Dávám miminko spát moc pozdě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenentka
23.4.15 09:47

@RadkaCh tyjo, to bych moc rada se to naucila rozpoznavat, ale jak?
Jak uz jsem psala, pres den rezim zatim nemame, prijde mi ze kazdy den je to jinak… Mam uz teda zkouset nejaky rezim zavest? Ona sama po polozeni do postylky neusne nikdy…

• Citovat
  • Upravit
18223
23.4.15 09:48

Zkus. Moji kluci chodili spinkat v létě kolem sedmý, v zimě kolem šestý večer :mrgreen: a vstávali kolem 7-8 hod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.4.15 09:50

Přesně, nečekej, až když je úplně unavená. Dávej spát v určitou stejnou dobu každý den, i když se dítěti „nechce“. Ta moje, když je unavená, začne brečet a já ji za nic nemůžu uklidnit a uspat, je už pozdě. Teď už vím, kdy ji musím dát spát (mně se teda poslední dobou naučila spát u prsu, takže spí skoro hned, jak jí ho dám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
23.4.15 09:50

Ahoj, dite by melo mit koupel asi v 18hod, krmeni, v 19 zalehnout. Budit na krmeni asi ve 22hod, pote ho nechat spat az se samo probudi a pak asi v 7 rano by melo byt zase vetsi krmeni.
Chronicky unavene dite hure usina a spatne spi. Rezim je dulezity pro psychickou pohodu ditete, dava mu jistotu, vi co prijde. Ne, ze jednou usne v kocarku na prochazce, pak u zanmych, mezitim v aute. Deti v podstate miluji rutinu - at v jidle, tak ve zvycich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.4.15 09:51
@amy80 píše:
@RadkaCh tyjo, to bych moc rada se to naucila rozpoznavat, ale jak?
Jak uz jsem psala, pres den rezim zatim nemame, prijde mi ze kazdy den je to jinak… Mam uz teda zkouset nejaky rezim zavest? Ona sama po polozeni do postylky neusne nikdy…

Já se snažila přes den dodržovat režim už po šestinedělí. Přeci víš, kdy je unavená, jak dlouho ti vydrží v klidu bez spaní. Jinak dodám, že moje se taky chtěla pořád chovat, tak jsem ji často chovala a nosila (dokonce jednu dobu jsem ji přes den uspávala v náručí pohupováním). Přešlo to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.4.15 09:54

@amy80 Když se vzbudil, tak jsme si hráli, většinou po jídle jsem kojila, no prostě jsme nějak fungovali a po cca tý 1,5 hodině, jsem začala chystat na spaní. Mně stačilo většinou položit do postýlky, ale jestli tobě usíná v manduce, tak se na začni chystat na procházku a vyražte. Prostě dřív, než začal mít náznaky únavy. To vypozoruješ, že třeba vydrží 2 hodiny, 2,5 hodiny, tak prostě před tím. Můžeš zkusit i ten kočár. Nebo bílej šum, já jsem klukovi občas dávala do korby telefon s rádiem :mrgreen: Vycházky ven jsem si taky plánovala podle toho, aby to v nejlepším případě prospal. Jinak se v kočáře totiž taky vztekal, když v něm jenom ležel :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7323
23.4.15 09:54
@Ivca80 píše:
Ahoj, dite by melo mit koupel asi v 18hod, krmeni, v 19 zalehnout. Budit na krmeni asi ve 22hod, pote ho nechat spat az se samo probudi a pak asi v 7 rano by melo byt zase vetsi krmeni.
Chronicky unavene dite hure usina a spatne spi. Rezim je dulezity pro psychickou pohodu ditete, dava mu jistotu, vi co prijde. Ne, ze jednou usne v kocarku na prochazce, pak u zanmych, mezitim v aute. Deti v podstate miluji rutinu - at v jidle, tak ve zvycich :)

Když se chystáme na návštěvu nebo jedeme pryč, bereme kočár a v dobu, kdy malá chodí ven na procházku, kočár vyndáme a jdu s ní ven, ať jsme v podstatě kdekoliv. Když to nejde, tak nikam nejedeme. Prostě to chce fakt nastavit režim, jídlo, spaní, koupání držet v přibližně stejnou dobu, procházky venku s kočárkem taky a v mezidobí, kdy je vzhůru, tak si s ní pohrát, a vyrazit na případné nákupy a návštěvu. Jinak bych to dítěti nijak nenabourávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.4.15 09:58
@Pomka píše:
Já se snažila přes den dodržovat režim už po šestinedělí. Přeci víš, kdy je unavená, jak dlouho ti vydrží v klidu bez spaní. Jinak dodám, že moje se taky chtěla pořád chovat, tak jsem ji často chovala a nosila (dokonce jednu dobu jsem ji přes den uspávala v náručí pohupováním). Přešlo to samo.

Tohle jsem dělala taky. Ale ouha, jedné krásné noci se vzbudil na krmení a já nějak blbě ležela a nemohla jsem vstát z postele, zablokovala jsem si záda. Trošku jsem to rozhýbala, ale pohupování a natřásání nehrozilo, tak muselo přijít nastudování chytrých knížek, ze začátku se to bohužel neobešlo bez křiku, ale jinak to bohužel nešlo, neudržela jsem ho v rukách tak dlouho, abych ho uspala. No a během těch pár dní jsem se dost naučila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
23.4.15 09:59

@amy80 nefungujisi denne rezim se odrazi na nocnim…mela by spat trikat denne, minimalne dvakrat hodinu a pul az dve v tomto veku…pretazeni rovna se spatny spanek…doba bdeni je v tomto veku 1,5 az 2 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
7323
23.4.15 10:05
@RadkaCh píše:
Tohle jsem dělala taky. Ale ouha, jedné krásné noci se vzbudil na krmení a já nějak blbě ležela a nemohla jsem vstát z postele, zablokovala jsem si záda. Trošku jsem to rozhýbala, ale pohupování a natřásání nehrozilo, tak muselo přijít nastudování chytrých knížek, ze začátku se to bohužel neobešlo bez křiku, ale jinak to bohužel nešlo, neudržela jsem ho v rukách tak dlouho, abych ho uspala. No a během těch pár dní jsem se dost naučila :mrgreen:

No, moje malá přešla z pohupování na uspání u prsu, tak nevím, co je horší :D Jak nemůže hudlat, tak spí 15 minut a konec, když u ní ležím s prsem venku, tak spí i hodinu, někdy dýl (mluvím o spánku dopoledne a navečer). Dodám, že jak takhle začla spát, už nevydrží po obědě v kočáru (to si zdřímne na půl hodiny, max hodinu). Kde jsou ty časy, kdy mi odpoledne v kočáru spala 3-4 hodiny.

Příspěvek upraven 23.04.15 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
23.4.15 10:06
@Ivca80 píše:
v 19 zalehnout. Budit na krmeni asi ve 22hod, pote ho nechat spat

To uz jsem take slysela. Ale ona miva vzdycky tu prvni spaci pauzu po vecernim usnuti nejdelsi. Nebudu ji tim, ze ji budu budit, pripravovat o ten nejlepsi spanek? Ja bych pak uz treba neusnula tak kvalitne :-)

• Citovat
  • Upravit
3635
23.4.15 10:06

Ahojky, pokud vám to vyhovuje, nic bych neměnila. Můj synek v tomto věku kolikrát nespal ani kolem 23. hod. Ale je fakt, že spinkal přes den. Nakonec se nám ustálil režim v 21 hod. večeře a do postýlky. Takhle to má doteď.
Dcerka je na tom podobně. V 20. hod. večeře a spát. Oba spí tak do 8 do rána a po obědě cca 2 hodiny. S dcerou jsem zkoušela dřívější usínání, ale když jsem jí dala v 19. hod. stejně tam hodinu řvala a když náhodou usnula, vzbudila se ve 3 ráno, vykládala, úsměv a chtěla si hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.4.15 10:07
@amy80 píše:
To uz jsem take slysela. Ale ona miva vzdycky tu prvni spaci pauzu po vecernim usnuti nejdelsi. Nebudu ji tim, ze ji budu budit, pripravovat o ten nejlepsi spanek? Ja bych pak uz treba neusnula tak kvalitne :-)

Nebuď ji. U nás je taky nejdelší spací pauza hned večer po usnutí. Já bych teda nebudila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
23.4.15 10:09
@Pomka píše:
Přeci víš, kdy je unavená, jak dlouho ti vydrží v klidu bez spaní.

Praveze nevim :-( kazdy den je to jine, nekdy by spala vic, jidy je jak kralicek Duracell, jela b furt a furt, nepomahaji zadne uspavaci pokusy, ani noseni.

• Citovat
  • Upravit
10351
23.4.15 10:09

U tříměsíční jsem přes den dávala spát po 1,5 až 2h, jak píše @KackaDoup . Ať už si mnula očička nebo ne. Vrazila jsem dudlíka, pošmudlala plínou a ona při tom začla zavírat oči, takže ospalá byla (i když bez dudlu a plíny vypadala svěží, jak wc blok). Když se v postýlce vrtěla, ječela, prostě jsem po chvilce přišla, vrátila vypadlý dudlík..postupně usnula. Jinak to ani nešlo, nějaký uhoupávání, když vedle v místnosti potřebovalo druhý dítě s něčím pomoc, nešlo se zabývat miminem, kt. mělo za úkol „jen“ usnout. Večer chodí spát od narození pravidelně, režim se musel uzpůsobit starším, takže chodí ve 20h. Jako malinká taky měla tendenci kolem pátý ráno být vysmátá a jako že si jdem hrát. U nás se ale spí dýl, tak zase dudlík, plína, spát, stejně nakonec usla.
Zavedla bych pravidelnější režim, v rámci možností důsledný. Vždycky, když se mi něco nedaří nebo si s něčím lámu hlavu, představím si, jak to asi dělají maminy s třeba 5 malými dětmi, kde prostě není čas a prostor pro nějaký kejkle. Pak podle toho konám..a ono to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí