Dcera chce na brigádu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
1.1.23 20:15
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dceru v prvním ročníku na střední škole a chce si najít brigádu. Kdy začali vaše děti chodit na brigády? Mně se to zdá hrozně brzy.

V prvaku odjel na týden na jeden z největších festivalu v ČR :mrgreen: jo, jako brigádník. Rozhodně mu nebráním, i když se o něj občas bojím. Sháněl i přes rok, ale nějak se nepovedlo pro věk, bylo mu 15. Teď už má rozjednane festivaly 2 :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
1.1.23 20:22

V 15 po konci základky v létě, rodiče mi to ale domluvili už rok předem a nikdo se neptal, jestli vůbec chci. Během střední to byl jeden den z víkendu a jeden až dva dny v týdnu, podle rozvrhu. Hodně spolužáků začalo chodit až v 18. Uvidí, jak se jí bude líbit, až se budou domlouvat nějaké akce a ona se toho nebude moct zúčastnit, to se mi stávalo často. Ale já jsem zase byla každý měsíc na nákupech :lol: zkušenost je to dobrá, buď ráda, že chce sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
1.1.23 20:23
@vokishka píše:
to ted nejde, musí mít aspon 15 a zároven ukončenou devátou třídu

Bylo mě 15 +.
A brigáda byla načerno.. už je to X let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.1.23 21:42
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dceru v prvním ročníku na střední škole a chce si najít brigádu. Kdy začali vaše děti chodit na brigády? Mně se to zdá hrozně brzy.

Já chodila na brigádu od 15. narozenin. Nelituju toho. Naučilo mě to vážit si peněz a o 3 roky později mi to zachránilo možnost dodělat si školu.
Synovi je 13. Už rok si vydělává venčením psa(ačkoli on sám za to peníze nechce, tak mu je paní stejně vždycky vnutí) a těší se, že bude moc co nejdřív na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
1.1.23 22:55
@Anonymní píše:
Je jí 16 let

Tak já začala ve 13 z domova psané na rodiče a od 15 jsem už normálně prodávala v obchodě. Kolem mě všichni začínali v 15. Nerozumím, kdo by mohl 16 letému dítěti bránit jít na brigádu. Já doufám, že mé děti také budou na brigádu chtít, učí to odpovědnosti a motivuje k dalšímu studiu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.23 22:59

V 16 po znamosti a nacerno. Tehdy byla krize a tady nezamestnanost 15%.
Ale mockrat jsem se spalila, ze treba nechteli praci vubec zaplatit, stal se mi uraz, protoze nedodrzeli bezpecnost prace atd. Jestli vas ty prachy netizi, tak nevim

• Citovat
  • Upravit
8512
1.1.23 23:01
@Anonymní píše:
V 16 po znamosti a nacerno. Tehdy byla krize a tady nezamestnanost 15%.
Ale mockrat jsem se spalila, ze treba nechteli praci vubec zaplatit, stal se mi uraz, protoze nedodrzeli bezpecnost prace atd. Jestli vas ty prachy netizi, tak nevim

Tak to máte nějakou špatnou ruku na výběr. Já měla brigád nespočet (i nekvalifikovaných) a nic z toho se mi nikdy nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
1.1.23 23:01

Ve 14 jsem začala chodit na brigádu po škole a o víkendech(přes týden jsem hlídala dítě kolegyni mámy-vyzvedávala ze školky, jela s ním domu, postarala se o něj, než dorazili a o víkendu jsem vytírala paneláky na sídlišti(zaskakovala jsem za jinou mámy kamarádku, která byla po operaci, takže to oficiálně bylo na ní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.23 23:52

Holka začala ve 14. Sice ve vlastním, ale byl to zápřah. Kvůli covidu jsem musela jít pracovat, když nejmladší byly 3 měsíce. A tak starší hlídala. A brzy začala i pracovat v naši, do covidu otevřené, kavárně. Nebylo na výběr- časem musela (ne ze bych ji nutila, ale viděla, ze potřebujeme pomoct, abychom přežili) i na delší směny, byla 100% samostatná. To, co se naučila, ji děsně posunulo. Sice jsme ji za to neplatili, ale umožnilo nám to přežít a po stabilizaci jsem ji koupili vysneneho kone - když spocitam její smeny, s přehledem si na nej vydělala. Dnes ji je 17, zvlada denní péči o kone, 1× tydne praci (směna od 15-23 hod), školu a občasné hlídání nebo doručování.

Kluk na brigádu chodil taky od 14-15 (mel akci namontovat davkovace po cele ČR v jednom obchodním řetězci). K tomu doucoval aj, fy a mat. Pak nějake zpracování dat, tvorba grafiky atd.

Jinak v současnosti mam v kavárně studenty na praxi a občas jim nabidnu i brigádu. Beru je od 15, po dohodě s rodici i pracuji s penězi, s alkoholem atd. Hodně se naučí.

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
2.1.23 00:00

Já na brigádu nikdy nemohla - rodiče mě nepustili. Nic jim nebylo dobre. Nakonec jsem neměla pracovní návyky, nechtělo se mi dlouho vůbec pracovat. Raději jswm se vdala a měla děti a do první práce šla vlastně až ve 30. To samozřejmě zase bylo u rodičů spatne - byla jsme lina, k ničemu. Dnes mam vlastní podnikání, které mě hodně baví. Ale bylo to těžké - procházela jsem od těch 30 radou profesi, budovala si pracovní návyky, učila se prosazovat. KdBych si to vyzkoušela dřív, bylo by to lepší.

• Citovat
  • Upravit
1793
2.1.23 15:43

Já začala brigády od 16 pod obcí zemědělské práce. Pak jsem prodávala od 17 ve fastfoodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 16:27
@Tuhy_LU píše:
Já na brigádu nikdy nemohla - rodiče mě nepustili. Nic jim nebylo dobre. Nakonec jsem neměla pracovní návyky, nechtělo se mi dlouho vůbec pracovat. Raději jswm se vdala a měla děti a do první práce šla vlastně až ve 30. To samozřejmě zase bylo u rodičů spatne - byla jsme lina, k ničemu. Dnes mam vlastní podnikání, které mě hodně baví. Ale bylo to těžké - procházela jsem od těch 30 radou profesi, budovala si pracovní návyky, učila se prosazovat. KdBych si to vyzkoušela dřív, bylo by to lepší.

Dobrý den, mám to docela podobně. Můžu napsat soukromou zprávu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat