Dcera 22 měsíců a nic neumí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.2.15 10:17

Jojo, na větu to naše xxx mluvila atd. už od roku, jsem alergická :-) mě asi až tak ani netrápí, že nemluví, ale že neudělá takové ty doprovodné věci typu prosím prosím ručičkami, že neukáže části těla, skončili jsme u jak jsi veliká, jak se máš, paci paci a papa. O nočníku nemluvě, vůbec nemám šanci ji vysvětlit, o co jde, ale to mne taky zatím netrápí, nicméně z autismu ji nepodezírám, pračka ji baví, ale jenom vypínat, ostatně jako všechny spotřebiče v domácnosti :-) zřejmě má inteligenci po tátovi, případně budu doufat, že z ní vyroste krasavice a dobře se vdá :-)

• Citovat
  • Upravit
13021
3.2.15 10:20

Je fakt normální když UMÍ to co popisuješ:)!Můj syn se rozmluvil sám ve dvou a půl letech jak říkám a týden po druhých narozeninách pochopil co je čurat do nočníku, a sám od sebe :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.2.15 10:22
@Anonymní píše:
Jojo, na větu to naše xxx mluvila atd. už od roku, jsem alergická :-) mě asi až tak ani netrápí, že nemluví, ale že neudělá takové ty doprovodné věci typu prosím prosím ručičkami, že neukáže části těla, skončili jsme u jak jsi veliká, jak se máš, paci paci a papa. O nočníku nemluvě, vůbec nemám šanci ji vysvětlit, o co jde, ale to mne taky zatím netrápí, nicméně z autismu ji nepodezírám, pračka ji baví, ale jenom vypínat, ostatně jako všechny spotřebiče v domácnosti :-) zřejmě má inteligenci po tátovi, případně budu doufat, že z ní vyroste krasavice a dobře se vdá :-)

ony ty deti jsou nekdy taky pekne shnile nebo na nas proste prdi. to neznamena, ze by to neumely. nas prvorozeny nikdy nedelal takove ty veci jako paci paci a jak jsi veliky, nemluve o jinych vecech. no a ted kdyz ma druhorozena rok a zacala tyhle veci predvadet, tak on najednou vsehcno tohle umi taky. predvadi tanecky presne podle pisnicek apod. mi normalne spadla brada, co najednou predvedl. a to jen proto, aby vedle toho „mimina“ nevypadal blbe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.2.15 10:22
@ametyst píše:
Je fakt normální když UMÍ to co popisuješ:)!Můj syn se rozmluvil sám ve dvou a půl letech jak říkám a týden po druhých narozeninách pochopil co je čurat do nočníku, a sám od sebe :).
:potlesk: :potlesk: tak v tenhle zazrak budu doufat taky :palec: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
3.2.15 10:23

Nikdo není geniální :pankac: Kdyby tomu tak bylo, tak jak by ten svět vypadal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
3.2.15 10:23
@ametyst píše:
Je fakt normální když UMÍ to co popisuješ:)!Můj syn se rozmluvil sám ve dvou a půl letech jak říkám a týden po druhých narozeninách pochopil co je čurat do nočníku, a sám od sebe :).

S tím nočníkem na to u dcery čekám jak na smilování :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.2.15 10:51
@Anonymní píše:
Jojo, na větu to naše xxx mluvila atd. už od roku, jsem alergická :-) mě asi až tak ani netrápí, že nemluví, ale že neudělá takové ty doprovodné věci typu prosím prosím ručičkami, že neukáže části těla, skončili jsme u jak jsi veliká, jak se máš, paci paci a papa. O nočníku nemluvě, vůbec nemám šanci ji vysvětlit, o co jde, ale to mne taky zatím netrápí, nicméně z autismu ji nepodezírám, pračka ji baví, ale jenom vypínat, ostatně jako všechny spotřebiče v domácnosti :-) zřejmě má inteligenci po tátovi, případně budu doufat, že z ní vyroste krasavice a dobře se vdá :-)

Zadne z mychdeti neumelo nejake prosim prosim a vsechny umeji poprosit, normalne, slovne, ne jako cvicene opicky.
Muj prostredni treba nikdy nerikal zvuky zvirat, jedine, co umel, bylo prase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
3.2.15 11:44

Netrap se tim. Uplne ti rozumim. Muj syn 3 je na tom podobne. Je nadany fyzicky a mluvenim pozadu. Ukazovani obrazku jeste jo ale jak zacnu cist text tak zdrhne. Ale sama si pamatuju ze me jako diteti nebavily ctene texty a manzel to same. Syn mluvi rad ale nema zajem se ucit nova slova a kazdy nas kvuli tomu buzeruje. Pritom je kluk uplne normalni sikovne dite. Prisla jsem na to ze nema smysl ho do niceho nutit ze do vseho dozraje sam. Jakmile dite chce samo tak to jde jedna radost. I s nocnikem. Ciste nahodou jsme zjistili asi ve dvou a pul ze chce na zachod a ne na nocnik. Nocnik jsme zrusili a chodi krasne primo na zachod. Nektere deti proste potrebujou v necem vice casu. Nicmene to znam a chapu jak se clovek citi kdyz okolni batolata mluvi ve vetach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
3.2.15 13:50

@Křížek1 @neila držím vám palce :kytka:.U nás pak za měsíc vyhrál jen záchod, teď už chodí na záchod vždycky sám-má tam schůdek :).Oni na to přijdou, to je jen otázka času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.2.15 14:13

@ametyst díky :palec: já to nijak nehrotím, zkoušíme, to ano, ale když to nejde, tak mě to zas tolik žíly netrhá. Když bude teplo, plánuji to zkoušet intenzivněji, přeci jen pak může s holou zadelí lítat i po zahradě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
3.2.15 14:18

@ametyst Také díky :hug: mám to podobně jako @neila Už se na to teplo těším :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
3.2.15 14:50
@Anonymní píše:

Zakladatelko, tak paci paci, jak jsi veliká apod. moje děti dělali jen když se jim zachtělo. Nedejbože, že bych se tím chtěla někde pochlubit, to pak na mě koukali co po nich chci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
24.2.15 08:42

Ahoj, trochu opožděně - přesně tohle je můj synovec! Teď jsou mu tři roky, skoro nemluví, nechodí na nočník, knížky, říkanky atd. mu nic neříkají. Je to kouzelné dítě, krásný, roztomilý chlapeček, dle vyšetření pediatrem i neurologem naprosto v pořádku, jen má prostě své tempo a svůj názor. Nepropadej panice, opravdu každé dítě je jiné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
22.6.15 21:23
@Anonymní píše:

Dobrý den, sice už je to starší diskuse, ale zajímalo by mě jestli dcerka od té doby udělala náký pokrok :) Jsme na to totiž uplně stejně, syn má 22 měsíců a také mi přijde že nic neumí. Jediný co poslechne je že se má napít a nebo že jdem jíst (ještě neumí jíst lžičkou) na nočník chodit taky nechce to když mu řeknu tak se uteče schovat a nebo hned začne vřískat, záchodu mi přijde že se bojí tak ten ani nák moc nezkoušíme, ted když bylo teplo tak jsme na zahradě zkoušeli čurat ve stoji ale to má zase nervy že mu sahám na pindíka. Pápá a paci paci udělá jen když chce on a ne když mu řeknu, učim ho kde má pusinku, nos atd. ale jeho to prostě nezajímá, v knížkách si rád listuje ale to je tak jediný co ho s knížkou baví. Jinak si rád hraje s autama a míčkama ale spíš sám když vezmu nákou vkládačku tak přijde všechno rozháže a jde zase pryč prostě ho hrát si s náma nebaví. Když na něj volám jeho jménem tak se bud vůbec neotočí a nebo až třeba na potřetí a to vím že slyší opravdu dobře protože když začne reklama tak běží přes celej byt jen aby jí stihl :) Mluvit taky nemluví, to když byl menší tak si víc žvatlal než ted, jediný co říká je táta, jééé, tam a HM (to znamená ná).To jsem mu na 18 měsíční i odložila očkování že mi přijde že nedělá žádný pokroky že ho dostane až ve 2 letech ale to už se nám taky blíží a náký velký pokrok stále neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
25.8.15 09:32

Nedávno jsem sem psala nikdo nic :) tak zkouším znova oživit diskusi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí