Dcera (6) se bojí chodit do školky

Anonymní
20.12.17 17:14

Dcera (6) se bojí chodit do školky

Dobrý den,
už jsem zoufalá.
Dcera téměř 6 let nechce chodit do školky. Do té samé školky chodí již 3.rokem. Loni na konci školního roku ji učitelka vyhodila od jídla za dveře na chodbu a tam ji nechala brečet, pak byly rána, že se dcera tak bála, že z toho každý den před školkou nebo v šatně zvracela. Bála se, že ji to udělají znovu. Tak jsem s nema promluvila, byly jsme i v psychologické pořádně, kde nam v podstatě nic neřekli, časem se to uklidnilo. Teď po půl roce se začala bát znovu, každé ráno ji musím přečíst, co mají k jídlu a ujišťovat ji, že to jí. Dnes mi učitelka říkala, že dcera oběd opět nejedla a celá se klepala.
Celý den nemyslím na nic jiného, než na ní, jestli ji je dobře ve školce a tak.
Sama jsem úzkostlivá, ale mé problémy začaly až ve 20 ti letech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
20.12.17 17:26

Přijde ti normální, aby posílali dítě za dveře pokud nejí oběd? :cert: Nechce ať nejí ne? Oběd platíš ty nikoliv učitelka, bych jí hnala. I já ve školce říkám, když nechce jíst ať jí nenutí, ale at jí nic jiného nedávají ( pokud podávané jídlo běžně jí ). Nemůžeš si jí nechat chvilku doma? Ted budou prázdniny, tak budete spolu :) Přijde mi, že má strach z reakce učitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
20.12.17 17:30

Proc ji ucitelka vyhodila za dvere? To je nepripustne a neprofesionalni, dceru bych dala do jine skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30829
20.12.17 17:30

Bojí se učitelek. Dcera prožila něco obdobného - dva dni za sebou jí bylo špatně, jednou zvracela a další den jí tekla krev z nosu. Učitelky jí vystresovaly, zlobily se na ní že jí je špatně, nevěřily jí - pak 1/4 roku pokaždé když měla jít do školky brečela, pořád se bála, že jí bude špatně a že mi učitelky nezavolají. Chce to natvrdo probrat s učitelkama, žádat od nich řešení, protože ty to nespravíš - dcera potřebuje získat znovu důvěru v učitelku, které to svých chováním zapříčinila. Ty nemůžeš udělat nic, protože tvoje dcera se bojí učitelky a pokud ona nezmění svoje chování, stresy tvé dcery budou stále stejné. Pak jedině změnit školku a nebo třídu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.12.17 17:35

Já bych tohle asi nestrpěla. Pokud by moje dítě odmítalo jíst, tak ať je o hladu. Vyhazovat za dveře, to by učitelka dostala čočku. Ještě bych pochopila, kdyby házela jídlem po dětech, házela ho na zem a podobně, zkrátka se chovala u jídla nepřípustně a nešlo jí domluvit, ale jen proto, že nejí, to je prřes čáru. Holku bych dala asi do jiné školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
20.12.17 17:40

Mozna budu za zlouna. Ale nepotrebovala by se dcera naucit spis zvladat sve reakce? Chci tim rict, ze bys ji mohla pripravovat, co by se mohlo stat a jak muze reagovat.
Kdyz se ma dcera neceho boji, tak si povidame, co by se mohlo nejhorsiho stat. Predatavit si ty situace a jak to na ni muze pusobit.
Treba: ceho se bojis? Ze me ucitelka posle za dvere. A co ti na tom vadi? Ze tam budu sama. Ano, to je neprijemne, ale myslim, ze te ucitelka uz za dvere neposle, protoze jsem s ni o tom mluvila. A kdyby se to presto stalo, muzes si treba povidat pohadku o zaklete princezne a o tom, ze maminka zaridi, ze uz zakleta nikdy nebude.
Ted melu, ale neco v tom smyslu. Aby pro ni chvilkova izolace nebylo takove trauma a ona mela dost sebevedomi ji zvladnout.
Ucit ji, ze se da spousta veci zvladnout a treba dceri prave pomaha, kdyz rozebereme veskere mozne situace a je na ne „pripravena“.
Chapu, ze je kazde dite jine, jinak citlive. Treba to pomuze :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
20.12.17 18:17

Pokud ma az takove problemy, tak nevim, jestli se to jen tak spravi. Ja bych ji asi dala do jine skolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
20.12.17 18:29
@Halamka píše:
Mozna budu za zlouna. Ale nepotrebovala by se dcera naucit spis zvladat sve reakce? Chci tim rict, ze bys ji mohla pripravovat, co by se mohlo stat a jak muze reagovat.
Kdyz se ma dcera neceho boji, tak si povidame, co by se mohlo nejhorsiho stat. Predatavit si ty situace a jak to na ni muze pusobit.
Treba: ceho se bojis? Ze me ucitelka posle za dvere. A co ti na tom vadi? Ze tam budu sama. Ano, to je neprijemne, ale myslim, ze te ucitelka uz za dvere neposle, protoze jsem s ni o tom mluvila. A kdyby se to presto stalo, muzes si treba povidat pohadku o zaklete princezne a o tom, ze maminka zaridi, ze uz zakleta nikdy nebude.
Ted melu, ale neco v tom smyslu. Aby pro ni chvilkova izolace nebylo takove trauma a ona mela dost sebevedomi ji zvladnout.
Ucit ji, ze se da spousta veci zvladnout a treba dceri prave pomaha, kdyz rozebereme veskere mozne situace a je na ne „pripravena“.
Chapu, ze je kazde dite jine, jinak citlive. Treba to pomuze :hug:

Evidentně nemáš potuchy o vývoji dětské psychiky. Je dokázáno, že nervová soustava dozrává až kolem toho 6. roku. Proto se u dětí řeší problémy v chování až po tomto věku, do té doby je to součást vývoje.
Mnohem víc sebereflexe a trpělivost měla mít dotyčná učitelka, což evidentně neměla. Učitelka by potřebovala pořádnou čočku a stěžovat si u ředitelky. Holčičce zadělala na psychický problém a nemyslím si, že malé pomůže, když tuhle učitelku bude vidět denně. Řešila bych změnu školky, pokud je to alespoň trochu možné, jinak malá bude mít ještě dlouho traumata.

• Citovat
  • Upravit
650
20.12.17 18:37

Pro zakladatelku - napis IP, riesime taký istý problém s dcérou. Nechcem rozoberať verejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.12.17 18:45

Okamzite bych si promluvila s ředitelkou a pokud mozno, tak bych změnila školku. Stát se to me dceři, tak bych s paní učitelkou asi „vyrazila dvere“. Tohle bych si opravdu líbit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
20.12.17 18:57

Ale zakladatelka nepsala důvod toho, proč učitelka vyhodila dceru poprvé od jídla. Nepadlo tam ani slovo o tom, že to bylo proto, že nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.17 19:09

Bylo to z toho důvodu, že nechtěla jíst. Nutily ji, aby to snědla.
Minulý týden nějaké holčičce nebylo dobře a zvracela, moje dcera to viděla a udělalo se jí z toho špatně, tak se pozvracela na koberec a učitelka pronesla, že taky mohla něco říct. Nakonec ji poslaly ležet, ani mi nezavolaly! Až mi volala jedna maminka, že tam moie dcera brečí a bolí ji bříško.
Už nevím, jak situaci řešit. Za ředitelkou jsem byla, dle ní jsou učitelky v pořádku a šikovné. Bydlíme na vesnici a nevím, zda by mi ji jinam do školky na půl roku vzali?
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
4535
20.12.17 19:19

Zakladatelko, ty učitelky jsou pip na entou. To ještě v dnešní době existuje :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
20.12.17 19:23

@leisa nepochybuji o tom, ze ucitelka udelala chybu. Ani nejsem odbornik na detskou psychiku, to je fakt.
Nicmene si myslim, ze rodic s ditetem muze udelat spoustu prace. Nerikam, ze je to pripad zakladatelky, jen spousta rodicu si muze myslet, ze jeho dite nic spatneho potkat nemuze, ze jsou v bavlnce. Jenze ocividne staci jedna nespravna osoba na spatnem miste a je problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
20.12.17 20:25
@Anonymní píše:
Bylo to z toho důvodu, že nechtěla jíst. Nutily ji, aby to snědla.
Minulý týden nějaké holčičce nebylo dobře a zvracela, moje dcera to viděla a udělalo se jí z toho špatně, tak se pozvracela na koberec a učitelka pronesla, že taky mohla něco říct. Nakonec ji poslaly ležet, ani mi nezavolaly! Až mi volala jedna maminka, že tam moie dcera brečí a bolí ji bříško.
Už nevím, jak situaci řešit. Za ředitelkou jsem byla, dle ní jsou učitelky v pořádku a šikovné. Bydlíme na vesnici a nevím, zda by mi ji jinam do školky na půl roku vzali?
Zakl.

Tohle uz neni vubec spravne… Chudak holcicka, ma opravdu strach a tohle ji rozhodne nepomohlo. A co ty ucitelky? Co na to rekly? At si rika kdo co chce, ale jsme mamy od toho, abychom sve deti chranily a branily pred strachem. Opravdu bych se snazila dat ji jinam. Pujde uz v zari do skoly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin