Dát odklad? 6,5roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
20.3.17 21:20

@Moise takové ty co vypadají jako velké psací H nebo J :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
20.3.17 21:22

@atominnka prď na to. Ne teda úplně, prostě jí to zkus naučit. Každý prvňáček má někde slabé místo, žádný nejde do první třídy stoprocentní s tím, že mu jde všechno. Grafomotorika pokulhává u hodně dětí, proto tam hodně cvičí uvolňování ruky. Pokud si hodně maluje, tak ji nech.
A jinak PPP asi vím, jakou myslíš. Jestli jsi teda z toho města, co myslím já, už jsem tě někde potkala :mrgreen: To se ti ani v podstatě nedivím, že se ti tam nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.17 21:23

@Moise odkud jsi? klidně SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.3.17 21:24
@atominnka píše:
@chaarleene já právě PPP moc nechci, tady ani v sousedním městě tam nejsou lidíé, kterým bych věřila, spíš s nimi máme špatnou zkušenost - v rodině od mladších sourozenců. Musela bych někam dál a to je pro mě v téthle chvíli celkem problém. Kdyby to bylo nutné, tak to samozřejmě nějak zařídím, ale nepřijde mi to nutné

Bez PPP odklad dat stejne nemuzes. Proc si nenechat poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.17 21:25

@Pudloslava no to já samozřejmě vím, že bez PPP nemůžu. Já jen nějak nevidím důvod do PPP jít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
20.3.17 21:41

Vzdyt ji bude 7, to by taky mohla jit do skoly v 10ti.
Ted kazdej ma strasne sikovny deti, chytry, nadany, ale odklad davaji.
Muj syn ve 3ti tride obrecel dvojku z pololetni prace, proste nekdo si to vic bere. To neni duvod k odkladu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.17 21:44

@Vemas no právě, lítostivá může být už pořád. A kličky si mslím, že se naučí, případně se to naučí až ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15127
20.3.17 21:54

@atominnka Odklad je u dítěte narozeného na podzim úplný nesmysl, pokud tedy nemá nějakou diagnózu. Citlivost a špatné malování klyček není důvod jít do školy skoro v 8letech. Nešla bych, do žádné poradny a dítě normálně poslala do školy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
20.3.17 21:59
@atominnka píše:
@Vemas no právě, lítostivá může být už pořád. A kličky si mslím, že se naučí, případně se to naučí až ve škole. [/citace
Prave, nekdo citlivejsi je. To se asi nezmeni.
Podle me odklad je uplne zbytecny. A pokud dite nema opravdu vazny problem, tak nastup do 1. Tridy skoro v 8 letech je sileneny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.3.17 22:01
@atominnka píše:
to může ještě natrénovat v různých časopisech nebo knížkách. Zrovna mám doma nějakou písanku, kde lze trénovat. Ale spíš je to předčasné…
Syn teda zbožňuje čísla a ty maluje, kreslí, píše velmi pěkně. Takže to beru jako dobrý základ pro psaní, v kterém ho nijak výrazně nepodporuju (nyní 6)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
20.3.17 22:03

Manželova dcera taky bulí kvůli každému nesmyslu, kličky jestli myslíš kreslit, tak to ani náhodou a normálně jde k zápisu. V době nástupu jí bude 6,5. Chtěla jsem s ní dát i naší, je o rok mladší. Zvládá to, co ta starší, ale i kvůli takovým „přerostlým“ prvňáčkům jí ještě nechám ve školce. Kdyby šla skoro v 8, základku skončí v 16, střední ve 20 a já ve 23 končila VŠ.

Příspěvek upraven 20.03.17 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.17 22:03

@dedrichov ona si písmena a čísla píše taky. Jen prostě je „problém“ že má tu kličku kostrbatou či co… Já to zatím nechávám na ní, trenujou v mš a na kroužku. Doma to děláme, když chce, nenutím jí do toho. Nechávám jí spíš malovat si, psát si písmenka, případně ji opravím, když to píše špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
20.3.17 22:07
@atominnka píše:

nech to tak, k zápisu v klidu jděte a těšte se na 1. třídu.
Zkusíme to taky tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.3.17 22:07

@dedrichov malá se těším moc. já už tolik ne :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10887
20.3.17 22:22

@atominnka Nemůžu se zbavit dojmu, že na ni prenasis jakousi nejistotu. Neresis spíš ty, než ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí