Darování vajíček - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lojzkata
9.8.15 10:04

Uff.Tak teď jsem to celé přečetla. Tak chápu, psala jsi, že vyděláváš pár tisíc za neskutečnou dřinu a celý den v zaměstnání, taková holka, když vidí, že za něco dostane asi 20.000, tak jsou to pro ni velké peníze a je ai hodně v tranzu.
Chápu, mně by vadilo to, že nevím, kde žijí moje děti, biologické děti, jak se mají, zda nestrádají.
Není to pro každého a taky myslím, že ten, kdo to dělá, tak mu to jednou bude vadit, třeba na stáří vše dojde, ale dojde, tak kočko, přeji, ať máš spoustu kvalitních vajec, ze kterých bude kupa dětí po celé zemi, jak už tady někdo psal.

• Citovat
  • Upravit
1
12.8.15 21:22

Zdravím všechny ženy:-) Je to tak rok, co jsem začala přemýšlet o darování vajíček. Mám okolo sebe dost známých, které mají darování vajíček za sebou. Některé z nich své děti ještě nemají. Musím podotknout, že se převážně jedná o vysokoškolačky. Další své děti mají, jedno i dvě. Když jsem slyšela důvod proč jdou do toho, tak zatím převážně stojí peníze. Když je spočítám je jich 8 dohromady a ani jednu jsem neslyšela říct, že to dělají z dobré vůle, že někomu pomohou k miminku.
Pročítala jsem jakžtakž celou diskuzi a nenarazila jsem na žádný příspěvek kde některá píše, že to udělala jen kvůli penězům:-)
Před půl rokem jsem se zaregistrovala mezi dárce kostní dřeně. Při hledání mi vyskočilo darování vajíček a já začala prohlížet všechny kliniky. Sedla mi jedna a já začala vyplňovat dotazník. Řekla jsem si proč ne??? Když to zvládli holky, tak to dám i já a ještě za to dostanu peníze. Klinika se jmenuje Europe IVF International a je v Pze.
První návštěva kliniky proběhla v červnu a dnes 12. srpna jsem byla na OV.
Od začátku (testy, genetika, injekce) do konce (odběr vajíček) proběhlo vše v naprostém pořádku:-) což jsem také očekávala. Mám mírnou bolest v podbřišku, která se dá snést a doufám, že to tak nadále zůstane, než se moje vaječníky vzpamatujou:-)
Je mi 27 let a děti zatím nemám. Nemám strach z toho, že bych díky tomuto zákroku děti mít nemohla. Věřím, že je jednou mít budu:-)
Myslím, že nenastane situace kdy toho budu litovat, přemýšlet nad tím, že někde po světě běhá mé dítě. Protože své dítě si odnosím a porodím jednou já sama.
Snažím se věřit, že žena, která mé vajíčka přijme bude šťastná a vše jí dopadne v naprostém pořádku.
Nesuďte tu jedna druhou…každá jsme jiná…svá…se svými názory..pocity..

A ano udělala jsem to kvůli penězům ;) a šla bych do toho znova. Ale radši poslechnu svého pana doktora a počkám až budu mít své dítě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krejdl
13.8.15 14:38

Manželka na tom taky byla asi před půl rokem, akorát se bála píchat ty injekce, tak jsem jí s tím pomáhal já, máme už 2 děti, další nechceme, odběr se konal v Praze v Gennetu, nebereme to tak, ze by někde chodili její děti a když to někomu pomůže proč ne ano a v neposlední řadě, penízky se také hodily, možná půjde ještě jednou, když je zdravá, proč nepomoct

• Citovat
  • Upravit
410
27.8.15 09:24

@JuliF už se ozvali? Mě ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
27.8.15 17:13

@Kassiel stale cekam na Genetiku. Ale asi se na to vykaslu.. Protoze na to nemam trpelivost. Kdyby nas vazne potrebovali, tak se ozvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.9.15 18:37

Darovani

Ahoj holky, mam dotaz. Kdy chci jit darovat vajicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.15 18:39

Darovani

Ahoj holky, mam dotaz. Kdyz chci darovat vajicka, myslite, ze vadi, ze jsem byla jednou na potratu? Muze to nejak ovlivnit jestli muzu nebo nemuzu darovat.
Diky za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.15 11:21

Zdravím, mám dotaz, jsem dárkyně a mám za sebou již všechna vyšetření a měla bych se jít domluvit již na injekcích atd..Jenže teď přišel manžel s tím, že dostal na 3 měsíce zakázku v Německu a my bychom chtěli jet s ním. Myslíte, že nebude problém, když jim tohle řeknu a na stimulaci bych nastoupila hned co se vrátíme? Díky za info a hezký den..

• Citovat
  • Upravit
35
6.9.15 20:38

Dle mého názoru asi nadšení nebudou, jestli se máš jít domluvit na injekce tak asi mají vybranou příjemkyni a plánují odběr, aby jste byly ve stejném cyklu. Ale za zeptání u nich, nic nedáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.9.15 20:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Kdyz chci darovat vajicka, myslite, ze vadi, ze jsem byla jednou na potratu? Muze to nejak ovlivnit jestli muzu nebo nemuzu darovat.
Diky za odpovedi

Jestli si byla dobrovolně a nebyl to samovolný potrat tak by to podle mě vadit nemělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.9.15 20:40
@Hellou23 píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Kdy chci jit darovat vajicka

Povídej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.9.15 14:38

darování

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, na darování vajíček musí mít člověk aspon maturu. ale pry jsou místa kde vezmou i bez matury nevíte o něčem? diky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.9.15 11:03

Ahoj dárkyně :)
jsem tu nová a ráda bych se zeptala jak probíhá darování vajíček a jestli mi doporučíte kam se obrátit?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
23.9.15 12:10

@EdiL Ahoj, já jsem začala chodit do Gennetu v Liberci, skvělý přístup sestřiček a jde to rychle :) Nastoupila jsem v květnu a teď našli vhodnou příjemkyni a jdu v listopadu na odběr :). Mám za sebou genetické vyšetření, vyšetření na choroby pohlavní, vyšetření hormonů-hladinu hormonu pro tvorbu vajíček teď nevím název :?, dají ti antikoncepci. No zkrátka jsem musela do Liberce cca 4 x už. Na konci října jedu znovu, pro léky, cca 2 týdny před termínem darování si začínáš píchat injekce s hormonem a v průběhu těch posledních 14 dní je to dost hektické, musíš na několik ultrazvuků aby se mrkli jak pracují vaječníky a když máš dost vajíček vytvořených, píchnou ti injekci na dozrání vajíček a pak dva dny na to je odběr. Peníze dostaneš hned v den odběru na účet. Teď je to 25 000 :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.10.15 13:44

Ahoj, přišla jsem se pobavit o tom co můžu čekat od darování vajíček, kromě toho, že někomu pomůžu. PeNaMa mi to krásně napsala, díky :kytka:
Jsem tu sice nová, ale info už teď mám tak šup, pustím se do toho. Doporučíte mi kliniku v Ústeckým kraji? Váhám mezi Pronatalem a Stellartem.
Díky a darování zdar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.