Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pavla.velova píše:
Ahoj pristi mesic mam jit na konzultaci kvuli darovani vajicek. Jaky stim mate zkusenosti? Jdu tedy do liberce
Co přesně chceš vědět? Do Liberce jdu teď po druhé, takže info můžu poskytnout
![]()
@PeNeMa píše:
Já jsem byla na odběru 20.11 v Gennetu v LBC, kompenzace mi přišla 26.11.
Mohu se zeptat kolik ti za to prislo? Jdu poprve na konzultaci jak to tam probiha?
@pavla.velova píše:
@PeNeMaMohu se zeptat kolik ti za to prislo? Jdu poprve na konzultaci jak to tam probiha?
Přišlo mi 25 tisíc, asi za týden
Úplně první konzultace, jejda myslím že berou krev na genetiku, pak tam pojedeš znovu první nebo druhý den menses to kvůli hladině hormonů, dají ti info o darování, spousta papírů na vyplění:) no a po gen. testech až přijdou, tj asi 3 týdny když to bude v pohodě a až bude vhodná příjemkyně tak ti dají antikoncepci. No zkrátka jsem musela do Liberce cca 4 x. cca 2 týdny před termínem darování si začínáš píchat injekce s hormonem a v průběhu těch posledních 14 dní je to dost hektické, musíš na několik ultrazvuků aby se mrkli jak pracují vaječníky a když máš dost vajíček vytvořených, píchnou ti injekci na dozrání vajíček a pak dva dny na to je odběr.
Ahojky, chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se za jak dlouho po odběru bych mohla jít znova? Brno reprogenesis
diky
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se za jak dlouho po odběru bych mohla jít znova? Brno reprogenesisdiky
Ahoj tuším že po 6 měsících, ale berou někdy i dříve, i po 3.Stačí si zavolat a oni ti řeknou.
Dobry den, zitra rano jsem objednana na odber vajicek do heliosu, chtela bych se zeptat jak je to s doprovodem? musi dojit primo se mnou, nebo si me tam muze vyzvednout pozdeji?
![]()
Dobrý den, dnes jsem už dostala stimulační léky a asi za měsíc bych měla jít na odběr. Bude to v Praze v Pronatalu. Prosím může mi někdo napsat jak brzo se tam chodí a za jak dlouho jste šli domů. Budu moc ráda. Řeším doprovod a hlídání pro dceru a zapomněla jsem se dnes zeptat doktora.
@klarushka píše:
Snažím se ale ona je tak hloupá že to občas nejde. Jinak gratuluju k synkovi a doufám že vajíčka někoho též učiní šťatným
Vy tady prskáte, ale ta sprostá paní má pravdu. Vzdát se vlastního potenciálního dítěte, svého otisku, sourozence svých dětí a nechat jej běhat po světě není čin hodný matky roku a pochybuji, že v přírodě by to nějaká matka dopustila. Porovnáváte neporovnatelné, kvůli penězům zahazujete veškeré mateřské instinkty a skutečnost, že neváháte svého potomka prodat jak kilo rajčat na trhu, srovnáváte s pomocí lékaře aplikovat vlastní vajíčko. Ještě donedávna jsem pracovala jako sestra v ivf centru, ale od srpna jsem se vrátila zase k mojí původní profesi porodní asistentky. Peněz budu mí sice míň, ale už jsem nemohla být v tom businesu, každopádně tato diskuze je síla.
@hanitscha píše:
Já jsem sice z OVY, ale daruji v Brně, kde je hlavně vyšší odměna. Tady v Ově je Gyncentrum, EuroFertil a Fermited v Polance
takže „darujete“ vlastně naprosto nezištně
, no já jsem bývalá zdr. sestra v CAR, mě to nepřekvapuje, z 95% jdou dárkyně darovat kvůli odměně.
Tahle témata čtu a zatím se nestačím divit.
Nemyslím to zle, nic proti vám osobně nemám.
@Klopotkova Nevšimla jsem si že bych prskala a ani okolí si nestěžuje tudíž zcela jistě umím udržet sliny v ústech
. Doufám že sis tím svým výlevem zvedla sebevědomí a udělala si dobře. Mě totiž svým příspěvkem neraníš i když je mi jasné že takový ubožák jako ty který chodí dělat rozbroje do diskuzí by to ke zvýšení svého sebevědomí (které musí být v reálném životě na nule) potřeboval ![]()
@klarushka píše:
@Klopotkova Nevšimla jsem si že bych prskala a ani okolí si nestěžuje tudíž zcela jistě umím udržet sliny v ústech. Doufám že sis tím svým výlevem zvedla sebevědomí a udělala si dobře. Mě totiž svým příspěvkem neraníš i když je mi jasné že takový ubožák jako ty který chodí dělat rozbroje do diskuzí by to ke zvýšení svého sebevědomí (které musí být v reálném životě na nule) potřeboval
já si nepotřebuji zvyšovat sebevědomí, jen jsem napsala svůj názor, ale to se tady asi nenosí, vy máte vyjadřování opravdu hodné dámy, četla jsem si několik vašich příspěvků, samé pravopisné chyby, vyjadřování jako z pomocné… to se vás vůbec nechci dotknout, jen nechápu…
@Klopotkova Co nechápeš? Já nechápu, že máš potřebu psát názory k rok staré diskuzi a rýpat do mě, ale ok když je někdo tak ubohý že nemá v reálném světě nikoho kdo by si s ním popovídal a musí rýpat do neznámejch lidí tak prosím…
@klarushka píše:
@Klopotkova Co nechápeš? Já nechápu, že máš potřebu psát názory k rok staré diskuzi a rýpat do mě, ale ok když je někdo tak ubohý že nemá v reálném světě nikoho kdo by si s ním popovídal a musí rýpat do neznámejch lidí tak prosím…
Protože jak jsem psala, pracovala jsem v centru asistované reprodukce jako zdravotní sestra, tudíž toto téma je mi velmi blízké, ráda si diskuze ohledně asistované reprodukce přečtu a do toho patří i darování oocytů, ta paní, která se tady vyjadřovala byla velmi sprostá až nechutná, ale v podstatě měla pravdu, já jen napsala svůj názor, byť do o rok staré diskuze, to nic ale nemění na tom, že k dané problematice mohu mít svůj názor. A omlouvám se tedy, že jsem zmínila vás, to je jako šlápnutí do vosího hnízda.
@Klopotkova Nemíním se hádat s někým kdo,,sežral´´ všechnu moudrost světa.. Tudíž Ti už napíšu jediné: ano my co jsme darovali vajíčka za kompenzaci jsme dle tebe své děti (folikul pro mě není dítě ale ok)prodali, ale ty si ten prodej jako zdravotní sestra zprostředkovávala a brala za to taky prachy, takže kdo je tu větší sv*ně?? A to že už si skončila neberu už z toho prostého důvodu, že kdyby si byla tak super a věřila že je to tak zlí tak tam ajni nikdy nezačínáš ![]()
@klarushka píše:
@Klopotkova Nemíním se hádat s někým kdo,,sežral´´ všechnu moudrost světa.. Tudíž Ti už napíšu jediné: ano my co jsme darovali vajíčka za kompenzaci jsme dle tebe své děti (folikul pro mě není dítě ale ok)prodali, ale ty si ten prodej jako zdravotní sestra zprostředkovávala a brala za to taky prachy, takže kdo je tu větší sv*ně?? A to že už si skončila neberu už z toho prostého důvodu, že kdyby si byla tak super a věřila že je to tak zlí tak tam ajni nikdy nezačínáš
Nevím, kde jste vzala to, že jsem „sežrala“ všechnu moudrost světa, nic takového jsem nikde nepsala a ani si tak nepřipadám. Už zase jste mě přesvědčila o tom, že jste jen agresivní dárkyně a vaše pravopisné chyby jsou do očí bijící, vámi už se nehodlám zabývat, ano, dle mého názoru jste prodala svoje dítě v základní formě, z vašeho folikulu se někde, pokud se vše povedlo narodilo vaše dítě, vy jste vlastně umožnila někomu-komusi cizímu mít doma biologicky vaše dítě. Pro mě je to morálně neakceptovatelné i kdyby mi někdo za jeden odběr dal milion korun. Je to ale pouze můj názor, nikomu jej nevnucuji. Centrum asistované reprodukce není jen o dárkyních a dárcích, ale právě kvůli dárkyním jsem podala výpověď. Nelíbilo se mi pracovat v takovém businessu. Končím s vámi.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.