Dcera trpí na panické ataky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3699
1.2.26 21:26
@livia331 píše: Více

Přála bych ti zažít panickou ataku. To bys na medikaci změnila názor raz dva. To tě můžu ujistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
1.2.26 21:30
@schnulla píše: Více

Tak ji se plete psycholog / psychiatr.
Introvert / extrovert bude to stejné.
Léky / byliny.
Všecko prašť jak uhoď.
Píše tady pani bláboly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
1.2.26 21:30
@Heduš Homolková píše: Více

dočti celé, pak ji buď nahlásíš na OSPOD nebo jí dojedeš osobně naliskat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
1.2.26 21:31
@Trojlístek píše: Více

jak už jsem psala - buď je úplně hloupá, nebo je sjetá nebo si z nás někdo dělá kvalitní pr.del

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
1.2.26 21:37
@stinga píše: Více

To poslední, takový hlupák chci věřit … není nikdo.
A pokud jo, tak s tim stejně nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
1.2.26 21:37
@livia331 píše: Více

Prosím tě…Prosím tě. Na antidepresivech nevzniká závislost. Já měla čistokrevné PA dvě a ubezpecuji tě, že to fakt nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
1.2.26 21:38

A jak se to dá nahlásit na OSPOD? Pokud ano, tak to stejně musí řešit @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
1.2.26 21:44
@Trojlístek píše: Více

to byla nadsázka, samozřejmě, že bohužel nedá, a admin se určitě takové role nezhostí, ani nemá ty možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
1.2.26 21:50
Škoda….., no už tu diskusi ani nebudu radej cist, páč tohle je něco, co jsem tady celou dobu snad neviděla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20837
2.2.26 08:36

@Trojlístek Dobrý den,

pokud máte kdykoli kdekoli v diskuzi pocit, že by bylo třeba to nahlásit na policii nebo OSPOD, udělat to můžete i z pozice diskutujícího, nám pak přijde oficiální výzva od nich, abychom předali přihlašovací a ostatní technické údaje. Už i takhle párkrát tu osobu opravdu našli, o kterou šlo a řešilo se to. Takže se zdráhat nemusíte a nemusíme to vždycky hlásit jen my.
Tenhle případ mě osobně k hlášení nepřipadá, proto pokud to chcete udělat, udělejte to, my budeme případnému úřadu k dispozici, ale my tohle hlásit nebudeme.

Děkuji za pochopení a přeji krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 11:45

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale že nechcete léky celkem chápu.
Mám partnerku, která také trpí na ataky. Taky se jedná o dost aktivní sportovkyni. Celkově hodně jede ve zdravém životním stylu a není fanda léků. Ani nechodí na terapie.
Zvládá to celkem dobře, jen jednou jsem se o ni fakt moc bála. Ty příznaky vypadaly na infarkt. Studený pot, nemohla se skoro nadechnout, vydechnout. Pálilo ji na hrudníku a byla hodně vyděšená. Tak jsem ji vzala do auta a jely jsme do nemocnice. Tam EKG, krevní testy v pořádku. Díky bohu. Panická ataka. U ní je to někdy na náhoďáka. Přichází to náhle. Třeba i po hezkým dnu, najednou se ji začne motat hlava, pak přijde to pálení na hrudníku a nakonec problém s dechem. Ale já ji v tom nechci nikdy nechat. Domluvily jsme se, že mi dá signál nebo napíše zprávu, pokud je v práci nebo tak. Už jen tohle ji to zeslabí o moc. Tak zkuste se taky domluvit, protože pro dceru bude fajn vědět, že se má o koho opřít a má možnost dát někomu vědět.
Já se pak snažím s přítelkyni hodně mluvit, říkám ji vždy, že je v bezpečí, že to spolu zvládneme ať dýchá podle mě. Chytnu ji za ruce nebo ji obejmu, co ji je příjemný. Pak ji třeba jen popisuju co vidíme, kde jsme. Ji to uklidňuje, že slyší můj hlas. Hodně ji povzbuzuji, že je šikovná, krásně dýchá apod. U ní pak po odeznění nastoupí celkem únava. Nejlepší je samozřejmě, když se jde prospat. To se jí jrozně uleví, pak ji připravím čaj s s medem, nějaký banán/piškoty/puding. Něco takového. A máme vyřešeno - bez léků.
Jinak je schopná si pomoc i sama, už docela vypozorovala, kdy to najíždí a pokud je třeba v práci, tak vstane od stolu, jde na vzduch, napít se, prodýchat to.
Zvládne pak fungovat, jen je hrozně utahaná. Pak přijde domu a hned spí.
Ale všechno se dá :srdce:

• Citovat
  • Upravit
41140
2.2.26 11:52
@Anonymní píše: Více

a opravdu to srovnáváš s dítětem, které za rok má 50 ataků, jezdí pro něj sanitka, už se i při ataku zranilo a má strach, že to s ním sekne ve škole, venku atd.? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 13:22
@Keyllah píše: Více

Ano, protože zakladatelka doufá, že se to věkem srovná a ono srovná. Moje partnerka to měla nejhorší kolem 13-18 lety. Bohužel ji nikdo nepomohl, a teď je ji 25 a každým rokem je to lepší. Tím jsem chtěla říct, že se to zlepšovat může.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
2.2.26 13:30

No takhle, pokud nejsi troll, měli by vám dceru odebrat. Tohle, co předvádíte, je totiž regulérní zanedbání péče a týrání. Děvče mělo několik desítek záchvatů, při některých se zranilo a rodiče tupě bylinkaří. Hodláte jí psychicky úplně rozložit? Chcete z ní mít trosku, toužíte po tom, aby se tam začalo manifestovat další psychiatrické onemocnění? Tento vývoj totiž není vyloučen.

• Citovat
  • Upravit
41140
2.2.26 13:40
@Anonymní píše: Více

anebo si rozbije hlavu při dalším ataku, nebo spadne pod auto, nebo bude už tak vysílená, že někde skočí :roll: takže abych to správně pochopila, ty radíš zakladatelce ať žádné léky dceři nedávají, ano? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová