Dcera chce na brigádu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Je jí 16 let
Tak ať si něco nejde. Uvidí, jak to bude kloubit se školou. Škola má přednost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O prázdninách na střední po prvaku. Jezdila jsem pomáhat do kempu, turnusy vždy týden-dva v kempu, cca pět dni doma a znovu. Podle akcí, ale víc dni pryč než doma. Takhle jsem tam byla všechna léta střední školy a vzpomínám na to dodnes, super parta lidi, spousta zážitku, velky osamostatnění se (bylo to přes půl ČR). Ale když na to koukám zpětně tak naši ve mě museli mít fakt důvěru, nevím jestli bych takhle dítě pustila na dva týdny kamsi pryč
ale my nikdo nebyli pruserari, večer jsme byli tak vyřízení ze jsme na žádný výtržnictví neměli energii
Po prvních prázdninách tam jsem tam pak jezdila i na 2-3 víkendy v mesici během školního roku až do prvaku na VS.
Příspěvek upraven 01.01.23 v 17:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna včera jsem s dcerou řešila, že chce v létě brigádu. Chce si vydělat na jiný mobil. Ale 15 bude mít v říjnu. Jedině po známostech seženeme. Buď půjde uklízet ke známé do penzionu, prát a žehlit povlečení. Že v sezoně toho má moc nebo může do vinohradu. Okopávání hlaviček ji neuškodí. Což je pro ni i výhodnější. Tam se chodí brzo ráno, než začne výpek.
V poledne může být každý den doma v bazénu.
My jsme Síse sestrou domlouvaly v tomhle věku samy brigádu. Třeba na Lešné jsme u stánku dělaly fotky na místě do klíčenek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluci to mají jednodušší. Můj otec si kluky brával od 15 na stavbu. Za 3 týdny makačky si synovec vydělal na stavbě na solidní notebook a bylo. Kdyby se jim chtělo i o víkendu by tam brigáda u lopaty byla. V tomhle mají výhodu před holkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja tusim v 16, ale jen chvili v lete, nejak nebylo moc moznosti, casteji az na VS…na druhou stranu, ja nastupovala na VS mesic a pul po 18. narozeninach, tak zas o tolik starsi jsem nebyla ![]()
Klido bych ji nechala, pokud se ji to nebude prat s povinnostmi do skoly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 15, po zakladce. Dite chodilo do Mekace pak celou stredni, mimo maturitni rocnik.
- Citovat
- Upravit
Starší syn od 16, už 7rok, nejdříve na střední, pak na vejsče. Ve školním roce si dává směny podle přednášek a zkoušek, ale máme dohodu, že přednost má zvládání školy. Mladsi chodí dokonce od 15, má školu 200km od domova, tak chodí jenom o prázdninách. Přidaji si z toho na lepší mobil nebo notebook a na koníčky. Myslim si, že brigády pomáhají i finanční gramotnosti a celkově pomůžou poznat hodnotu peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď ráda pro Krista, že namáš doma lenocha. Já šel v 15 natírat lavičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem v prváku po škole chodila na brigády do večerních hodin, pokud to chce zkusit, proč ne. Každá zkušenost dobrá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já v 15 roznašela u nás na vesasnici letáky ale jen chvíli ( za celodenní práci 200 Kč) pak jsem dělala chvilku u tety v pekárně ( krájení a baleni chleba, cukrovaru koláčů atd. A to bylo třeba fajn) a teď už 3 roky dělám ve stavebninach, od vybalovani zboží po práci u pc a tam jsem moc spokojená. Pokud chce ať jde, aspoň si vydělá na svoje věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc ne? Jen bych si vyhradila pravo
s ni vhodnou vybrat. Kvuli bezpecnosti, casove narocnosti, spolecnosti lidi apod. Pokud by to bylo v dobe skoly, tak skola ma prednost. Plus doma pomoc by zustala.
Pokud ma nejaky cil, treba koupi mobilu, slibila bych, ze treba tretinu nebo polovinu pridam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dceru v prvním ročníku na střední škole a chce si najít brigádu. Kdy začali vaše děti chodit na brigády? Mně se to zdá hrozně brzy.
V 16 prodej lahudek v supermarketech přes agenturu, od nějakých 18 jsem začala dělat kasy v Albertu a od 19 jsem tam šla na brigádu přímo. Pak už různe, ale od 21 jsem se stěhovala s přítelem a dělala při prezencnim studiu i 140 hodin měsíčně. Osobně, pokud chce tak bych ji podpořila. At ví jaké to je vydělat si peníze. Já si od těch 16 platila oblečení sama plus na svoje utraty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je možnost s ukončenou ZS a dosažením 15 let, čili konec 9 třídy. Všechny naše děti takhle šly ![]()
Byly spokojené a byla to dobrá zkušenost.
- Citovat
- Upravit