.

A co poukaz na focení s vnoucatama? To bude hezká pamatka i pro ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61193
15.11.19 20:48
@Sára 1 píše:
To mě taky napadlo - to bych spíš naštvala než potěšila. :(

Jako to je sileny ale.. To ja bych teda byla dost nastvana na ne..
Jako kdyby mi i skoro vynadali za fotky dětí v kalendáři? To uz je fakt moc..
A co třeba fotokniha teda? Jestli to tu nepadlo..
Prostě bych ji teda koupila kosmetiku co pouziva atd. A jestli bude mít řeči, tak bych ji uzemnila, ze jsou vanoce a at neresi jestli to bylo drazsi než za kolik to kupuje a blabla..
At nekazi vanoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
15.11.19 20:52

Nechci nic

Jinak někomu, kdo nechce nic, tak jídlo s delší trvanlivosti. Moje ségra neví, co švagrovi, tak dostal tuňáka, olivy.. Hele stojí to ke stovce a za půl roku do testovinoveho salátu :nevim: jen poslouchat, nekupovat všem „čokoládu“. Ale balíček drahých těstovin, ty olivy, tuňák… Já pak dávám i vánoční ubrousky. Ostrý nůž… Vloni nám mamka tablety do myčky (já vím, že tohle spousta lidí nesnáší, ale popravdě co jako :nevim: ) nebo rodičům prolustrovat koupelnu a koupit krém, šampon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.11.19 20:52

U nás je to to samé v bledě modrém. Už jsme se tedy domluvili, že si nebudeme dávat žádné velké dary, jen drobnosti, ideálně něco praktického. Ale i to je problém. Řeším to každoročně láhví oblíbeného alkoholu pro každého plus něco - pro tátu třeba vůni do auta z Fann parfumerie - panáček, nebo loni jsem kupovala skládací košík na nákup z Tescomy, chodí nakupovat většinou on. Mamce ubrus, prostírání, deku, jarní věnec na dveře, rukavice na zahradu, lepší aviváž, letos nano houbičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15541
15.11.19 20:54
@Fazulina píše:
No tak když si koupí třeba kabelku za 500 a nechce ti po tobě zaplatit, tak si zase ty kup třeba něco sobě jakože od ní. Bude to šul nul. My to tak děláme s mamkou. Dárky si pak zabalíme po stromek a jsme spokojené obě :lol:

No to právě nechce. Já většinou dostanu peníze na něco nebo ještě nějakou praktickou věc. No a nechce, abychom si vyměňovaly peníze, že to nemusíme dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15541
15.11.19 20:57
@Fazulina píše:
Ještě mě napadlo, co třeba předplacenou registraci do knihovny? My to u nás v knihovně děláme, když chce někdo někomu zaplatit poplatek na rok. Pokud teda není důchodkyně nad 70 a nema to zadarmo :lol:. Nebo poukaz na nákup v běžném obchodě, kam chodí nakupovat třeba potraviny.Je to těžké, někomu takovému něco vybrat :roll: :nevim:

To mě taky napadlo. Jenže u nás to stojí asi 100 Kč a bude se to platit zase na jaře. Teď to zaplatit nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.11.19 20:57

@Sára 1 asi bych udělala jenom balíček jakož pozornost.. Protože toto přesně nám, na co to a na co ono, a proč jste to kupovali, nejsme malé děti, aby jsme si dávali dárky.. atd.
Ted t udělám tak že ubělám jakože pozornost.. Jenom zabalím opravdu nějaký dražší sprchový gel, k tomu třeba ten los, pěkný hrníček- což řeknu, že vybíral kluk, protože babička by neměla držkovat, když ji něco dá vnuk.. Takže uděláme s klukem balíček a pak když jsme k nim šli měla balíček perníčků co děti vykrajovali, a balíček pěkně zabalený..
Tátovi jsem se loni nejvíc zavčečila a to byla fakt nouzovka.. To jsem mu koupila černý čaj, citrona rum, s losem-zabalila pěkně do zlatého, a pak mi říkal, jak si každý večer dělá čaj s rumem, jak jsme se mu zavděčili..
Možná, věc, pro někoho je fakt blbost, ptákovina, kravina, tak potěší, protože každého člvoěk apotěší něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.11.19 20:58

Ještě mě napadlo s tou kabelkou, že si jí mamka může vyhlídnout na netu a ty ji pak objednáš nebo vyzvedneš, třeba baťa nebo deichman, tam je i hodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15541
15.11.19 21:00
@Helen78 píše:
U nás je to to samé v bledě modrém. Už jsme se tedy domluvili, že si nebudeme dávat žádné velké dary, jen drobnosti, ideálně něco praktického. Ale i to je problém. Řeším to každoročně láhví oblíbeného alkoholu pro každého plus něco - pro tátu třeba vůni do auta z Fann parfumerie - panáček, nebo loni jsem kupovala skládací košík na nákup z Tescomy, chodí nakupovat většinou on. Mamce ubrus, prostírání, deku, jarní věnec na dveře, rukavice na zahradu, lepší aviváž, letos nano houbičky.

To je přesně ono - já bych nakoupila drobnosti, ale nedám dohromady ani to. Všechno mají a pokud náhodou ne, tak si to koupí. Alkohol nepijí. To bych musela tátovi nakoupit pivo, ale za nějakou akční cenu - a to mi přijde trošku trapný - dát pasu piv. Kupovávala jsem vitamíny, ale už to nechtějí. Skládací košík mají, dek, povlečení (to už jsem taky kupovala) mají hromadu, prostírání jsem taky už kupovala, tak není potřeba, ubrus - to si vůbec nemůžu dovolit vybrat. Ty nano houbičky - to mě taky napadlo, ale myslím, že by to nebylo oceněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
15.11.19 21:00
@Sára 1 píše:
Nevím, na co čekám. Vánoce, svátky, narozeniny jsou čím dál tím větší utrpení. Rodiče nic nechtějí. Pokud něco chtějí, tak si to koupí. Už jsem to opět řešila s mamkou. Je to horší a horší. Poukaz kamkoliv nechce. Vitamíny nechce, předplatné časopisu (použila jsem loni, ale letos mě ještě předtím, než jsem na to stihla pomyslet, varovala, že už nechce), oblečení nechce, chce si vybrat sama. Chtěla kabelku, ale varovala mě, že jí nesmím žádnou koupit, že si ji chce vybrat sama. Jenže ona si ji vybere, koupí a nechce ji ode mě zaplatit. Nic nechtějí. Jídlo - abych udělala nějaký balíček - nechtějí. Prostě nic nic nic. A já jsem zoufalá. Jsem jim vděčná za to, co pro mě všechno dělají a ráda bych jim udělala radost. Ale asi budou mít radost, když jim nedám nic. Už jsem za poslední roky vyčerpala všechny možnosti. A jak to mám vysvětlit dětem, že nebudou mít pod stromečkem nic? Knížky nové nechce - chodí do knihovny. Když se jí náhodou líbí nějaká drobnost, tak si ji koupí. Svíčky nechce - má toho hodně. Všeho má hodně. Jsem zoufalá. Nic nevyrábí.

V tom pripade bych ji koupila alespon blahoprani nebo jak to rict, k vanocum a treba koupit kytici ruzi, nebo oblibenych kvetin, a do te kytice dat par bonbonu nebo tak neco aslespon :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný