Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím o radu…
Mám 7,5 měsíční dceru a zhruba od toho půlroku se mi v noci budí každé 2 hodiny - dosud jsem jí vždy nakojila, ale už z toho začínám být docela hotová a myslím si, že hlad takhle často určitě nemá. Přes den papá hezky, s tím není problém.
Napadlo mě, jestli by nepomohlo abych jí v noci dala UM - že by třeba spala déle? Nechce se mi jí nedával vůbec nic, přestože se uvádí, že děti od 6 měsíců v noci jíst nepotřebují - spíše si říkám, jestli by UM nepomohlo v tom, aby pochopila, že v noci prso není.
Samozřejmě je otázkou jestli by mi vůbec UM pila, ale spíš jen jestli si myslíte, že by to teoreticky mohlo fungovat…
Děkuji ![]()
Muzes to zkusit, treba nutrilon prodavaji i v malych pytlicich, ale dost pochybuju, ze je to hlady. Abys pak nebehala co 2 hodiny delat UM.
Tohle je takovy nesvar kojenych deti, delali mi to taky, prso chteji jako uklidnovak. Prostredni v tomto veku uz kojeny nebyl a v obdobnych intervalech se budil kvuli dudliku.
Zkusila bych u ditete odvest pozornost od kojeni, pochovat, zazpivat, pokusit se ulozit a postupne protahovat intervaly. A nebo odstavit, ale na to je jeste celkem brzo. A nebo vydrzet, naveky to neni.
@z-u-z-i To je mítus, že dítě od 6.měsíců nejí v noci… Zkusit um můžeš, otázkou je jestli to bude k něčemu. Místo kojení bude v noci vyžadovat um, což je podle mě ještě větší otrava, nebo um vůbec nevezme což je pravděpodobnější, kojené děti většinou o mlíko z flašky nestojí ![]()
@z-u-z-i to nebude hlad, tohle mi obě děti dělaly taky, od cca 8m. Pak se to zase ustálilo. Brala jsem je k sobě do postele, kddž bylo třeba vytáhla jsem prso a spala dál ![]()
V sedmi měsících bych klidně dala, ale pouze jednou.. POkud by se budila víckrát, tak už jen napít vody.
Když syn blbě spal, dala jsem klidně v noci UM i v roce a půl.. O nic nejde, vždycky vypil a okamžitě spal dál.. Nebylo to pravidlo, tak co. Do 18 se na UM budit nebude ![]()
Uz jsem tady kdysi na toto téma davala článek, kde je to fakt hezky vysvětleno…taky me to trápilo a porad nekdy trápí, ale lepsi je se s tim smířit, ono to bude porad neco
vsechny deti se naučí spát celou noc, jen potrebuji čas
http://www.mamila.sk/…ne-dojcenie/