Dcera a její přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
809
8.1.24 21:57

Dceři bych nic nezakazovala, puberťáci mají stejně svoji hlavu a akorát by se to otočilo proti tobě. Snažila bych se s dcerou udržovat přátelský vztah, aby věděla, že jsem tu kdykoliv pro ni. Kdyby se zmínila o nějakém negativním chování přítele, tak bych jí řekla, že to normální ve vztahu není, ale zbytek bych nechala na ní.
A samozřejmě by měla vědět o jiných formách antikoncepce, ale to snad už ví, když má 17.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
8.1.24 22:05

Upřímně v 17 je skoro dospělá, takže jestli jim zakazujete spát spolu v jedné místnosti, tak je to docela přehnaná reakce z vaši strany, zároveň nemůžete očekávat, že spolu nic sexuálního nemají. A k tomu, že přítele moc nemusíte, to se stát může, ale hlavně, že ho má ráda vaše dcera, nezbyde vám nic jiného než se s tím smířit. Z okolí mám zkušenost, že když rodiče byli takhle moc proti, tak to akorát dělalo zlou krev, dítě se pak po dospělosti odstěhovalo a třeba už taky nikdy nechtělo rodiče vidět. A to, že její přítel hodně žárlí může souviset s jeho věkem, jasně když miluje, tak žárlí, pokud je to až přehnané, tak to může být nízkým věkem, pokud to slečně nevadí, což evidentně nevadí když s ním je, tak je to zase její věc a vy s tím nic neuděláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.1.24 08:12

Dejte tomu volný průběh. Naopak v 17 děti ocení když jim rodiče dovolí partnera doma (nejlépe ve stejném pokoji, jinak je to o hovnu), neříkám že musí chodit do parku za lavičku, ale je spousta míst kde se dá sexovat. A zkuste partnera moc neodsuzovat ve 20 letech je spousta chlapů ještě „nedozrálých“.
Se svým partnerem jsem od 16 let, jeho rodiče k nám měli úžasný přístup…naopak moje matka k příteli měla výhrady… závěr: můj partner je zlatíčko, ale taky to trvalo než trošku „vyrostl“ mentálně, jsem spolu přes 10 let a nemohu si ho vynachválit… ovšem moje matka je pro mě takřka mrtvá (né kvůli příteli)
Sestra si v 16 našla 30 letého chlapa, ten se zas matce líbil kvůli penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.1.24 11:21
@Serpentini píše:
Mně teda přijde jako dost velký ústupek, že tam ten frajer vůbec může přespat. Nedělala bych nic, nejspíš se za chvíli rozejdou, v tom věku málokdy vztah vydrží.

Z dovolením já jsem se svým přítelem už od 17, vůbec to není o tom že by jim to nemohlo vydržet, ba naopak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.1.24 11:30

No asi takhle: je tvoje dcera zodpovědná? Věříš jí?
Já v 17 už randila se současným manželem, se kterým jsme už skoro 20 let, normálně u nás spal (se mnou v posteli, světe div se!) a nikdo nám do toho nekrafal, rodiče mě v tomto věku už brali jako dospělou (nejspíš proto, že jsem se nikdy nechovala jako pubertální tele :lol: ). Nicméně, i kdyby ona byla ještě dost dítě, stejně jí ho zakázat nemůžete, vedlo by to akorát k větší revoltě a stejně by se vídali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
12.1.24 14:00
@Ty.Kokos píše:
Z dovolením já jsem se svým přítelem už od 17, vůbec to není o tom že by jim to nemohlo vydržet, ba naopak :srdce:

Proč ba naopak? V mém okolí teda většina s tím s kým byla v sedmnácti už dávno není. Konkrétně mě napadají jen tři vztahy, které vydržely až doteď. A je to „S dovolením“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.24 17:06

Poprvé jsem spala u kluka kdyzz mi bylo 15. Nejprve jsem se rodičů zeptala jestli můžu. KdZ řekli že ne, přepsala jsem tam tajne. (Řekla jsem že jdu ke kamosce). A to jsem obvykle rodičům nelhala. Ale oni se báli ze se s ním vyspím ale já věděla že s ním spát nechci a nebudu. (A to jemu bylo 24). Že chci jen být s ním na blízku když se tak nad tím zamýšlím. Poprvé jsem s klukem spala až v 18. Mě přijde divné že by v 17 mi rodiče dovolili doma kluka ale chtěli by abysme spali každý jinde. Ale to je vaše vec a kdZ to oba i respektují tak asi no problem.
Se vztahem nic nenadelate. Znám holku které mamka kecala do špatného vztahu a ona s ním pak na truc byla 15 let!!! Teď má život úplně v hajzlu a přiznala, že už dávno sama věděla že ten kluk je hroznej ale že ten boj s mamkou byl pro její ego tak hroznej, že s tím klukem zůstávala vlastně právě proto že se máme nelíbil. Že si tu lásku před ní musela obhajovat, tajit to, to bylo o to víc zábavné a vzrušující… A pak když už mame několik let vysvětlovala jak je úžasnej, nechtěla slyset to otřesné „vidíš měla jsem pravdu“ prostě vše mělo opačnéj účinek a hroznej konec.
Pokud jste ji vychovali nejak normálně tak sama bude schopna zhodnotit, jestli ten kluk je vhodnej partner nebo ne a musíte věřit. Já když se táty zeptala cosi myslí o mým klukovi tak mi řek že na jeho názoru nezáleží, že sama musím vědět jestli ho mám ráda. Tehdy jsem byla na nej asi i naštvaná, že mi není rádcem, když ho potřebuju ale asi věděl co dela… Rozešla jsem se s tím magorem do třech mesicu :D

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.1.24 17:13

Fakt někdo nechá 17 l dceru mající 20 l přítele spát v jiném pokoji :think:
Kdyby jste s ním souhlasili, tak může spát v pokoji u ní?

• Citovat
  • Upravit
Wof
48
15.1.24 13:15

Přijde mi úsměvné jak některé uživatelky by to řešili radikálně, ale musím svým způsobem pochválit většinu, která má opravdu racionální pohled na věc.

To co píše zakladatelka je skoro jak přes kopírák co jsme řešili my s partnerkou, ale z opačné strany, než zakladatelka a můžu jen potvrdit to, co píše alynch.

S manželkou budeme letos spolu 10 let, potkal jsem ji, když ji bylo 18 let a já jsem o 3 roky starší, a její matka nám zakazovala také spaní v jednom pokoji. No řeknu to asi takhle, vždycky jsme si poradili, matka ráno odešla dříve do práce, využila se možnost, v průběhu dne jsme se vždycky ztratili někam do vesnice ( to jsme řekli matce) ve finále jsme okupovali příkopy na polních cestách :D, po roce jsme se přestěhovali spolu do podnájmu, i když manželka ještě studovala a vlastně do teďka si s mámou vůbec nenašla cestu k sobě. Jen bych doplnil ještě to, že se pak dozvíš od starší generace jaká byla tchýně za mlada ( protože oba pocházíme ze sousedních vesnic) a dojde ti, proč měla zrovna v tomhle směru přehnanou,,péči,,. Přísloví :,,podle sebe, soudím tebe,, tu jen potvrzuje pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:29

Nechtělo se mi to zde psát, ale když Vám napíši, že se kluk léčí na psychiatrii, pochopíte mé obavy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 19:34
@Anonymní píše:
Nechtělo se mi to zde psát, ale když Vám napíši, že se kluk léčí na psychiatrii, pochopíte mé obavy…

Tak pokud se léčí s psychopatii tak to je problém (ale pochybuji, psychopati se většinou léčit nechtějí…). Ale pokud se léčí s „obyčejnou“ depresi či úzkosti tak to bych z toho žádný halo nedělala… Zkrátka záleží co má za problém. Lidi kteří se léčí na psychiatrii je spoustu. A je lepší mít partnera který má problém a léčí se na psychiatrii než mít partnera, který má problemy a neléčí se.

• Citovat
  • Upravit
1110
15.1.24 23:09
@Anonymní píše:
Tak pokud se léčí s psychopatii tak to je problém (ale pochybuji, psychopati se většinou léčit nechtějí…). Ale pokud se léčí s „obyčejnou“ depresi či úzkosti tak to bych z toho žádný halo nedělala… Zkrátka záleží co má za problém. Lidi kteří se léčí na psychiatrii je spoustu. A je lepší mít partnera který má problém a léčí se na psychiatrii než mít partnera, který má problemy a neléčí se.

Tak jen abych to uvedla na pravou míru, s psychopatií se určitě neléčí, protože žádná taková diagnóza neexistuje.
Jinak léčbu u psychiatra i návštěvu cvokhausu má za sebou dneska kdekdo, do spousty lidí bys to v životě neřekla. Stejně tak paleta duševních poruch je velmi široká. Ta informace sama o sobě je směrodatná asi stejně, jako by anonymní přispěvatelka řekla, že se léčí na interně nebo urologii - tedy vůbec. xd Je to pořád stigma, ale čím více se o tom bude mluvit, tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí