Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ty jses “velká odbornice”, ale tou vetou, “bohužel ji nikdo nepomohl”, jsi to zabila.
Té holce, pokud je to pravda, nemůže být pomoženo, protože to hatí její vlastní rodiče.
Těžké než začneš rozdávat moudra, tak si přečti celou diskuzi a možná změníš tvůj dost vratký názor.
@Anonymní píše: Více
No, ale to neznamená, že ji je dobře
treba kdyby to někdo řešil, když byla mladá, mohla mít pokoj úplně a nemusela x let zbytečně trpět. Nebo máš pocit, ze to co prožívá je ok i teď? Že ji to nevadí? Netrpí? Ono se to klidně může totiž zase zhoršit. Nebo ty se na ni vykašleš a bude je mít denně
tak proč to nezkusit léčit
@Anonymní Přítelkyni přeju hodně sil dcera je sportu od daná bojíme se že by jí to i ovlivnilo ve výkonech má aplikaci od psychologa Nepanikař většinu záchvatů má bud ve škole a nebo někde mimo domov takže my samotný ji uklidnit nemůžeme, nedokáže si ani ona sama pomoct což jí dost zhoršuje situaci takže při záchvatu musí být někdo sní také má po záchvatu hroznou únavu a chodí si vždycky lehnout, i když víme že by jí prášky pomohli nechceme je do ní cpát když by byla naděje že to půjde i bez nich ted dlouho záchvat neměla takže čekáme abychom po záchvatu mohli k psychologovy. Hodně sil přítelkyni i vám
@Anonymní A můžu se zeptat neměla vaše přítelkyně Hyperventilace pořád nám to opakují u doktorů ale pořádně nám nikdo neřekl co to je tak jestli to někdo víte dcery záchvat jsem viděla pouze jednou takže vůbec nevím co to je tak jestli někdo víte budu ráda za odpověd
@livia331 píše: Více
Hele já nevím, ale internet máš, existuje i umělá inteligence, co ti tohle všechno vysvětlí, to ses o to nikdy nezajímala? Najít si sama ty pojmy, vyhledat si sama co je vhodné dělat?
@pikola Ano hledala ale internet mi přesně neporadí jak se postarat o dceru, a třeba tu mám lidi kteří měli nebo trpí hyperventilací a popíšou mi to líp než internet
Hypervantilací si způsobíš respirační alkalózu se všemi důsledky. Zrychleným a hlubším dýcháním si vydýcháš z organismu CO2. Cítíš závrať, pocit na omdlení, brnění až necitlivost rukou a nohou, mravenčení, křeče svalů v rukou - prsty se můžou křečí stáhnout do „drápů“. Pomáhá regulace dýchání do normálního tempa i hloubky, někdy se osvědčuje dýchat do papírového sáčku - vydýchávaný CO2 si vracíš zpět, zpomalí se proces alkalózy.
@teroonka Děkuju dcera má doporučeno že pokud zvládne tak že při záchvatu má dýchat do pytlíku no většinou jí to ten záchvat ještě zhorší
Ještě vyzkoušejte techniku 5-4-3-2-1. Ať dcera při záchvatu vyjmenuje 5 věcí které vidí, 4 které slyší, 3 na které si může sáhnout, 2 vůně které je schopna registrovat a jednu chuť, kterou má momentálně na jazyku. To spolehlivě odpoutá a zacílí myšlenky a smysly mimo panickou ataku. Ovšem je na to potřeba cviku, druhé osoby a rozhodně, vracím se na začátek diskuse, s dcerou běžte k psychiatrovi a respektujte nastavenou medikaci!!!
@teroonka Ano tuto metodu zkoušela a taky nám byla doporučená a když jsme u té chuti dcera mi jednou říkala že po záchvatu cítila v ústech krev ale neměla jí tam proč cítila krev v ústech když tam žádnou neměla. A ano víme že by byla potřeba zajít k psychiatrovi
Příspěvek upraven 02.02.26 v 18:42
Nevím, je to zbytečné.
Zakladatelka neví, co to je, ale následně to zná a má všechno vyzkoušené, přesně to, co je v předchozím příspěvku..
A k poslednímu příspěvku ne psycholog, ale psychiatr.
Rodiče si nevybereš, ale žvýkačku si vybrat můžeš.
základ je užívat antidepresiva, a pak nebude mít žádnou hyperventilaci, a nebudeš vůbec muset řešit, jak jí pomoci - nejlépe zvládnutý záchvat je žádný záchvat
však ji psala, že jste byli u pěti psychologů
![]()