Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky jsem nekdy v tom veku prahla po tetovani, ale mela jsem smulu. Nasi by me asi prerazili, kdybych to udelala tajne, a ze by mi to odsouhlasili, to taky ani omylem. Pak jsem zase tetovani chtela nekdy okolo dvacitky, ale to jsem byla na vysoke skole a penize jsem potrebovala na podstatnejsi veci nez tetovani. Ted je mi o deset let vic a jsem velice rada, ze s tim nasi tehdy nesouhlasili a ze jsem nasledne nemela ty penize. S tetovanymi lidmi nemam problem (dokonce me spis tesi, ze i lidi, co maji vytetovane cele rukavy, mohou napriklad pracovat na poste za prepazkou v kosili s kratkym rukavem - to jsem videla pred mesicem na vlastni oci), nektera tetovani na jinych se mi libi, ale na sobe bych ho nechtela.
@Anonymní píše:
Dceři je 16 a chce abych ji podepsala souhlas na tetování. Co si o tom myslíte? Mně osobně se tetování nelíbí, ale zase na druhou stranu si dcera nechce vytetovat žádnou kravinu. Dovolili byste to svému dítěti nebo ne?
Tetováním to začíná, kurvenim pokračuje a drogama konci.
@Delaltctrl píše:
Tetováním to začíná, kurvenim pokračuje a drogama konci.
Vlastni zkusenost? ![]()
@RyBANA píše:
Vlastni zkusenost?
Ja tetování nemám. Ale takovou holku znám.
@Delaltctrl píše:
Ja tetování nemám. Ale takovou holku znám.
Aha a podle jednoho pripadu je jasny, ze takovy budou vsechny jo
![]()
Já bych nedovolila. Sama jsem si nechala udělat tetování asi měsíc před 17. narozeninama a dnes toho lituju
Naštěstí je to na místě, kde se to dá snadno schovat, ale i tak…
@Tableta ja s tim svym prvnim byla docela dlouho spokojena. Ale uz je predelane
a to, co vzniklo rok po nem budu predelavat taky. Ted je jina doba, tateri se neridi striktne podle katalogu, ale tvori vylozene umelecka dila.
Co se tyce veku, u nekoho (treba u me) to nebude nikdy dobry. Po tricitce jsem si nechala vytetovat zpevaka sve oblibene kapely. Coz jsem uz chtela davno v te puberte a prislo mi to tehda, jako blbej napad
![]()
@RyBANA píše:
Aha a podle jednoho pripadu je jasny, ze takovy budou vsechny jo![]()
Asi takhle… Samozřejmě jsou výjimky, ve všem a všude. Ale spousta tetovanych holek jsou minimálně dost poddajny a dajny. 0bcas to zklouzne k drogám. Statistický je to riziková skupina.
@Delaltctrl muzu videt tu statistiku? Zdroj?
plati to i na tetovane zeny po padesatce, treba?
takova blbost…
@Delaltctrl píše:
Asi takhle… Samozřejmě jsou výjimky, ve všem a všude. Ale spousta tetovanych holek jsou minimálně dost poddajny a dajny. 0bcas to zklouzne k drogám. Statistický je to riziková skupina.
Tak ikdyž se mi tetování nelíbí, a nikdy se potetovat nenechala, tak s tímhle také nemůžu souhlasit
Mám okolo sebe tolik potetovaných lidí a všichni jsou úplně normální. Chodí do práce, mají rodiny. A nikdo z nich nebere drogy ani není poddajný.
Třeba i moje sestra.
@Delaltctrl a u chlapu je to jak? Predpokladam, ze to zacina tetovanim, pokracuje kradenim a drogama a konci nasilnostma, ze? Dle statistiky samozrejme ![]()
@RyBANA píše:
@Delaltctrl a u chlapu je to jak? Predpokladam, ze to zacina tetovanim, pokracuje kradenim a drogama a konci nasilnostma, ze? Dle statistiky samozrejme
Tam je to taky rizikový faktor… Minimálně dřív měl tetování jen ten co byl ve vězení. Teď už si to dávají i děti, zzenstili chlapi, děvky, atp. No skoro kazdej.
@Delaltctrl píše:
Tam je to taky rizikový faktor… Minimálně dřív měl tetování jen ten co byl ve vězení. Teď už si to dávají i děti, zzenstili chlapi, děvky, atp. No skoro kazdej.
@RyBANA píše:![]()
chci cist vic a vic
Takze temer kazdej uz je vlastne kur.va, fetka a zlodejto tetovani je horsi nez mor!
No otec je vždy nejistej.. To k tomu kur/veni. Chlast je horší než tráva, to k těm fetkam. A zloděj je kazdej druhej Čech… Spíš kazdej 1,5